Рішення виконавчого комітету  "Про взяття на облік та продовження функціонування прийо..."  № 184 від 24.03.2017р. 
Документ №184 від 24.03.2017р. Втратив чинність
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Рішення виконавчого комітету  Про виведення з прийомної сім'ї особи, з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, та припинення її функціонування
Рішення виконавчого комітету  №1606 від 01.12.2023р. Чинний

 
Історія документа

01.12.2023p. - Втрата чинності

 
Публікації документа

28.03.2017



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 24.03.2017р.  № 184
м.Івано-Франківськ
 



Про взяття на облік та продовження функціонування прийомної сім’ї



На виконання Закону України від 13.01.2005р. «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002р. № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю» зі змінами та доповненнями, наказу Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства внутрішніх справ України від 01.06.2012р. №329/409/652/502 «Про взаємодію місцевих органів виконавчої влади з питань здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу», на підставі заяви - від - р., виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Взяти на облік прийомних сімей міста Івано-Франківська прийомну сім’ю -, - року народження, яка створена на підставі рішення виконавчого комітету - міської ради від - р. № - і проживає за адресою: с.- -, вул. -, -, кв.-.

       2. Покласти  персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток дітей, позбавлених батьківського піклування, -, - року народження, та -, - року народження, які влаштовані у прийомну сім’ю рішенням виконавчого комітету - міської ради у м.- від - р. № -, на прийомну маму - відповідно до пункту 17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002р. № 565.

       3. Службі у справах дітей (З.Сливка):

3.1. Спільно з департаментом правової допомоги (Н.Кедик) підготувати проект договору про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї.

3.2. Забезпечувати здійснення комплексного контролю за умовами проживання та виховання дітей у прийомній сім’ї.

3.3. Готувати щорічно до 01 квітня загальний звіт про стан утримання та виховання дітей у прийомній сім’ї.


4. Міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Л.Дикун):

4.1. Забезпечити постійне соціальне супроводження прийомної сім’ї, яке передбачає надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної  сім’ї.

4.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей, соціального супроводження  прийомної сім’ї.

4.3. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан здійснення соціального супроводу прийомної сім’ї і надання службі у справах дітей щорічно до 01 березня звіту про виконання плану соціального супроводу дітей і прийомної сім’ї. 


5. Департаменту соціальної політики (В.Семанюк):

5.1. Забезпечити призначення і виплату державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення  прийомній матері у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

5.2. До 20 числа кожного місяця здійснювати передбачені державним бюджетом виплати на дітей та грошового забезпечення прийомній матері.

5.3 Надавати службі у справах дітей щомісячно до 5 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформацію про призначення та виплати чи причини не призначення, невиплати соціальної допомоги та грошового забезпечення прийомній матері.


6. Центральній міській клінічній лікарні (Т.Масляк):

6.1. Закріпити дільничого лікаря за дітьми, які проживають у прийомній сім’ї.

6.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання дітей та зміцнення їх здоров’я.

6.3. Забезпечити проходження двічі на рік дітьми медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ними.

6.4. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан здоров’я дітей у прийомній сім’ї і надання службі у справах дітей щорічно до 01 березня звіту про стан здоров’я дітей, дотримання прийомною мамою рекомендацій лікаря. 


7. Департаменту освіти та науки (І.Смаль):

7.1. Забезпечити право дітей на здобуття повної середньої освіти, а у разі потреби – забезпечення індивідуального навчання.

7.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей.

7.3. Щорічно до 01 березня надавати службі у справах дітей звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь прийомної матері у вихованні дітей.


8. Департаменту молодіжної політики та спорту (В.Матешко) забезпечити дітей пільговим оздоровленням.


9. Івано-Франківському відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області (Р.Прокопчук):

9.1. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей у прийомній сім’ї.

9.2. Забезпечити щоквартальний обмін інформацією про стан захисту прав і законних інтересів дітей у прийомній сім’ї, надання службі у справах дітей щорічно до 01 березня звіту про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей і прийомної матері, про проведення профілактичних заходів.


10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови О.Левицького.





Міський голова                                                                                Руслан Марцінків



2011-2024 © Всі права застережено.