Рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 68-35 від 07.04.2023р. 
Документ №68 від 07.04.2023р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

11.04.2023



 
РІШЕННЯ
 
Івано-Франківської міської ради
(35  сесія)
8  демократичного скликання
 
від 07.04.2023р.  № 68-35
 


Про звернення

Івано-Франківської міської ради



Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Івано-Франківська міська рада


вирішила:


  1. Схвалити звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо заборони Української православної церкви московського патріархату (російської православної церкви) на території України  (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Президента України, Верховної Ради України, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).





Міський голова                                                         Руслан МАРЦІНКІВ









Президенту України

Володимиру Зеленському


Верховній Раді України


Звернення Івано-Франківської міської ради

щодо заборони Української православної церкви московського патріархату

(російської православної церкви)

на території України


Усе  московське, нехай прямує до москви. Так звана Українська Православна Церква Московського Патріархату (російська православна церква) є останнім каналом  ворога для пропаганди та поширення смертоносного вірусу «руського міра» в Україні.  Зазначимо, що Івано-Франківська область першою в Україні звільнилась від  московського патріархату (російської православної церкви). Бачимо, що не в усіх областях московські служителі відступають без бою. Нещодавно країну сколихнула новина про те, що у Хмельницькому представники упц мп (російської православної церкви) побили травмованого воїна. Також кілька днів тому на Житомирщині знову повторилося насилля за участю «священнослужителя» церкви Московського Патріархату (російської православної церкви), якого розлютив український прапор в руках 10-річної дитини. Тому він вдарив хлопчика по голові. На превеликий жаль, такі вчинки зі сторони служителів ворожої структури є непоодинокими. Ще більшим лицемірством вважаємо те, що ці рупори кремля прикриваються вірними та побожністю.

Численні колаборанти в рясах не лише благословляли «визволителів» та активно співпрацювали з ними на тимчасово окупованих українських територіях, але й здійснювали розвідувальну діяльність та сприяли терору проти українських патріотів.

На жаль, колаборація з окупантом для упц (мп) (російської православної церкви) – це не поодинокі випадки, а системне явище.

Релігієзнавча експертиза, проведена відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, встановила, що упц (мп) (російської православної церкви)  так і не розірвала зв’язок з рпц.

Натомість відмова упц (мп) виконати вимоги українського законодавства дозволяє їй і далі здійснювати свою підривну діяльність, спрямовану на розкол у суспільстві, прикриваючись фальшивим статусом нібито української церкви.

22 березня 2022 у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект депутата Оксани Савчук №7204 з метою заборони діяльності московського патріархату на території України. 22 листопада 2022 року у Верховній Раді зареєстрований законопроект № 8221 щодо забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій, за авторством депутата Миколи Княжицького та представників різних фракцій у Верховній Раді України. Ще тоді ми вимагали врегулювати це питання. Минуло більше року, але воно досі відкрите. Тоді лідери цієї квазі-релігії стверджували, що зазнають в Україні утисків. Це був один із аргументів про «необхідність рф навести лад в Україні». Як бачимо, під «ладом» вони розуміють агресивну війну.

Крім того, вважаємо, що відновлення законності та правопорядку у сфері регулювання діяльності релігійних організацій шляхом розірвання договорів оренди та/або користування на будівлі, що перебувають у державній та комунальній власності, з осередками церкви держави-окупанта матиме позитивний вплив на суспільство в цілому.

Враховуючи наведені факти та обставини, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до Президента України та Верховної Ради України з вимогами:

  1. Заборонити діяльність Української Православної Церкви Московського Патріархату (російської православної церкви)  на території України, як такого.
  2. Притягнути до відповідальності усіх представників упц мп (російської православної церкви), які принижували честь та гідність громадян України, завдавали їм тілесних ушкоджень та поширювали промосковські наративи й розпалювали ворожнечу всередині країни.
  3. Закликаємо Президента України, Кабінет міністрів України припинити договори оренди та або користування упц (мп) (російської православної церкви) землею, церковними спорудами, що перебувають у державній власності.
  4. Повернути українському народу такі визначні релігійні святині, як Свято-Успенська Києво-Печерська лавра та Свято-Успенська Почаївська лавра.
  5. Не допустити, щоб угрупування, яке де-факто є гілкою російської православної церкви продовжило свою деструктивну діяльність в Україні підпільно.

Сподіваємось на вашу рішучість та безкомпромісність у вирішенні цієї проблеми.



Схвалено

на позачерговій 35 сесії

Івано-Франківської міської ради

7 квітня 2023 року




2011-2024 © Всі права застережено.