Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про встановлення порядку участі батькам у вихованні діт..."  № 557 від 02.10.2020р. 
Документ №557 від 02.10.2020р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету 08.10.2020 року
Порядок денний  №39 від 08.10.2020р. 

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
 
від 02.10.2020р.  № 557
м.Івано-Франківськ
 


Про встановлення порядку участі

батькам у вихованні дітей


Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 940 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», ухвалою від -, -, року (справа №-, -,  провадження №-, -, -, ), беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від -,-, -,  року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вирішив:


1. Встановити такий порядок участі батькові -, -, -,  у вихованні -, -, -,  -, -,  року народження: понеділок з -, -, -,  год до -, -,  год, середа з -, -,  год до -, -, -,год, п’ятниця з -, -,  год до -, -,  год, субота з -, -,  год до -, -,  год після повернення дитини в Україну на проживання за місцем реєстрації.

2. Надати Івано-Франківському міському суду висновок про встановлення порядку участі -, -, -,  у вихованні -. -, -, -, -,  року народження (додаток).

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.



Міський голова                                                        Руслан Марцінків


Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від _____________№_____


Висновок

про встановлення порядку участі -, -, -, -,

у вихованні -, -, -, , -, -,  року народження.


У провадженні -, -,  районного суду -, -,  області перебуває справа за позовом -, -. -.  до -, -, -,  про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способів участі у вихованні, спілкуванні з неповнолітнім сином. Ухвалою -, -, -,  районного суду -, -,  області орган опіки та піклування м.-, -,  зобов’язано надати письмовий висновок у справі.

Батьки дитини розлучені (рішення -, _.  районного суду -, -,  області від -, -, -,  року).

Рішенням -, -,  районного суду -, -, -,  області від -, -,  року дитину залишено на проживання з батьком.

Відповідно до уточненої позовної заяви відомо, що з моменту розлучення -. -, -,  проживав з матір’ю. У -, -,  році мати з дитиною переїхали на постійне місце проживання в м.-, -, . Жінка повідомляє, що її стосунки з сином були дружні, вихованням сина займалась, слідкувала за його фізичним та емоційним здоров’ям, забезпечувала всім необхідним. У -, -, році був зарахований на навчання до -, -,  ЗОШ № -, -,  І –ІІ ступенів -, -,  міської ради -, -,  області. З -,  -,  року до -,  -, року -, -,  разом сином тимчасово проживала на території -, -, в селі -, -,  району -, -, -,  області. Переїзд був пов'язаний із необхідністю догляду за матір’ю, оскільки остання важко хворіла. В -,  -, -,  року -, -, повернулася на постійне місце проживання до міста -, . У час літніх канікул, за взаємною домовленістю батько -, -,  особисто забрав -,  з -. -,  та мав повернути дитину додому до початку занять у школі. Однак хлопчика їй не повернули. Повідомляє, що батьком було подано позовну заяву до -, -, районного суду -, -,  області про визначення місця проживання дитини разом з батьком.  зазначає, що батько  усіма можливими способами перешкоджає їй спілкуватися з сином та навіть робить неможливим спілкування з сином телефоном. Мати хлопчика вказує на те, що приїжджала до сина неодноразово, однак хлопчик дуже негативно налаштований проти неї, тому що батько «…наговорює на неї різні погані речі». -, -,  звертає увагу на те, що « … мій колишній чоловік наразі психологічно тисне на дитину, вводить її в оману з приводу того, що я не бажаю з ним спілкуватись, що на мій погляд буде мати негативні наслідки для емоційного стану -, -, »

Згідно з актом обстеження житлово-побутових умов проживання від -, -, року складеного працівниками служби у справах дітей -, -,  міської ради у -, -,  районі за адресою: м.-, -, -, -,  дорога, -, , кв.-, для виховання та розвитку дитини створені належні умови. З її слів, надає освітні послуги з навчання англійської мови.

Відповідно до позовної заяви просить встановити такий порядок участі у вихованні сина: систематичні побачення з сином, -, -, -, , один раз на місяць з -,  год до -, -,  год, у дні шкільних канікул, що затверджені графіком навчального закладу за рекомендацією МОН у присутності представника органу піки та піклування, та вдень народження сина.

У своєму письмовому поясненні від -, -,  року -, -,  повідомляє, що постійно проживає у кв.№-, -,  на вул. -, -, , -,  в м.-, -, . Має іншу сім’ю. З його слів, син -, : «…побачень і зустрічей з мамою не бажає, в майбутньому хотів би зустрітися з сестрою -, , що проживає з матір’ю, коли він висловить таке бажання. На разі хоче аби його не турбували з приводу таких зустрічей. Підтримую інтереси та думку дитини». Також батько хлопчика зазначає, що -, -,  відвідує ряд гуртків у різних позашкільних закладах міста, заняття з гри на фортепіано (музичну школу №-, ) та драматичну студію, де має успіхи та достатні результати.

Згідно з інформацією центру психологічної допомоги «-, » від -,  року відомо, що -, -,  демонструє широкий діапазон комунікативних навиків: готовність до діалогу, співпраці, вміння йти на компроміс. На даний час емоційний стан дитини в нормі, однак йому важко розповідати про своє минуле життя. Загалом, -. -,  розсудливий, спокійний, самодостатній, відповідальний, надійний, часто імпульсивний. Хлопчик шукає впевненості в різноманітних контактах, шукає самоствердження, прагне до зростання. -,  самовідданий, дружелюбний, товариський, турботливий у відношенні до близьких. За результатами діагностики батьківсько-дитячих відносин, діагностовано високий рівень емоційних зв’язків з теперішньою сім’єю (біологічним батьком, його цивільною дружиною та її синами). Найбільш привабливим персонажем для дитини є батько. Рідною матір’ю схильний вважати теперішню дружину батька. Біологічну матір -,  не включає до складу сім’ї та називає «колишня мама». -, -,  із захопленням розповідає про нову сім’ю, стверджує, що батько та його дружина його більше люблять. Хлопчик розповідає, що любить проводити дозвілля саме з теперішньою сім’єю. У хлопчика сильна прихильність до сім’ї, велика значимість сімейних зв’язків. Дитина добре орієнтується в реальному житті. Батьків асоціює з спокійними та миролюбивими, чесними та інтелігентними людьми. Діагностика емоційних відносин у сім’ї показала, що у відношенні до батька та його дружини -, -,  відчуває сильні позитивні та ніжні почуття, сильні негативні та ворожі почуття у дитини простежуються до біологічної матері. Батька хлопчик характеризує як розумного, кмітливого та дуже доброго. Біологічну матір характеризує як агресивну, підступну та схильну до намовлянь. Проживання з біологічною матір’ю досліджуваний характеризує як постійні знущання (тілесні пошкодження, часті побиття) та приниження (словесні образи та погрози). -,  не хоче згадувати про біологічну матір та боїться повернення до неї. Досліджуваний прагне забути колишнє життя, стверджує, що був би щасливий, якби біологічна матір не тиснула на нього, не чіплялася у телефонних розмовах та не нав’язувалась. У -, -,  простежується сильна боязнь агресії та потреба в захисті. Головне на даний час для нього безпека. У -, -,  відсутній досвід емоційно стабільного та психологічно безпечного спілкування з біологічною матір’ю, тому при спробах встановити контакт із сторони матері, слід особливу увагу звертати на вікову незрілість психіки дитини. При негативному результаті спілкування, можливий варіант виникнення глибокого внутрішнього конфлікту, який може зумовити розвиток психогенного захворювання, що впливатиме на важливі сфери формування особистості, систему стосунків у сім’ї, з однолітками, з іншими дорослими.

Згідно з актом обстеження умов проживання від -, -,  року, складеного працівниками служби у справах дітей спільно з інспекторами КП «-, -,  «-, -, » за адресою: м.-, -, , вул.-, -, , -, , кв.-,  є задовільні: дитина має місце для сну та навчання, особисті речі та іграшки. Зі слів батька -, -,  він працює в -, -, міському центрі туризму.

Згідно з інформацією -, -,  Ліцею №-,  від -, -,  року №-, -,  про участь батьків у вихованні дитини відомо, що батько -, - ,  працює, виховує та утримує сина на належному рівні, цікавиться поведінкою та навчанням у школі, відвідує батьківські збори. Постійно підтримує зв'язок з класним керівником. Він разом з дружиною -, -,  займаються вихованням дітей та сприяють гармонійному розвитку їх особистостей. Всі питання, що стосуються освітнього процесу, класний керівник вирішує з татом. З мамою не знайома. Мама -, -, , не займається утриманням та вихованням сина, не цікавиться навчанням та поведінкою дитини в школі, до школи не приходила і батьківські збори не відвідувала. На зв'язок із класним керівником мама жодного разу не виходила, класна керівничка з нею не знайома.

Відповідно до протоколу бесіди з дитиною від -, -, -,  року проведеного працівником служби у справах дітей спільно з директором ЦППСР Департаменту освіти та науки в присутності начальника служби у справах дітей, відомо, що -, -, -,  не має бажання бачитись з мамою -, -, тому, що «… коли я з нею перебував, вона всю свою злість скидала на мене. Вона маніпулює сестрою. З мамою побачусь тоді коли сам захочу».

Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 151, 153, 155, 157, 158, 159, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 05.09.2018 р. № 940 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету міської ради», ухвалою Івано-Франківського міського суду від року (справа № -, -, , провадження №-, -, ), беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від -, -,  року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вважає за доцільне


встановити такий порядок участі матері -, -,  у вихованні -, -, -, -, -,  року народження: -, -,  субота місяця з -, -,  год до -, -,  год, у дні шкільних канікул (за графіком навчального закладу) та в день народження сина за взаємною згодою батьком.



Керуючий справами виконавчого

комітету міської ради                                                         Ігор Шевчук




2011-2024 © Всі права застережено.