Розпорядження міського голови  "Про стан військового обліку на території Івано-Франківс..."  № 510-р від 19.12.2023р. 
Документ №510-р від 19.12.2023р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про план перевірок стану військового обліку на підприємствах, установах, організаціях, закладах освіти Івано-Франківської міської територіальної громади на 2023 рік
Рішення виконавчого комітету  №1322 від 20.12.2022р. Чинний
Розпорядження міського голови  Про стан військового обліку на території Івано-Франківської міської територіальної громади у 2022 році та завдання щодо його поліпшення у 2023 році
Розпорядження міського голови  №339-р від 15.12.2022р. Втратив чинність

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

23.12.2023



УКРАЇНА
 
МІСТО ІВАНО-ФРАНКІВСЬК
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
міського голови
 
від 19.12.2023р.  № 510-р
 


Про стан військового обліку на території Івано-Франківської міської територіальної громади у 2023 році та завдання щодо його поліпшення у 2024 році


Керуючись ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 33, 34, 35, 38 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, ст.ст. 17, 18, 21 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, Порядком організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних та резервістів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 року № 1487 (далі – Порядок), Порядком бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та воєнний час, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04 лютого 2015 року №45 (зі змінами)(далі – Порядок бронювання), розпорядженням міського голови від 15 грудня 2022 року №339-р «Про стан військового обліку на території Івано-Франківської міської територіальної громади у 2022 році та завдання щодо його поліпшення у 2023 році», рішенням виконавчого комітету міської ради від 20.12.2022р. №1322 «Про план перевірок стану військового обліку на підприємствах, установах, організаціях, закладах освіти Івано-Франківської міської територіальної громади на 2023 рік», з метою забезпечення функціонування системи військового обліку та контролю за виконанням громадянами України військового обов’язку i за дотриманням ними встановлених правил військового обліку, своєчасного бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами i організаціями на період мобілізації та на воєнний час, завчасної підготовки кадрів для заміни військовозобов’язаних, які підлягають призову у разі мобілізації, та у відповідності до інформації щодо стану військового обліку на території Івано-Франківської міської територіальної громади:


  1. Інформацію начальника Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки про стан військового обліку на території Івано-Франківської міської територіальної громади у 2023 році та пропозиції щодо його поліпшення у 2024 році взяти до відома (додається).

2. Утворити та затвердити склад комісії з перевірки стану військового обліку на території Івано-Франківської міської територіальної громади в 2024 році (додаток 1).

3. Затвердити:

3.1. Перелік заходів щодо поліпшення стану військового обліку у 2024 році на території Івано-Франківської міської територіальної громади (додаток 2). Рекомендувати державним органам, начальнику МТЦК та СП, військовим частинам, підприємствам, установам, організаціям та закладам освіти забезпечити виконання зазначених заходів.

3.2. Завдання з методичного забезпечення військового обліку та підвищення кваліфікації посадових осіб, відповідальних за організацію та ведення військового обліку, забезпечення функціонування системи військового обліку на території Івано-Франківської міської територіальної громади на 2024 рік (додаток 3).

3.3. Графік звіряння даних списків персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які працюють в підприємствах, установах, організаціях, закладах освіти, а також даних карток первинного військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які проживають на території Старостинських округів Івано-Франківської міської територіальної громади з даними Івано-Франківського міського територіального центра  комплектування та соціальної підтримки на 2024 рік (додаток 4).

3.4. План проведення перевірок стану військового обліку на території Івано-Франківської міської територіальної громади на 2024 рік (додаткок 5).

4. Відділу кадрів Івано-Франківської міської ради (Н.Тріщ) забезпечити ведення персонального військового обліку призовників і військовозобов’язаних, які працюють в апараті Івано-Франківської міської ради, відповідно до вимог законодавства з військового обліку.

5. Управлінню охорони здоров’я міської ради (А. Вацеба) в межах компетенції здійснювати контроль за виконанням закладами охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради обов’язків, визначених законодавством з питань військового обліку.

6. Управлінню реєстраційними процедурами міської ради (С.Костишин):

6.1. Повідомляти щомісяця до 5 числа Івано-Франківський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки про державну реєстрацію, утворення, припинення підприємств, установ та організацій, які розташовані на території адміністративно-територіальної одиниці (у разі наявності) (додаток 8 до Порядку);

6.2. Здійснювати реєстрацію/зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів з урахуванням вимог щодо реєстрації (зняття з реєстрації) місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів (додаток 16 Порядку);

6.3. Надсилати щомісяця до 5 числа до Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомлення про декларування/реєстрацію (зняття із задекларованого/зареєстрованого) місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів (додаток 17 Порядку);

6.4. Повідомляти про задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) призовників, військовозобов’язаних та резервістів на запити Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (додаток 18 Порядку).

7. Департаменту по взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями (Р.Гайда), старостам старостинських округів Івано-Франківської міської територіальної громади:

7.1. Забезпечити ведення персонально-первинного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які проживають у межах територій відповідних старостинських округів Івано-Франківської міської територіальної громади.

7.2. Забезпечити оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які проживають у межах територій відповідних старостинських округів Івано-Франківської міської територіальної громади про їх виклик до Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

8. Департаменту по взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями (Р.Гайда), Івано-Франківському міському ТЦК та СП (Р.Плитус) здійснювати наповнення розділу «Військовий облік» вебсайту міста Івано-Франківська актуальною інформацією.

9. Керівникам підприємств, установ, організацій та закладів освіти не залежно від форми власності:

9.1. Забезпечити проведення заходів, пов'язаних з веденням військового обліку військовозобов'язаних і призовників та бронюванням військовозобов'язаних відповідно до вимог Порядку;

9.2. Контролювати ведення облікової документації та подання щомісячної звітності у Івано-Франківський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, проведення бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та воєнного часу.

9.3. При прийомі на роботу (навчання) та звільнення з роботи (навчання) призовників та військовозобов'язаних керуватися пунктами 41, 42 Порядку;

9.4. Забезпечити ведення відпрацювання особових карток працівників (здобувачів освіти) та списків персонального військового обліку призовників і військовозобов'язаних, які працюють (здобувають освіту).

10. Начальнику Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Р.Плитусу:

- за десять днів до початку перевірки повідомляти керівників підприємств, установ, організацій та закладів освіти про їх перевірку;

- надавати практичну допомогу керівникам виконавчих органів Івано-Франківської міської ради, підприємств, установ, організацій та закладів освіти з питань організації військового обліку призовників і військовозобов’язаних та бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та воєнного часу;

- здійснювати постійний контроль за станом військового обліку призовників і військовозобов'язаних та бронювання військовозобов'язаних за підприємствами, установами та організаціями міста.

11. Івано-Франківському районному управлінню поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області (Р.Андрущак):

- відпрацювати дієву систему роботи щодо розшуку, затримання і доставки до Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку.

12. У зв’язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, заходи, передбачені даним розпорядженням, проводити з врахуванням ситуації на території громади (регіону) та необхідності виконання постанов Кабінету Міністрів України, наказів Міністерства оборони України, рішень Ради оборони області та інших документів з питань безпеки та оборони.

13. Розпорядження міського голови від 15 грудня 2022 року №339-р «Про стан військового обліку на території Івано-Франківської міської територіальної громади у 2022 році та завдання щодо його поліпшення у 2023 році» вважати таким, що втратило чинність.

14. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покласти на Департамент по взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями (Р.Гайда) та Івано-Франківський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки ( Р.Плитус).

15. Відповідальним виконавцям про хід виконання розпорядження інформувати головного виконавця щоквартально до 05 числа місяця наступного за звітним періодом.

16. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступників міського голови згідно розподілу посадових обов’язків.



Міський голова                                                        Руслан МАРЦІНКІВ




Додатки:



2011-2024 © Всі права застережено.