Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про клопотання про представлення до нагородження ордено..."  № 140 від 27.02.2020р. 
Документ №140 від 27.02.2020р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету 05.03.2020 року
Порядок денний  №10 від 05.03.2020р. 

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
 
від 27.02.2020р.  № 140
м.Івано-Франківськ
 


Про клопотання про представлення до нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня

       

       Керуючись Законом України “Про державні нагороди України” від 16.03.2000 року № 1549-ІІІ, враховуючи звернення Івано-Франківської обласної спілки журналістів Національної спілки журналістів України від 26.02.2020 року №21, виконавчий комітет міської ради


в и р і ш и в :


       1. Порушити клопотання перед головою обласної державної адміністрації про представлення до нагородження орденом «За заслуги» ІІІ ступеня :

       Фабрики Романа Михайловича – заслуженого журналіста України,  Почесного Громадянина міста Івано-Франківська.

       2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступників міського голови згідно розподілу посадових обов’язків.

       

       

Міський голова                                                        Руслан Марцінків




Біографічна довідка


       Роман Фабрика народився 18 жовтня 1940, в с. Радча Тисменицького р-ну Івано-Франківської області. Працював у багатотиражній газеті, був кореспондентом "Комсомольського прапора", заввідділом інформації "Прикарпатської правди", 5 років кореспондентом Українського радіо, друкувався в республіканських та центральних газетах "Известия", "Труд", "Строитепьная газета", започатковував в Івано-Франківську місцеве телебачення. Останніх 20-ть років працював власкором Українського національного інформаційного агентства України (ТАРС, РАТАУ, ДНАУ, УКРІНФОРМ).

Лауреат обласної премії імені Богдана Бойка та міської премії імені Івана Франка, Всеукраїнського конкурсу на краще висвітлення історії Галича. Двічі визнавався дипломантом та лауреатом загальнонаціонального конкурсу "Українська мова - мова єднання", отримав премію журналу "Соціалістична культура". Був на стажуванні у США.

Нагороджений медаллю "Журналістська гідність" та Золотою медаллю української журналістики, медаллю "За заслуги перед Прикарпаттям" та знаком "За подвижництво в культурі Прикарпаття".

Мав три персональні виставки: "Америка в Галичині " та дві фотовиставки "Кличуть у гори трембіти" і "Діти втрачених Бескидів". Першим в Україні видав фотоальбом "Лемки: роки і долі".

Автор книг "Наодинці зі словом", "Я - репортер".

Заслужений журналіст України.

Член Національної спілки журналістів України з 1969 року.

Почесний Громадянин м.Івано-Франківська з 2012 року.



2011-2024 © Всі права застережено.