Рішення виконавчого комітету  "Про влаштування дітей, позбавлених батьківського піклув..."  № 1718 від 21.12.2023р. 
Документ №1718 від 21.12.2023р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

25.12.2023



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 21.12.2023р.  № 1718
м.Івано-Франківськ
 


Про влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування



Керуючись Законом України від 13.01.2005 р. «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст.252, 254, 255 Сімейного кодексу України, п.30 Порядку створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2021 № 893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною», Положенням про дитячий будинок сімейного типу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 564, та наказом Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини від 18.06.2008 року № 82 «Про удосконалення роботи служб у справах дітей щодо розвитку сімейних форм виховання», на підставі заяви батьків-вихователів ДБСТ від 05.12.2023 року, враховуючи висновок Служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 21.12.2023 року, з метою захисту прав дітей та поширення сімейних форм виховання, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

  1. Влаштувати з 22.12.2023 року на виховання і спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу подружжя ____ та____, які проживають за адресою: вул._____, ___, с. ___ Івано-Франківська ________, ____ року народження, та______, _______ року народження.

2. Вивести з 21.12.2023 року дітей, позбавлених батьківського піклування, ____, ____ року народження, та_____, ____ року народження, з сім’ї патронатного вихователя______, у зв’язку з їх влаштуванням на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу.

2.1. Припинити з 21.12.2023 р. дію договору від 17.07.2023 року № 26 про патронат над дитиною, який укладений між виконавчим комітетом міської ради та патронатним вихователем_____.

3. Службі у справах дітей (І. Рохман) забезпечити передачу дітей від сім’ї патронатного вихователя до дитячого будинку сімейного типу та відповідних документів на дітей у присутності представника Служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

4. Зобов’язати батьків-вихователів _____та ____ зберегти за дітьми, позбавленими батьківського піклування:

- ____, ____ року народження, право користування та право спільної часткової власності житлом за адресою: вул. Г.___, буд.___, корп.__ кв.___, м. Івано-Франківськ, до досягнення дитиною повноліття;

- ______, ____ року народження, право користування та право спільної часткової власності житлом за адресою: вул. Г.___, буд.___, корп.___, кв.___, м. Івано-Франківськ, до досягнення дитиною повноліття.

5. Покласти на батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток дітей, позбавлених батьківського піклування:

-_____, ____ року народження, відповідно до пункту 19 Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. № 564 зі змінами та доповненнями;

-  _____, ____ року народження, відповідно до пункту 19 Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. № 564 зі змінами та доповненнями.

6. Службі у справах дітей (І. Рохман):

6.1. Підготувати проєкт додаткової угоди до договору між батьками- вихователями ____та____. та виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради про влаштування дитини на виховання та спільне проживання у ДБСТ подружжя ____ (далі- угода).

6.2. Здійснювати комплексний контроль за умовами утримання і виховання дітей-вихованців у дитячому будинку сімейного типу.

6.3. Забезпечити здійснення комплексного контролю за умовами проживання та виховання дітей-вихованців в дитячому будинку сімейного типу.

6.4. Готувати щорічно до 01 січня загальний звіт про стан виховання, утримання та розвитку дітей-вихованців у ДБСТ подружжя _____.

7. Міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Л. Дикун):

7.1. Забезпечити здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу на основі оцінки потреб дітей та індивідуального плану соціального захисту дітей, позбавлених батьківського піклування.

7.2. Надавати Службі у справах дітей (І.Рохман) щорічну інформацію про здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу подружжя______.

8. Департаменту соціальної політики виконкому міської ради (В.Семанюк):

8.1. Забезпечити призначення і виплату державної соціальної допомоги на дітей-вихованців та грошового забезпечення одному з батьків-вихователів у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

8.2. Щомісяця, не пізніше, ніж 20 числа, перераховувати на особовий рахунок у банківській установі мамі-вихователю або виплачувати через державні підприємства поштового зв’язку державну соціальну допомогу на дітей-вихованців та грошове забезпечення.

8.3. Надавати Службі у справах дітей щомісячно до 5 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформацію про призначення та виплати чи причини не призначення, невиплати соціальної допомоги та грошового забезпечення одному з батьків-вихователів ДБСТ подружжя_____.

9. Управлінню охорони здоров’я (А. Вацеба):

9.1. Визначити відповідальних медичних працівників, що будуть здійснювати спостереження за здоров’ям дітей.

9.2. Забезпечити проходження двічі на рік дітьми медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ними.

9.3. Щорічно до 01 січня надавати Службі у справах дітей звіт про стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікаря.

10. Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради (В. Дротянко):

10.1. Забезпечити право дітей на здобуття повної загальної середньої освіти, а у разі потреби – забезпечення індивідуального навчання.

10.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами навчання та виховання дітей.

10.3. Щорічно до 01 січня надавати Службі у справах дітей звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність шкільного одягу та шкільного

приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь батьків-вихователів у вихованні дітей.

11. Департаменту молодіжної політики та спорту (В. Матешко) забезпечити дітей-вихованців пільговим оздоровленням.

12. Начальнику сектору ювенальної превенції Івано-Франківського районного управління поліції ГУНП в Івано-Франківській області (І. Мандзюк):

12.1. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дитини у дитячому будинку сімейного типу подружжя_____.

12.2. Забезпечити надання щорічної інформації про стан захисту прав і законних інтересів дитини у ДБСТ подружжя____, надання Службі у справах дітей щорічно до 01 січня звіту про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей-вихованців і батьків-вихователів, про проведення профілактичних заходів.

13. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови О. Левицького.




Міський голова                                                Руслан МАРЦІНКІВ



2011-2024 © Всі права застережено.