Рішення виконавчого комітету  "Про поповнення дитячого будинку сімейного типу і влашту..."  № 478 від 18.04.2024р. 
Документ №478 від 18.04.2024р. Чинний
        

 
Проєкти документа

Проєктів немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає

 
Публікації документа

22.04.2024



УКРАЇНА
 
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
 
РІШЕННЯ
 
від 18.04.2024р.  № 478
м.Івано-Франківськ
 


Про поповнення дитячого будинку сімейного типу і влаштування на виховання та спільне проживання дітей, позбавлених батьківського піклування


Керуючись Законом України від 13.01.2005 р. «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», наказом Міністерства соціальної політики від 19.09.2017р. № 1485 «Про затвердження Порядку взаємодобору сім’ї та дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування», листом МЦСССДМ про доцільність поповнення  ДБСТ від 21.03.2024 року № 47.5-08/120, висновком Служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 10.04.2024 року, розглянувши заяву батьків-вихователів ____та ____ від 08.04.2024 року ЗВ № З/2479, беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 10.04.2024 року, виконавчий комітет міської ради

вирішив:

1. Поповнити дитячий будинок сімейного типу подружжя____, ____ року народження, та____, _____ року народження, які мешкають за адресою: вул.____, ____, с.______, Івано-Франківської ТГ.

2. Влаштувати з _____ до дитячого будинку сімейного типу подружжя ____та ____ на виховання і спільне проживання дітей, позбавлених батьківського піклування:

-_______, _____ року народження, яка тимчасово проживає в сім’ї знайомої гр. _____ за адресою:  вул.____, буд.____, кв.____, м. Івано-Франківськ;

-  ____, _____ року народження, яка тимчасово проживає в сім’ї знайомої гр. ____за адресою:  вул.____, буд.____, кв.____, м. Івано-Франківськ.

3. Встановити місце проживання дітей-вихованок, ____, ______ року народження, та_____, ____ року народження, за адресою проживання  батьків-вихователів ДБСТ подружжя___: вул.____, ____, с.____, Івано-Франківської ТГ.

4. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток дітей, позбавлених батьківського піклування, _____, ____ року народження, та _____, _____ року народження на батьків-вихователів ______та____ , віповідно до пункту 19 Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 р. № 564 зі змінами та доповненнями.

5. Службі у справах дітей (І. Рохман):

5.1. Підготувати проєкт додаткової угоди № 3 до договору між батьками-вихователями ____ та _____ та виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради про влаштування дитини на виховання та спільне проживання у ДБСТ подружжя ____ (далі- угода).

5.2. Здійснювати комплексний контроль за умовами утримання і виховання дітей-вихованців у дитячому будинку сімейного типу подружжя____.

5.3. Забезпечити передачу батькам-вихователям ____ та ____ документів на дітей, позбавлених батьківського піклування, ______, _____ року народження, та______, _____ року народження, які влаштовані у дитячий будинок сімейного типу.

5.4. Забезпечити здійснення комплексного контролю за умовами проживання та виховання дітей- вихованців в дитячому будинку сімейного типу. 

5.5. Готувати щорічно до 01 травня загальний звіт про стан виховання, утримання та розвитку дітей-вихованців ДБСТ подружжя ____.

6. Міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Л. Дикун):

6.1. Забезпечити здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу на основі оцінки потреб дітей та індивідуального плану соціального захисту дітей, позбавлених батьківського піклування.

6.2. Надавати Службі у справах дітей щорічну інформацію про здійснення соціального супроводження дитячого будинку сімейного типу подружжя Зіммхен.

7. Департаменту соціальної політики (В.Семанюк):

7.1. Забезпечити призначення і виплату державної соціальної допомоги на дітей-вихованців та грошового забезпечення одному з батьків-вихователів у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

7.2. Щомісяця перераховувати на особовий рахунок у банківській установі одному з батьків-вихователів ДБСТ або виплачувати через

державні підприємства поштового зв’язку державну соціальну допомогу на дітей-вихованців та грошове забезпечення на них.

7.3. Надавати Службі у справах дітей щомісячно до 5 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформацію про призначення та виплати чи причини не призначення, невиплати соціальної допомоги та грошового забезпечення одному з батьків-вихователів ДБСТ подружжя_____.

8. Управлінню охорони здоров’я (А. Вацеба):

8.1. Визначити відповідальних медичних працівників, що будуть здійснювати спостереження за здоров’ям дітей.

8.2. Забезпечити проходження двічі на рік дітьми-вихованцями медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ними.

8.3. Щорічно до 01 травня надавати Службі у справах дітей звіт про стан здоров’я дітей, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікаря.

9. Департаменту освіти та науки (В. Дротянко):

9.1. Забезпечити право дітей на здобуття дошкільної або повної загальної середньої освіти, а у разі потреби – забезпечення індивідуального навчання.

9.2. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами навчання та виховання дітей.

9.3. Щорічно до 01 травня надавати Службі у справах дітей звіт про рівень розвитку та знань дітей, наявність шкільного одягу та шкільного приладдя, систематичне відвідування уроків та своєчасність і якість виконання домашніх завдань, відвідування гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь батьків-вихователів у вихованні дітей.

10. Департаменту молодіжної політики та спорту (В. Матешко) забезпечити дітей пільговим оздоровленням.

11. Т.в.о. начальника сектору ювенальної превенції Івано-Франківського РУП ГУНП  майору поліції (М. Балан):

11.1. Визначити відповідальну особу та конкретні заходи щодо здійснення контролю за умовами утримання та виховання дітей у дитячому будинку сімейного типу подружжя____.

11.2. Забезпечити надання щорічної інформації про стан захисту прав і законних інтересів дітей у ДБСТ подружжя____, надання Службі у справах дітей щорічно до 01 травня звіту про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей і батьків-вихователів, про проведення профілактичних заходів.

12. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови О. Левицького.


Міський голова                                                                Руслан МАРЦІНКІВ




2011-2024 © Всі права застережено.