Рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування..."  № 104 від 23.02.2017р. 
Документ №104 від 23.02.2017р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради
Рішення виконавчого комітету  №36 від 21.01.2016р. Втратив чинність
Рішення виконавчого комітету  Про встановлення порядку участі батькам у вихованні дітей
Рішення виконавчого комітету  №266 від 27.02.2020р. Чинний

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

27.02.2017



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 23.02.2017р.  № 104
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань органу опіки та піклування


Керуючись ст. ст. 19, 141, 151,153, 155, 157, 158, 159, 164, 165, 170, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа №-, провадження №-), ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року, (справа №-, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:


1.Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок про доцільність відібрання -, - року народження, від батьків - та - без позбавлення їх батьківських прав (додаток1).

2. .Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав - стосовно дитини -, - року народження (додаток 2).

3. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок про встановлення порядку участі батькові - у вихованні -, - року народження, та -, - року народження (додаток 3).

4. Встановити такий порядок участі батькові - у вихованні -, - року народження: перша та третя субота місяця з 15.00 год. до 18.00 год., друга та четверта неділя місяця з - год. до - год. у присутності матері дитини.

5. Встановити такий порядок участі батькові - у вихованні -, - року народження: щосереди з - год. до - год. четверга; перша та третя п’ятниця з - год. до - год. неділі; державні та релігійні свята за домовленістю з матір’ю дитини.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.



Міський голова                                                Руслан Марцінків






Додаток 1

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

про доцільність відібрання

-, - року народження, від батьків - та -

без позбавлення їх батьківських прав


На обліку в службі у справах дітей перебуває -, - року народження, як дитина, яка опинилася в складних життєвих обставинах.

          Батьки дитини - та - перебувають у шлюбі з 21.09.1999 року. 

Згідно з інформацією Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді від -р. №- сім’я - (м.Івано-Франківськ, бульвар -, -, кв.-) перебувала під соціальним супроводом з - р. по -р. Сім’я самостійно звернулася в МЦСССДМ та була взята під соціальний супровід з такими проблемами: конфлікти між батьками та дідусем дитини, що призвели до виселення сім’ї з квартири; втрата - оригіналів документів (паспорт, свідоцтво про народження дитини, трудова книга, свідоцтво про шлюб); безробіття матері; низький рівень виховного потенціалу батьків. Проте, сім’я не докладала зусиль для покращення свого рівня життя, не виконувала рекомендації фахівця із соціальної роботи. Сім’ю - знято з соціального супроводу з негативним результатом.

- має право власності (1/3 частка) та користування квартирою №- на бульварі -, -. Згідно актів обстеження житлово-побутових умов сім’ї  від -р., -р., -р. в даній квартирі не створено належних умов для проживання та навчання неповнолітнього (безлад, розкидані речі, відсутнє відповідне місце для навчання та відпочинку дитини). 13.03.2016 року батьками було надано нотаріальну згоду на продаж частки квартири дитини та купівлю будь-якої квартири чи її частки, або будь-якої іншої нерухомості - (дідусю по лінії матері) з правом передоручення повноважень третім особам. З метою недопущення втрати дитиною житла, після втручання служби у справах дітей, батьки нотаріально припинили дію даної довіреності.

На даний час - проживає на вул. -, -, кв.-, в бабусі по лінії батька -, де створено належні умови для проживання дитини: є місце для його навчання та відпочинку (акти обстеження житлово-побутових умов сім’ї  від 25.03.2016р., 08.12.2016р.). Дитина періодично відвідує батьків за місцем їх проживання.

З інформаційної довідки Івано-Франківської ЗШ І-ІІІ ступенів № - від 05.01.2017 р. № - про участь батьків у вихованні дитини відомо, що батько учня - постійного місця роботи не має. Мати - не працює. Батьки не цікавляться навчанням та вихованням сина в школі, на батьківські збори не приходять, з класним керівником не спілкуються.

Впродовж І семестра 2016-2017 н.р. працівники навчального закладу дану сім’ю неодноразово відвідували за місцем проживання батьків, однак двері ніхто не відчиняв,  провести бесіду щодо навчання та виховання сина не вдалось.

Працівники школи спілкуються з бабусею -, яка здійснює контроль за навчанням та займається вихованням внука, утримує його матеріально.

Відповідно до інформацій адміністрації Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні від -р. №- та від -р. № -  рекомендації лікарів щодо лікування дитини або профілактики захворювань виконує бабуся -.

- року неповнолітній - був доставлений в ОПНЛ № 3 з діагнозом: сильне алкогольне сп’яніння (інформація НПУГУНП в Івано-Франківській обл. управління превентивної діяльності сектора молодіжної превенції №- від -р). Матір було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 184 КУпАП.

Згідно листа Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру від - №-відомо, що гр. -та - перебувають під диспансерним спостереженням в закладі з 18.05.2016р. з приводу алкогольної залежності. Батьки на огляди не з’являються. При повторних візитах по місцю проживання двері не відчиняють.

         Питання даної сім’ї неодноразово розглядалось на засіданні комісії з питань захисту прав дитини (протоколи № - від - р., № - від - р., № - від - р., № - від - р.).

Сім’я знову була взята під соціальний супровід МЦСССДМ, однак, повторно знята з негативним результатом.

На засіданні комісії хлопчик повідомив, що вірить у виправлення  батьків, заперечує проти позбавлення їх батьківських прав.

Однак батьки не створили належних умов для проживання та розвитку сина, не приділяють належної уваги його вихованню, намагалися відчужити належне дитині житло шляхом передоручення своїх обов’язків при вирішенні питання придбання іншого житла (майна), діючи всупереч інтересам дитини.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 155, 165, 170 Сімейного Кодексу України,  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», враховуючи рекомендацію комісії з питань захисту прав дитини від 25.01.2017 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне


відібрання -, - року народження, від батьків - та - без позбавлення їх батьківських прав.




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук





Додаток 2

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

щодо  доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав - стосовно дитини -, - року народження.


       В провадженні Івано-Франківського міського суду перебуває цивільна справа за позовом - до - про позбавлення батьківських прав стосовно дитини -, - року народження.

       Ухвалою суду від - року (справа № -, провадження №-) орган опіки та піклування  міста Івано-Франківська залучено до участі у справі як третю сторону без самостійних вимог та зобов’язано надати висновок  щодо розв’язання спору.

Рішенням Івано-Франківського міського суду від - року шлюб між позивачем та відповідачем  розірвано, малолітню дочку залишено на проживання з матір’ю.

Дівчинка з матір’ю зареєстровані та фактично проживають за адресою: с.- -міської ради вул.-, -, де створені належні житлово-побутові умови, що підтверджується актом обстеження від - року.

З позовної заяви випливає, що відповідач не надає матеріальної допомоги дитині, не займається її вихованням, чим ухиляється від виконання батьківських обов’язків. Тривалий час відповідач не спілкується з дочкою та не проявляє батьківської турботи.

Ухилення відповідача від виконання батьківських обов’язків щодо доньки, створює умови, які шкодять її інтересам, позбавляють  можливості жити в повноцінній сім’ї.

У своїх поясненнях від -року - вказує, що - не спілкується з дочкою з 2010 року та не бере участі у її вихованні, з того часу він жодного разу не привітав - з днем народження чи іншими святами. Дівчинка має можливість виїзду закордон беручи участь у конкурсах, однак батько не надає відповідного дозволу.

Відповідно до інформації Івано-Франківської гімназії №- від -р. № - - є ученицею 4-го класу. Під час психологічного обстеження виявила позитивний емоційний стан, низький рівень тривожності. Дівчинка не агресивна, довіряє людям, відчуває емоційний комфорт і захищеність у сім’ї, де проживає. До батька дитина відноситься нейтрально, не проявляючи ворожого ставлення до нього. Відповідно до характеристики навчального закладу мати приділяє належну увагу вихованню дитини, постійно цікавиться успішністю дочки, бере активну участь в житті класу. Впродовж навчання - в гімназії, батько її успіхами не цікавився, батьківські збори не відвідував.

    Відповідно до інформації міської поліклініки №- від -р. №  -, - року народження, перебуває під медичним спостереженням у сімейного лікаря, мати - виконує рекомендації лікаря.

Батько дитини - зареєстрований за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.-,-, корп.- кв.-. Його неодноразово було запрошено в службу у справах дітей для з’ясування думки щодо позбавлення його батьківських прав та на засідання комісії з питань захисту прав дитини, однак він не з’явився. 10.02.2017 року на засіданні комісії з питань захисту прав дитини питання слухалося у присутності матері -, яка повідомила, що вона спілкується із сестрою відповідача та його матір’ю, які знають про те, що на розгляді в Івано-Франківському міському суді перебуває справа про позбавлення -  батьківських прав стосовно дочки -.

Керуючись ст.ст. 19, 141, 151, 155, 164, 165, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року (справа № -, провадження №-), рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне

позбавлення батьківських прав - стосовно дитини -, - року народження.




Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук





Додаток 3

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____



Висновок

про встановлення порядку участі  батькові -  у  вихованні -, -року народження, та -, - року


       В провадженні Івано-Франківського міського суду  Івано-Франківської області перебуває справа за позовом - до - про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми  та їх вихованні.

Згідно рішення Івано-Франківського міського суду від -року шлюб між батьками розірвано, діти залишені на проживання з матір’ю.

У позовній заяві - зазначає, що в лютому -року, коли він поїхав на роботу в Польщу, мати дітей - подала позов до суду про розлучення. Повернувшись додому, він про це дізнався, після чого проживає окремо від сім’ї, хоча насправді не мав наміру розлучатись. Мати  почала чинити перешкоди у вихованні та спілкуванні з дітьми.

- потребує спілкування з дітьми, має бажання бачитись з ними, приймати активну участь у їх вихованні.

Відповідно до довідки від - року -проживає та зареєстрований за адресою: м.-, вул. -, -, кв.-.

Згідно акта обстеження умов проживання від - року, проведеного та затвердженого приватним підприємством «-», за адресою: м.-, вул. -, -, кв.-, умови проживання батька задовільні.

Зі слів - відомо, що він тимчасово не працює, іншої сім’ї не має.

Згідно з письмовими поясненнями - від - року він  був змушений подати заяву до суду, оскільки колишня дружина впродовж 2016 року не допускає його до дітей. - вважає, що діти потребують його уваги, бо ростуть в неповноцінній сім’ї, де немає батька. Відповідно до позовної заяви просить встановити такий порядок участі:

- шляхом тривалих побачень першої та третьої суботи та неділі кожного місяця без присутності матері за місцем проживання - по вул. -, -, кв.- в м.- з обов’язковим поверненням синів до місця їх постійного проживання;

-шляхом побачень з понеділка по п’ятницю  з 16.00 год. до 20.00 год. без присутності матері за попередньою домовленістю з матір’ю, не порушуючи режиму дня дітей;

-кожного року в день народження дітей в зручний для відповідача час протягом чотирьох годин без присутності матері;

-шляхом спілкування та спільного відпочинку з синами протягом зимових, весняних, літніх та осінніх канікул у рівних частках з матір’ю за попередньою  домовленістю між собою батьків щодо конкретної дати початку побачень з синами за місцем проживання - по вул. -, -, кв.- в м.- або місцях відпочинку без присутності матері з обов’язковим поверненням синів до місця їх постійного проживання.

         Згідно з актом обстеження умов проживання від - року умови проживання -, - та - за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. -, -, кв.- є задовільні. Діти мають місце для сну, особисті речі та іграшки. Зі слів матері, вона перебуває у декретній відпустці.

Відповідно до письмових пояснень  - від - року відомо, що з моменту переїзду - до батьків у м.-, дітьми він не цікавився, участі у їх вихованні не брав. Мати дітей зазначає, що звинувачення батька про те, що вона чинить йому перешкоди у вихованні дітей є безпідставними. - повідомляє, що останній раз батько бачив дітей - року. Прогулянки, що відбувались попередньо, з її слів, закінчувались конфліктами, які провокував -. 

З того часу і по сьогоднішній день бажання бачити не виявляв, до дітей не приїжджав, « … подарунків на свято Миколая від батька діти не одержували».

Пропонує встановити батькові такий порядок участі у вихованні хлопчиків: субота, неділя на вибір з 10.30 год. до 14.00 год. або з 15.00 год. до 19.00 год. Тривалі побачення за місцем проживання батька у м.- вважає недоцільними.

Відповідно до інформації МЦСССДМ від - року № - фахівцем соціальної роботи відвідано сім’ю -, що проживає за адресою: м.Івано-Франківськ, вул. -, -, кв.- та складено акт оцінки потреб дітей -, -року народження, та -, - року народження. Сім’ї надаються послуги за карткою обліку роботи з сім’єю. Згідно з актом оцінки потреб мати задовольняє потреби дітей у фізичному і психічному розвитку, умови проживання дітей задовільні, облаштовані місця для сну, занять і відпочинку. Мати не чинить батькові перешкод у спілкуванні з синами.

Керуючись ст.ст. 19, 141,150,  151, 155, 157, 158 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від - року, справа №-, провадження №-, рішенням виконавчого комітету від 21.01.2016 р. № 36 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», рекомендаціями комісії з питань захисту прав дитини, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


встановити батькові - такий порядок участі у  вихованні -, - року народження, та -, - року:

перша та третя субота місяця з - до -год., друга та четверта неділя з -год. до - год. у присутності матері; спілкування та спільний відпочинок з синами протягом зимових, весняних, літніх та осінніх канікул за домовленістю з матір’ю дітей.







Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                                      Ігор Шевчук




















2011-2024 © Всі права застережено.