Проєкт рішення міської ради  "Про комплексну програму профілактики злочинності в міст..."  № 4 від 21.11.2019р. 
Документ №4 від 21.11.2019р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 21.11.2019р.  № 4
м.Івано-Франківськ
 











Про комплексну програму

профілактики злочинності

в місті до 2024 року



З метою подальшого зміцнення законності та правопорядку в місті, керуючись ст. 26, ст. 38,  ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада


вирішила:



1. Затвердити комплексну програму профілактики злочинності в місті до 2024 року (додається).

2. Фінансовому управлінню виконавчого комітету міської ради (В.Сусаніна)  врахувати обсяги фінансування щодо забезпечення заходів комплексної програми профілактики злочинності в місті  до 2024 року.

3. Керівникам установ, служб, організацій, які фінансуються даною програмою, укласти угоди на виконання заходів комплексної програми профілактики злочинності в місті до 2024 року, після затвердження відповідних коштів у місцевому бюджеті.

4. Рішення Івано-Франківської міської ради від 26.04.2016р. №101-5 «Про комплексну програму профілактики злочинності в місті до 2020 року» визнати таким, що втратило чинність.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови  Руслана Гайду та голову постійної депутатської комісії з питань бюджету Романа Онуфріїва. 




Міський голова                                                Руслан Марцінків





ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням сесії міської ради від _____ 20 ___р. №_______




       




Івано-Франківська  міська рада


Управління з питань надзвичайних ситуацій,

мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів


КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА

профілактики злочинності в місті  до 2024 року



Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій,

мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів




ПОГОДЖЕНО:


Влізло І.І.

________

Заступник міського голови - начальник фінансового управління


Сусаніна В.Ю.

________

Начальник управління економічного та інтеграційного розвитку

Кромкач Н.О.

_______

Директор Департаменту правової політики


Кедик Н.С.

________



Зміст


Паспорт програми


1.

Стан правопорядку у місті


2.

Мета та основні завдання програми


3.

Фінансове забезпечення виконання програми


4.

Очікувані результати виконання програми


5.

Перелік заходів, обсяги та джерела фінансування Комплексної програми профілактики злочинності в місті до 2024 року:

Завдання 1. Організаційні заходи

Завдання 2. Заходи з охорони  публічного порядку, профілактики правопорушень в громадських місцях та в умовах вулиці

Завдання 3. Мінімізація  злочинного впливу

на неповнолітніх, молодіжне середовище та

попередження домашнього насильства

Завдання 4. Заходи протидії кримінальним правопорушенням та кримінальній  корупції

Завдання 5. Заходи протидії рецидивній злочинності Завдання 6. Заходи протидії тероризму

Завдання 7. Заходи протидії нелегальній міграції















Паспорт програми

Назва програми

Комплексна програма профілактики злочинності в місті до 2024 року.

Підстави для розробки програми

Закони України : «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про Національну поліцію», «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», «Про прокуратуру», «Про Національну гвардію України», «Про Службу безпеки України»

Оприлюднення підготовки проекту  програми

На офіційному веб-сайті міста Івано-Франківська www.mvk.if.ua.

Дата затвердження програми


Головний розробник програми

Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів міської ради.

Відповідальні за виконання програмних заходів (головні виконавці)

Структурні підрозділи виконавчого комітету міської ради, Івано-Франківський відділ поліції, Івано-Франківська місцева прокуратура, Управління патрульної поліції в області. військова частина 1241 Національної гвардії України, Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області, Управління Служби безпеки України в області, Управління поліції охорони в області, територіальне управління Служби судової охорони в області, «Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)» Івано-Франківський міжрайонний відділ філії ДУ «Центр пробації», Івано-Франківський міський відділ Управління державної міграційної служби України в області, регіональний сервісний центр МВС в області, громадські формування з охорони громадського порядку, КП «Муніципальна варта»

Основні цілі програми

- забезпечити здійснення узгоджених заходів щодо профілактики правопорушень та усунення причин, що зумовили вчинення протиправних дій

Основні завдання Програми

- підтримка  публічного порядку та безпеки  громадян, профілактика правопорушень в громадських місцях та в умовах вулиці;

- залучення до цього громадських формувань;

-  зниження злочинності та корупційних діянь;

-  попередження вчинення повторних злочинів;

- зниження злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин та умов, що спричиняють втягнення їх у протиправну діяльність;

-  покращення стану безпеки дорожнього руху;

-  профілактика домашнього насильства;

-  протидія нелегальній міграції

Розділи програми

1. Стан правопорядку в місті.

2. Мета та основні завдання програми.

3. Основні заходи щодо реалізації виконання             програми.

4. Фінансове забезпечення виконання програми.

5. Очікувані результати виконання програми.

Строки реалізації програми

2020 – 2023 роки

Основні джерела фінансування заходів програми

місцевий бюджет

Обсяг коштів

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­В межах коштів, затверджених міським бюджетом

Система організації контролю за виконанням програми

Контроль за виконанням заходів програми здійснюють:

  • міська рада;
  • виконавчий комітет міської ради.














1. Стан правопорядку в місті

       Профілактика злочинності - це своєрідний, найбільш гуманний спосіб боротьби зі злочинністю, засіб підтримання належного рівня правопорядку в суспільстві, забезпечення прав і законних інтересів громадян.

       Стан правопорядку у місті впливає на його соціально-економічний розвиток. Забезпечення правопорядку повинно здійснюватися  не тільки шляхом виявлення винних у вчиненні протиправних дій та притягнення їх до передбаченої законом відповідальності, а й запровадженням форм і методів профілактики правопорушень з метою усунення причин та запобігання виникнення умов, що спричиняють їх вчиненню.

З метою забезпечення правопорядку на території міста налагоджено дієву співпрацю міської влади та правоохоронних органів.  Усі громадсько-політичні заходи, що проходять в Івано-Франківську, проходять за підтримки правоохоронних органів, що гарантує дотримання громадського спокою, захисту прав і свобод громадян. Взаємодія виконавчих органів міської ради з правоохоронними органами міста здійснюється шляхом спільного розгляду та вирішення проблемних питань в правоохоронній галузі, напрацювання конкретних шляхів їх вирішення.

Спільними заходами вдалося забезпечити належну протидію злочинності та її окремим проявам, які малий визначальний вплив на її динаміку у минулому періоді.

Загалом криміногенна обстановка в м.Івано-Франківську впродовж 9 місяців 2019 року перебувала під цілковитим контролем правоохоронних органів. Значних негативних коливань у її динаміці та структурі не відбулося.

Більше того спостерігалася позитивна тенденція до зниження загального рівня злочинності та зменшення кількості облікованих злочинів у переважній більшості категорій.

Щоденно на охорону громадського порядку в м. Івано-Франківську на маршрути патрулювання  в середньому залучалося 99 працівників поліції та військовослужбовців, з них:

-  36 працівників Управління патрульної поліції, із них один вела патруль та два екіпажі працівників «ТОР» ;

-   8  працівників   поліції , які заступають на патрулювання за рахунок     особистого часу;

- 35 військовослужбовців Нацгвардії;

- 20 чоловік з числа громадських формування з охорони громадського порядку міста.

Позитивні зміни спостерігаються в динаміці злочинності проти громадського порядку та моральності. На відміну від 2018 року, спільними зусиллями правоохоронних органів вдалося майже на половину знизити ( з 185 до 107) кількість кримінальних правопорушень цієї категорії. Службами дільничних офіцерів Івано-Франківського відділу поліції ГУ НП в області складено на 8,4 % більше протоколів про дрібне хуліганство ( ст. 173 КУпАП , 71 проти 65) та на 29,4% - про порушення тиші в громадських місцях               ( ст.182 КУпАП , 17 проти 12). 

Впродовж 9 міс. 2019 року до чергової частини Івано-Франківського ВП ГУ НП надійшло 37397 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. За кожним 10-тим з них проводиться детальна перевірка з внесенням відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Як наслідок до ЄРДР зареєстровано 3248 матеріали. Із загальної кількості повідомлень – 30 тис. 984 списано за спрощеною системою. За іншими матеріалами перевірки прийнято рішення згідно Закону України «Про звернення громадян», що становить 6500 висновків, із них приєднано 1398 матеріалів ЄО, 478 матеріалів передано до інших ОВС.

Згідно статистичних даних за звітний період слідчими СВ Івано-Франківського відділу поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по 1495 матеріалах (без знятих). Із загальної кількості порушених кримінальних правопорушень – 543 із категорії особливо тяжких і тяжких. Із виявлених кримінальних правопорушень – 51 по лінії економіки, з яких 20 категорії особливо тяжких і тяжких.

За звітній період особам оголошено про підозру у вчиненні 455 кримінальних правопорушень, скоєних із числа зареєстрованих у звітному періоді. Всього ж оголошено особам про підозру по 560 КП, з яких 246 особливо тяжкі і тяжкі.

За звітний період 68 особам міським судом обрано запобіжний захід тримання під вартою.

Слідчими СВ Івано-Франківського ВП направлено до суду – 548 КП, з яких 515 з обвинувальним актом, з угодою про примирення – 25, із клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності – 8. З числа минулих років до суду направлено 158 кримінальних правопорушень. Всього закрито кримінальних правопорушень на підставі п.1,2,4,6 ст. 284 КПК – 2506.

Щовівторка на апаратній нараді у міського голови заслуховувалась інформація начальника Івано-Франківського відділу поліції, управління патрульної поліції в області, КП «Муніципальна варта»   щодо стану злочинності та громадського порядку, а також  випадків викрадення комунального майна  територіальної громади міста. За розкриття резонансних злочинів та крадіжок комунального майна окремі працівники заохочувались подяками міського голови  та грамотами виконавчого комітету міської ради.

На території міста Івано-Франківська та сіл міської ради зареєстровано і функціонує 6 громадських формувань з охорони громадського порядку, які створені на підприємствах, установах та організаціях міста, загальною чисельністю 438 громадських помічників, які надають допомогу працівникам поліції у забезпеченні публічного порядку і громадської безпеки, запобіганні адміністративним проступкам та злочинам  в місті.

За місцем проживання, на території мікрорайонів міста створено 9  дільничних поліцейських станцій, а   у приміських селах 5 кімнат прийому громадян дільничними поліцейськими  та   13 громадських пунктів охорони правопорядку (ГПОП), в місті 8 і приміських селах 5.

Отже, враховуючи вищенаведене соціальне значення проблеми, пов’язаної з профілактикою правопорушень зумовлює необхідність фінансування заходів Комплексної програми профілактики злочинності.


2. Мета та основні завдання програми

Метою програми є:


- усунення причин та передумов для вчинення правопорушень і забезпечення конституційних прав та свобод громадян, об’єднання у цій справі зусиль правоохоронних органів міста, органів місцевого самоврядування та  громадськості;

- активізація діяльності  громадських формувань та їх участі в охороні громадського порядку міста;

- удосконалення форм і методів організації роботи правоохоронних органів для запобігання виникнення правопорушень;

- підвищення координуючої дії органів місцевого самоврядування в розв’язанні проблем боротьби із злочинністю та її негативними наслідками;

- посилення роботи з профілактики наркоманії, дитячої бездоглядності, злочинного впливу на неповнолітніх в молодіжному середовищі та в сім’ях;

- підвищення рівня поінформованості населення стосовно небезпеки та неприйнятості тероризму, попередження вчинення корупційних злочинів, недопустимості торгівлі людьми, незаконного обігу наркотичних засобів;

- профілактика раніше судимих осіб,  осіб без позбавлення волі.


Завданнями програми є:

- підтримка публічного порядку та безпеки громадян, залучення до цього громадських формувань;

- поступове зниження злочинності та корупційних діянь;

- попередження вчинення повторних злочинів;

- профілактика правопорушень у громадських місцях та в умовах вулиці;

-поліпшення правоохоронними органами захисту прав і свобод громадян;

- зниження злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність;

- покращення стану безпеки дорожнього руху на основі встановлення партнерських відносин між громадянами та працівниками патрульної поліції;

- сприяння соціальній адаптації та розв’язання соціально-побутових проблем осіб, звільнених з місць позбавлення волі.


3. Фінансове забезпечення програми

Фінансове забезпечення «Комплексної програми профілактики злочинності в місті до 2024 року» здійснюється в межах бюджетних призначень, затверджених Івано-Франківською міською радою у бюджеті міста на відповідний рік, а також із залученням інших коштів, не заборонених чинним законодавством.

             4. Очікувані результати виконання програми


       Зниження рівня злочинності, ослаблення суспільної напруги викликаної її впливом, зменшення впливу організованої злочинності на економічну та політичну сфери суспільства, зменшення корупційних проявів, створення прозорої системи прийняття і виконання управлінських рішень, істотне підвищення рівня захисту економічних відносин від злочинних посягань, витіснення з економічної сфери кримінального елементу, скорочення обсягів «тіньової» економіки, поліпшення захисту правоохоронними органами прав, свобод і власності громадян, створення безпечних умов життя на території міської ради, мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність, підтримання правопорядку та безпеки громадян на максимально високому рівні.


5. Перелік заходів, обсяги та джерела фінансування  Комплексної програми профілактики

злочинності в місті до 2024 року


Назва замовника: управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів міської ради


Назва програми: Комплексна програма профілактики злочинності в місті до 2024 року




Найменування заходу

Виконавець

Термін виконання

Орієнтовані обсяги фінансування, тис.грн

Очікувані результати

Роки

Усього

в т.ч. за джерелами фінансування

Місцевий бюджет

Інші джерела


Завдання 1. Організаційні заходи

1.1. Проводити спільні наради за участю усіх керівників правоохоронних органів, сільських голів, депутатського корпусу, представників громадськості з метою налагодження співпраці у сфері профілактики правопорушень. Здійснювати систематичний аналіз стану правопорядку на території міської ради. У випадку погіршення криміногенної ситуації вживати адекватні скоординовані заходи щодо з’ясування  та усунення причин і умов , які негативно впливають на стан профілактичної роботи.

Виконавчий комітет міської ради, керівники правоохоронних органів міста

2020-2023

роки

2020-2023 роки

в т.ч.

Не потребує фінансування

Аналіз криміногенної обстановки, здійснення узгоджених заходів щодо профілактики правопорушень та усунення причин, що зумовили вчинення протиправних дій і порушень громадської безпеки на території міста. Висвітлення перед громадськістю вжитих заходів у зазначеній сфері

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

1.2 Організовувати та проводити зустрічі, прес-конференції для журналістів, надавати їм необхідну допомогу у висвітленні роботи правоохоронних органів. Регулярно вивчати громадську думку мешканців міста відносно роботи поліції по боротьбі зі злочинністю та профілактики правопорушень, ступеня довіри населення до їх діяльності у цій сфері, основних факторів, які на думку громадян, негативно впливають на криміногенну обстановку.

Управління з питань надзвичайних ситуацій,  мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів виконавчого комітету міської ради, керівники правоохоронних органів міста та області, відділ патронатної служби міської ради

2020-2023

роки

2020-2023 роки

в т.ч.

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

1.3. Активізувати співпрацю з громадськістю; взаємодію та координацію дій   з  правоохоронними органами міста, органами місцевого самоврядування,   органами державної влади,  підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності - шляхом розміщення в громадських місцях, в засобах масової інформації на інтернет сайтах номерів контактних телефонів усіх підрозділів правоохоронних органів, графіків прийому громадян посадовими особами зазначених органів, номерів телефонів «Довіри», дільничних офіцерів  поліції.   

Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів виконавчого комітету міської ради, Івано-Франківський відділ поліції, Управління патрульної поліції в області, Управління СБУ в області, ГУНПУ в області, Івано-Франківська місцева прокуратура, Територіальне управління Служби судової охорони в області, Управління поліції охорони, КП «Муніципальна варта» , громадські формування з охорони громадського порядку

2020-2023

роки

2020-2023 роки

в т.ч.

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

1.4. Проводити щоквартальні звіти  дільничними офіцерів поліції перед населенням та виступи на зборах громадян за участю керівників поліції і місцевого самоврядування.

Івано-Франківський відділ поліції, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

2020-2023

роки

2020-2023 роки

в т.ч.

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

1.5.Забезпечити постійне поповнення банку та бази даних про осіб раніше судимих; осіб які перебувають у розшуку за вчинення злочинів; безвісті зниклих; невпізнаних осіб; відомостями про осіб, які ухиляються від виконання рішення суду про сплату аліментів; погашення боргових зобов'язань; транспортних засобів, що перебувають у розшуку, відчужуються незаконним шляхом та перебувають під забороною відчуження. Видача довідок про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості.

ГУНП в області, Івано-Франківський відділ поліції,    Управління СБУ в області, Управління патрульної поліції в області, регіональний сервісний центр МВС в області

2020-2023

роки

2020-2023 роки

в т.ч.

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

1.6. Продовжувати постійну роботу щодо прийняття під охорону   об’єктів усіх форм власності, квартир та інших приміщень з майном фізичних та юридичних осіб. Об’єктів державного сектору економіки та   об’єктів державної власності, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, об’єктів комунальної власності, тощо. 

Управління поліції охорони в області, ТУ Служби судової охорони в області, КП «Муніципальна варта»

2020-2023

роки

2020-2023 роки

в т.ч.

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування


Завдання 2. Заходи з охорони публічного порядку,

профілактики правопорушень в громадських місцях та в умовах вулиці

2.1. Забезпечувати охорону публічного порядку та безпеку громадян під час проведення на території міста соціально-політичних, спортивних, релігійних, культурно-видовищних заходів з масовим перебуванням громадян із обов’язковим залученням спеціалістів вибухотехнічної служби.

Виконавчий комітет міської ради,   Івано-Франківський відділ поліції, Управління патрульної поліції в області, в/ч 1241 Національної гвардії України, КП «Муніципальна варта», ГУНП в області, Управління поліції охорони в області, громадські формування з охорони  громадського порядку

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

Підтримання публічного порядку  та безпеки громадян на високому рівні, зменшення кількості злочинів та інших правопорушень. Профілактика алкоголізму


2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

2.2.Продовжити встановлення систем візуального спостереження за дотриманням правопорядку та забезпеченням безпеки громадян у громадських місцях, зокрема у місцях масового перебування людей, на об’єктах комунальної власності міста, державних установах, тощо.                        З можливістю нічної зйомки та виведення  інформації в реальному часі (запису) на пульт централізованого спостереження чергової частини   комунального підприємства «Муніципальна варта» із доступом до них досвідчених поліцейських з відповідними навиками   роботи з даною інформацією, з метою оперативного реагування на правопорушення та учинені злочини,   направлення на місце події працівників поліції, а в подальшому використання відеозапису для розшуку злочинців та створенню доказової бази при розгляді кримінальних проваджень у суді.

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою міської ради, КП «Муніципальна варта», ГУНП в області,   Івано-Франківський відділ поліції, Управління патрульної поліції в області,  Управління поліції охорони в області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

У межах кошторисних призначень

2020

У межах кошторисних призначень

2021

У межах кошторисних призначень

2022

У межах кошторисних призначень

2023

У межах кошторисних призначень

2.3. Придбання та встановлення в місцях відпочинку, проведення дозвілля на малоосвітлених вулицях, особливо в мікрорайонах міста в багатолюдних місцях, в державних установах, на об’єктах комунальної власності міста терміналів екстреного виклику поліції.

Департамент житлової,    комунальної політики та                                                           благоустрою,  Управління                                       поліції охорони в області,  Івано-Франківський відділ поліції,  Управління патрульної поліції в                                                                                              області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

У межах кошторисних призначень

2020

У межах кошторисних призначень

2021

У межах кошторисних призначень

2022

У межах кошторисних призначень

2023

У межах кошторисних призначень

2.4. Забезпечити піше патрулювання  проблемних місць на території Івано-Франківської міської ради,  регулярне   спостереження та вжиття вичерпних профілактичних  заходів  у вечірній та нічний час доби поблизу відпочинкових закладів міста (нічні клуби, бари, тощо); навпроти магазинів, які працюють цілодобово; територій шкіл, дитсадків, спортивних та дитячих майданчиків; на прилеглій території об’єктів комунальної та державної власності

Івано-Франківський відділ поліції, Управління патрульної поліції в області, в/ч 1241 Національної гвардії України, КП «Муніципальна варта», Управління  поліції охорони в області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

2.5. З метою недопущення вчинення правопорушень (вживання спиртних напоїв, наркотичних засобів, миття автотранспорту, тощо  )  у весняно-літній    період та теплий період осені на дамбах та берегах річок, озер, інших водойм міста посилити профілактичні заходи шляхом спільних піших патрулювань  вказаних відпочинкових зон. 

Управління  патрульної поліції в області, Івано-Франківський відділ поліції, в/ч 1241 Національної гвардії України, КП «Муніципальна варта», громадські формування з    охорони  громадського порядк

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

2.6. Посилити контроль за експлуатаційним станом доріг, роботою світлофорного реагування, встановленням необхідних дорожніх знаків та впровадження технічних засобів автоматичної фіксації порушень ПДР і нагляду за ним.

Управління патрульної поліції в області, управління транспорту та зв’язку міської ради

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч





Не потребує фінансування

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

2.7 Згідно із Законом України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону" продовжити створення та реєстрацію громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону, у першу чергу на великих промислових підприємствах та вищих навчальних закладах.           Забезпечити належну взаємодію з ними  Івано-Франківського відділу поліції, управління патрульної поліції в області, КП «Муніципальна варта».

          

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківський відділ поліції, Управління патрульної поліції в області, КП «Муніципальна варта», громадські формування з    охорони  громадського порядку, управління реєстратурних процедур міської ради

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч





Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

2.8. Посилити контроль за додержанням правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, особливо за недопущенням  продажу алкогольних напоїв неповнолітнім та притягнення винних осіб до відповідальності.

Івано-Франківський відділ поліції, Управління патрульної поліції в області, КП «Муніципальна варта», громадські формування з охорони громадського порядку

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

2.9.  Вживати заходів, спрямованих на забезпечення необхідними матеріально-технічними засобами Івано-Франківського відділу поліції ГУ НП в області, Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області, військової частини 1241 Західного ОТО Національної гвардії України

Виконавчий комітет міської ради

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

У межах кошторисних призначень

2020

У межах кошторисних призначень

2021

У межах кошторисних призначень

2022

У межах кошторисних призначень

2023

У межах кошторисних призначень


Завдання 3. Мінімізація  злочинного впливу на неповнолітніх , молодіжне середовище та

попередження домашнього насильства

3.1. Виявлення, облік та проведення роботи з соціально-правового захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах у зв’язку з ухиленням батьків від виконання батьківських обов’язків, вчиненням насильства у сім’ї щодо дітей, схильністю дітей систематичного залишення місця проживання.

Служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради, Івано-Франківський відділу поліції

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

Мінімізація злочинного впливу на молодь та підлітків, усунення причин і умов, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність, попередження насильства в сім’ї. Пропаганда здорового способу життя

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

3.2 Проводити соціально-профілактичну роботу з дітьми, які: систематично залишають сім’ю, навчально-виховні заклади чи потребують допомоги у працевлаштуванні; повернулись із загальноосвітніх шкіл соціальної реабілітації, професійних училищ соціальної реабілітації і центрів медико-соціальної реабілітації; вчинили правопорушення, до яких застосовано заходи громадського впливу або адміністративні стягнення за правопорушення; систематично вживають спиртні напої або наркотичні речовини з немедичною метою; звільнені від кримінальної відповідальності із застосуванням примусових заходів виховного характеру за скоєння суспільно-небезпечних діянь; засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі: засуджені до громадських та виправних робіт, звільнені від відбування покарання з випробуванням; які повернулись з виховно- трудових колоній (враховуються також неповнолітні, які звільнені умовно- достроково або звільнені за актом амністії чи помилування).

Служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради, Івано-Франківський відділу поліції, Івано-Франківський міськрайонний відділ Філії ДУ «Центр пробації» в області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування



3.3. Розглядати питання аналізу, попередження та профілактики злочинності серед учнівської молоді на нарадах керівників закладів середньої освіти та нарадах при директору в закладах



Департамент освіти та науки міської ради, директори закладів середньої освіти

2020-2023 роки







2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

3.4. Організовувати зустрічі здобувачів освіти закладів загальної та середньої освіти з представниками Національної поліції, ювенальної превенції, служби у справах дітей, закладів охорони здоров’я та громадських організацій

Департамент освіти та науки міської ради, директори закладів середньої освіти

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч




Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

3.5. Проводити роз’яснювально-профілактичну роботу з школярами щодо запобігання дитячій злочинності та пропаганди здорового способу життя




Департамент освіти та науки міської ради, директори закладів середньої освіти

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч


Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

3.6. Організація та проведення спільних профілактичних рейдів ("Діти вулиці", «Вокзал», "Підліток", "Канікули", "Літо", "Урок", спрямованих на соціальний та правовий захист дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності, профілактику правопорушень, влаштування безпритульних і бездоглядних дітей до закладів соціального захисту, вжиття заходів впливу до дітей, які вживають спиртні напої, наркотичні засоби або психотропні речовини.

Служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради,    Департамент освіти та науки міської ради,   Івано-Франківський відділ поліції, КП «Муніципальна варта»

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч







Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

3.7. Перевіряти стан утримання дітей, які залишились без догляду батьків (законних представників), батьківського піклування, перебувають у складних життєвих обставинах за місцем їх проживання (перебування), навчання, проводити з ними профілактичну роботу

Служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради,    Департамент освіти та науки міської ради,   Івано-Франківський відділ поліції, КП «Муніципальна варта», управління охорони здоров’я міської ради

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч









Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

3.8. Проведення інформаційних заходів щодо впровадження в місті соціальної послуги медіації та інших процедур розв’язання спорів шляхом порозуміння сторін і визнання необхідності зменшення конфліктів, які мають вплив на дітей та в інтересах всіх членів сім’ї з метою підвищення культури миру та злагоди в територіальній  громаді

Служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради, 

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч



Не потребує фінансування


2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування


Завдання 4. Заходи протидії кримінальним правопорушенням та кримінальній  корупції

4.1. Провести комплексні перевірки дотримання вимог Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», з питань проходження державної служби і служби в органах місцевого самоврядування з метою виявлення фактів корупції в органах державної влади та органах місцевого самоврядування



       

       

Виконавчий комітет міської ради,  Івано-Франківська місцева прокуратура, Управління СБУ в області, Івано-Франківський відділ  поліції

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч









Не потребує фінансування

Зменшення впливу організованої злочинності на економічну та політичну сфери суспільства, зменшення корупційних проявів, створення прозорої системи прийняття і виконання управлінських рішень. Протидія торгівлі людьми

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

4.2. Вживати подальших заходів щодо виявлення та припинення злочинної діяльності організованих злочинних угруповань та окремих осіб, які здійснюють контрабандне ввезення товарів в Україну.

Управління СБУ в області, Івано-Франківський  відділ  поліції, Івано-Франківська місцева прокуратура

   

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч




Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

4.3. З метою стабілізації оперативної обстановки, активізації роботи щодо профілактики правопорушень в громадських місцях, попередження грабежів, хуліганських проявів та незаконного розповсюдження наркотичних засобів, розшуку злочинців в місцях масового перебування та відпочинку молоді (бари, дискотеки, нічні клуби); виявлення фактів незаконного обігу вогнепальної зброї, вибухових пристроїв, боєприпасів та швидка їх  локалізація і знищення;   проводити в м. Івано-Франківську цільові оперативно-профілактичні операції із залученням громадських формувань  з охорони громадського порядку

ГУ НП в області, Івано-Франківський відділ  поліції, Управління патрульної поліції в області, в/ч 1241 Національної гвардії України, КП «Муніципальна варта», громадські формування з охорони громадського порядку

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч









Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

4.4. Виявлення та ліквідація каналів контрабандного надходження наркотичних засобів на територію міста, притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, протидія розповсюдження наркотичних засобів на території міста Івано-Франківська. Протидія та викриття місць, де з підручних засобів особи організовують виготовлення психотропних речовин амфетаміну, метамфетаміну, сибутраміну   тощо.

ГУНП в області,  Управління СБУ в області, Івано-Франківська місцева прокуратура, Івано-Франківський відділ  поліції

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч









Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

4.5. Вжити необхідних заходів щодо виявлення та перевірки фірм, що надають послуги у працевлаштуванні громадян України за кордон, а також шлюбних агенцій з метою попередженім торгівлі людьми. Звернути увагу на додержання умов ліцензування цього виду діяльності, наявність у підприємців відповідних договірних відносин зі службами працевлаштування країн-роботодавців, обізнаність підприємців з порядком та умовами працевлаштування у зазначених країнах.

Проводити   оперативно – розшукові заходи спрямованих на виявлення злочинних груп, окремих осіб, причетних до вчинення злочинів пов’язаних із торгівлею людьми

ГУНПУ в області, Управління СБУ в області,  Івано-Франківська місцева прокуратура

Івано-Франківський відділ  поліції

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч









Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

4.6. Виявлення під час реєстрації транспортних засобів, які викрадені та перебувають в розшуку відповідно до інформаційного порталу Національної поліції України та за банком даних Інтерполу. Встановлення фактів підробки посвідчень водія, свідоцтва про реєстрацію колісних транспортних засобів, сертифікатів відповідності конструкції транспортних засобів та інше.


Регіональний сервісний центр МВС в області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч





Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування


Завдання 5. Заходи протидії рецидивній злочинності

5.1. Організація та проведення засідань спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради, в тому числі безпосередньо в ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань (№12), проведення соціально-виховної роботи із засудженими, моделювання їх поведінки з метою позбавлення кримінального мислення. Проведення заходів з підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення або обмеження волі з метою надання допомоги у соціальній адаптації та здійснення соціального супроводу


Спостережна комісія, міськрайонний відділ Філії ДУ «Центр пробації», ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)», міський центр соціальних служб  для сім’ї, дітей та молоді

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч









Не потребує фінансування

Протидія повторному скоєнню злочинів, моделювання поведінки засуджених та осіб, звільнених з місць позбавлення волі , позбавлення їх кримінального мислення


Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

5.2. Вживати заходів для працевлаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

Спостережна комісія, міський центр зайнятості


2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч


Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

5.3. Здійснювати заходи, спрямовані на забезпечення  необхідними матеріально-технічними засобами ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань (№12)» та міськрайонного відділу Філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області

Виконавчий комітет міської ради

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч




У межах кошторисних призначень

2020

У межах кошторисних призначень

2021

У межах кошторисних призначень

2022

У межах кошторисних призначень

2023

У межах кошторисних призначень


Завдання 6. Заходи протидії тероризму

6.1. Здійснювати заходи з протидії  терористичній і диверсійній діяльності, фінансуванню сепаратистських, терористичних, екстремістських  акцій, в тому числі  з використанням доходів одержаних злочинним шляхом, незаконному обігу засобів ураження, налагодженню каналів контрабанди зброї, боєприпасів, вибухових речовин



Управління СБУ в області, ГУНП в області,  в/ч 1241 Національної гвардії України, Івано-Франківський відділ  поліції, Управління патрульної поліції області, Управління поліції охорони в області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч









Не потребує фінансування

Недопущення терористичної та диверсійної діяльності, розголошення інформації з обмеженим доступом. Підвищення рівня поінформованості населення стосовно небезпеки та неприйняття тероризму

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

6.2. З метою охорони об’єктів інфраструктури транспорту, ПЕК та життєзабезпечення провести вивчення стану їх диверсійної уразливості, за результатами чого вжити низьку заходів профілактичного впливу

Управління СБУ в області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

6.3. Провести низку заходів офіційного контролю стану охорони інформації з обмеженим доступом у сфері територіальної оборони та мобілізаційної готовності, вжити заходи попереджувального впливу з метою недопущення нанесення шкоди інтересам державної безпеки внаслідок розголошення чи витоку таких відомостей

Управління СБУ в області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

6.4. Забезпечити реалізацію заходів, спрямованих на недопущення розкрадання державних коштів під час державних закупівель





Управління СБУ в області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

6.5. Проводити інформаційно-роз’яснювальні заходи ( висвітлення в ЗМІ,  інтернет-ресурсах), спрямовані  на запобігання, недопущення терористичних проявів та відмову від ідей використання терористичних методів

Управління СБУ в області

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування


7. Заходи протидії нелегальній міграції

7.1. Забезпечити посилення контролю за додержанням правил в’їзду - виїзду і перебування в м. Івано-Франківську  біженців, іноземців та осіб без громадянства, у тому числі тих які перебувають на роботі або навчанні.


Івано-Франківський міський                                                                   відділ Управління державної міграційної служби України в області, Івано-Франківський відділ  поліції

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

Виявлення нелегальних мігрантів, перекриття каналів їх проникнення на територію міста , припинення їх кримінального бізнесу та інших правопорушень

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування

7.2.  Проведення цільових оперативно-профілактичних операцій «Мігрант», «Ринок», «Підприємець», «Студент», тощо з метою виявлення нелегальних мігрантів, перекриття каналів їх проникнення на територію міста , припинення їх кримінального бізнесу та інших правопорушень.


Івано-Франківський міський                                                                              відділ Управління державної міграційної служби України в  області, Івано-Франківський відділ  поліції

2020-2023 роки

2020-2023 роки

в т.ч

Не потребує фінансування

2020

Не потребує фінансування

2021

Не потребує фінансування

2022

Не потребує фінансування

2023

Не потребує фінансування




2011-2024 © Всі права застережено.