Проєкт рішення міської ради  "Про Міську програму соціального захисту членів сімей за..."  № 249 від 11.12.2020р. 
Документ №249 від 11.12.2020р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 11.12.2020р.  № 249
м.Івано-Франківськ
 











Про Міську програму соціального

захисту членів сімей загиблих

(померлих) учасників АТО/ООС на

2021-2025 роки


Відповідно до Бюджетного кодексу України, керуючись ст. ст. 26,52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою посилення соціального захисту учасників АТО/ООС, членів сімей учасників та загиблих (померлих) в АТО/ООС мешканців Івано-Франківської міської територіальної громади, міська рада

вирішила:

1. Затвердити  Міську  програму  соціального  захисту  членів  сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на  2021-2025 роки (додається).

2. Головним розпорядником коштів Програми визначити департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради (В.Семанюк).

3. Видатки на фінансування Програми у 2021-2025 роках здійснювати в межах кошторисних призначень, передбачених в бюджеті Івано-Франківської міської територіальної громади на відповідні роки на дану мету по головному розпоряднику коштів у відповідності до кодів програмної класифікації видатків.

4.Керівникам структурних підрозділів виконавчого комітету, установ та організацій, які є виконавцями заходів Міської програми соціального  захисту  членів  сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на 2021-2025 роки забезпечити їх виконання в повному обсязі та у визначені терміни.

5. Секретаріату міської ради (Н.Карабин) забезпечити опублікування рішення в газеті «Західний Кур’єр» та розмістити на офіційному сайті міста Івано-Франківська.

6. Рішення вступає в силу з 1 січня 2021 року.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького та голову постійної депутатської комісії з питань гуманітарної політики Уляну Павликівську.


Міський голова                                                                         Руслан Марцінків



ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням міської ради

від






ПРОГРАМА

соціального захисту

членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС

на 2021-2025 роки





Директор департаменту

соціальної політики                

Семанюк В.М.

____________

           (підпис)



ПОГОДЖЕНО:


Перший заступник міського голови        

Сусаніна В.Ю.

____________

           (підпис)



Заступник міського голови        



Левицький О.М.



____________

  (підпис)




Начальник фінансового управління        



Яцків Г.М.



____________

  (підпис)



Директор департаменту правової політики



Кедик Н.С.



____________

           (підпис)





Паспорт Програми


Назва Програми

Програма соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС на 2021-2025 роки

Підстави для розробки Програми

  • Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»

Оприлюднення підготовки проекту Програми

на офіційному веб-сайті м.Івано-Франківська 

www.mvk.if.ua

Дата затвердження Програми

2021 рік

Замовник Програми

Івано-Франківська міська рада

Головний розробник Програми

Департамент соціальної політики виконкому

Івано-Франківської міської ради

Відповідальні за виконання програмних заходів (головні виконавці)

Департамент соціальної політики виконкому

Івано-Франківської міської ради

Мета програми

Метою Програми є посмертне визнання та належна оцінка проявленого героїзму загиблих на Сході України, соціальний захист членів сімей загиблих учасників АТО/ООС

Завдання Програми

  • Надання медичної, психологічної та соціальної підтримки членам сімей загиблих учасників АТО/ООС, надання матеріальної допомоги та пільг на оплату за житлово-комунальні послуги  членам сімей загиблих учасників АТО/ООС, соціальний супровід членів сімей загиблих учасників АТО/ООС.

Розділи Програми

Загальна частина.

Мета Програми та основні завдання.

  1. Фінансове забезпечення.
  2. Очікувані результати.

Координація та контроль за виконанням Програми.

Строки реалізації Програми

2021-2025 роки

Основні джерела фінансування заходів Програми

Фінансування Програми буде здійснюватися в межах видатків, передбачених в бюджеті Івано-Франківської міської територіальної громади, а також з інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

Етапи фінансування Програми

щорічно

Обсяг фінансування

В межах кошторисних призначень

Очікувані результати виконання Програми

Виконання визначених Програмою заходів підвищить рівень соціального захисту членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, а також дасть можливість отримати додаткові соціальні гарантії та адресні допомоги, сприятиме вирішенню інших соціально-побутових питань

Термін проведення звітності

2 рази на рік

Система організації контролю за виконанням Програми

Контроль за виконанням заходів Програми здійснюють:

- заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів;

- виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради;

- постійна депутатська комісія з питань гуманітарної політики Івано-Франківської міської ради;

- Івано-Франківська міська рада.



Обґрунтування доцільності розроблення Міської програми соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС


І. Загальна частина


В умовах перебігу останніх подій значна частина населення України та в Івано-Франківській міській територіальній громаді зокрема були учасниками збройних протистоянь на Сході України.

Забезпечуючи єдність і незалежність держави та безпеку мирних жителів Донецької і Луганської областей, постраждала значна кількість жителів Івано-Франківської міської територіальної громади, а окремі з них загинули.

Більшість цих героїв – це переважно молоді люди, які в ім’я Батьківщини та майбутнього добробуту своїх близьких і всього населення України пожертвували своїм життям і здоров’ям. Тому, для підтвердження суспільної поваги й шани, виникає необхідність затвердження відповідної Програми як фактора реалізації ідеалів тих, хто загинув і постраждав, військовослужбовців   Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, військовослужбовців військових прокуратур, осіб рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення антитерористичної операції центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, державну політику у сфері державної митної справи, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної пенітенціарної служби України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, осіб, які у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, в тому числі тих, які в подальшому не увійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, але були визнані бійцями-добровольцями АТО відповідно до рішення Івано-Франківської обласної ради від 18.03.2016 року №113-4/2016.


ІІ.        Мета та основні завдання Програми


Метою Програми є посмертне визнання та належна оцінка проявленого героїзму загиблих на Сході України, соціальний захист  членів сімей загиблих учасників АТО/ООС.

Основні завдання Програми:

- надання медичної, психологічної та соціальної підтримки членам сімей загиблих учасників АТО/ООС;

- надання матеріальної допомоги та пільг на оплату за житлово-комунальні послуги  членам сімей загиблих учасників АТО/ООС;

- соціальний супровід членів сімей загиблих учасників АТО/ООС.


ІІІ.        Фінансове забезпечення


Фінансування Програми буде здійснюватися в межах видатків, передбачених в бюджеті Івано-Франківської міської територіальної громади, а також з інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

IV. Очікувані результати


Виконання визначених Програмою заходів (додаються) поліпшить соціальний захист членів сімей загиблих учасників АТО/ООС, а також дасть можливість отримати підтримку щодо якісного медичного обслуговування, надання матеріальної допомоги, вирішення інших соціально-побутових питань.

V. Координація та контроль за виконанням Програми

Загальний контроль за ходом реалізації Програми здійснює заступник міського голови, який координує питання гуманітарної сфери та діяльності виконавчих органів міської ради.

Координація роботи з виконання Програми покладається на департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради.

Структурні підрозділи виконавчого комітету Івано-Франківської  міської ради, визначені виконавцями Програми, інформують департамент соціальної політики про хід її виконання щоквартально до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

         За підсумками виконання Програми впродовж 2021-2025 років департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради двічі на рік подає інформацію про хід виконання та ефективність реалізації заходів Програми заступнику міського голови і голові постійної депутатської комісії та щорічно (в кінці бюджетного періоду) подає Івано-Франківській міській раді (секретаріату) звіт про виконання заходів Програми.

Внесення змін до Програми здійснюється за пропозиціями структурних підрозділів виконавчого комітету в установленому порядку.



Міська Програма

соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС

       

п/п

Найменування заходу

Виконавець

Термін виконання

Орієнтовні обсяги фінансування, тис.грн.


Очікувані результати



роки



Всього, тис.грн.

в т.ч.за джерелами фінансування

бюджет Івано-Франківської міської територіальної громади

Інші джерела


1.



Забезпечення роботи в м. Івано-Франківську Координаційного комітету допомоги учасникам АТО/ООС

Департамент соціальної політики


2021-2025 роки



2021-2025

в.т.ч.:

6000,0

6000,0

-

Забезпечення координації роботи з надання соціальної підтримки членів сімей загиблих учасників АТО/ООС

2021

800,0

800,0

2020

1000,0

1000,0

2023

1200,0

1200,0

2024

1400,0

1400,0

2025

1600,0

1600,0

2.

Надання матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС

Департамент соціальної політики


2021-2025 роки

2021-

2025

в т.ч.:

2000,0

2000,0

-

Матеріальна підтримка сімей


2021

200,0

200,0

2022

300,0

300,0

2023

400,0

400,0

2024

500,0

500,0

2025

600,0

600,0

3.

Надання пільг з оплати вартості житлово-комунальних  послуг у розмірі 50% від нарахованих платежів  сім’ям, члени яких загинули під час участі в АТО/ООС.

Департамент соціальної політики

2021-2025 роки

2021-

2025

в т.ч.:

220000,0

110000,0

110000,0

Покращення соціального захисту сімей

2021

36000,0

18000,0

18000,0

2022

40000,0

20000,0

20000,0

2023

44000,0

22000,0

22000,0

2024

48000,0

24000,0

24000,0

2025

52000,0

26000,0

26000,0

4.

Встановлення статусу членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, осіб з  інвалідністю внаслідок війни, учасників війни

Департамент соціальної політики

постійно

-

-

-

-

Забезпечення права на пільги і соціальні гарантії

5.

Забезпечення соціальним обслуговуванням вдома одиноко проживаючих непрацездатних батьків, діти яких загинули в АТО/ООС





Департамент соціальної політики,

Івано-Франківський територіальний центр соціального обслуговування

при потребі








2021-2025 роки

2021-

2025

в т.ч.:

70,0

70,0

-

Надання необхідних соціальних послуг






2021

10,0

10,0

2022

12,0

12,0

2023

14,0

14,0

2024

16,0

16,0

2025

18,0

18,0

6.

Здійснення соціального інспектування сімей загиблих учасників АТО/ООС

Івано-Франківський міський центр соціальний служб для сім’ї дітей та молоді

2021-2025 роки

2021-

2025

в т.ч.:

350,0

350,0

-

Надання необхідних соціальних послуг

2021

50,0

50,0

2022

60,0

60,0

2023

70,0

70,0

2024

80,0

80,0

2025

90,0

90,0

7.

Забезпечення в закладах освіти психолого-педагогічного супроводу дітей із сімей загиблих учасників АТО/ООС. Залучення їх  до спортивних гуртків та гуртків художньо-естетичного циклу в позашкільних освітніх закладах

Департамент

освіти та науки

2021-2025 роки

-

-

в межах кошторисних призначень

-

Покращення фізичного та психологічного стану дітей з сімей загиблих учасників АТО

8.




Першочергове забезпечення дошкільною освітою дітей з числа сімей загиблих учасників АТО/ООС

Департамент

освіти та науки

2021-2025 роки

-

-

-

-

Надання необхідних соціальних гарантій

9.



Забезпечення безкоштовним харчуванням дітей з сімей загиблих учасників АТО/ООС  у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах

Департамент освіти та науки

2021-2025 роки

-

-

в межах кошторисних призначень

-

Матеріальна підтримка сімей

10.

Оздоровлення та відпочинок на пільгових умовах дітей з сімей загиблих учасників АТО/ООС

Департамент

освіти та науки

Департамент молодіжної політики та спорту

2021-2025 роки

-

-

в межах кошторисних призначень

-

Поліпшення фізичного та психологічного стану дітей

11.

Поліпшення житлових умов сімей, члени яких загинули під час проведення АТО/ООС.

Надання земельних ділянок.

Департамент інфраструктури, житлової  та комунальної політики.

Департамент комунальних ресурсів

2021-2025 роки

-

-

в межах кошторисних призначень

-

Поліпшення соціально- побутових умов проживання сімей

12.

Надання щомісячної матеріальної допомоги родинам учасників АТО/ООС, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в АТО/ООС,  під час виконання службових обов’язків чи проходження  служби в зоні проведення АТО/ООС, у розмірі встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб

Департамент соціальної політики

2021-2025 роки

2021-

2025

в т.ч.:

11040,9

11040,9

-

Матеріальна підтримка сімей

2021

1483,7

1483,7

2022

1780,4

1780,4

2023

2136,5

2136,5

2024

2563,8

2563,8

2025

3076,5

3076,5

13.

Забезпечення сертифікатами  на придбання шкільного приладдя учнів 1-9 класів з числа сімей учасників АТО/ООС, батьки яких є особами з інвалідністю внаслідок війни, пораненими, багатодітними, згідно інформації департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради

Департамент соціальної політики


Івано-Франківськийміський центр соціальний служб для сім’ї дітей та молоді


Служба у справах дітей

2021-2025 роки

2021-

2025

в т.ч.:

748,5

748,5

-

Забезпечен-ня сертифіката-ми на придбання шкільного приладдя учнів пільгових  категорій сімей учасників АТО/ООС

2021

149,7

149,7

2022

149,7

149,7

2023

149,7

149,7

2024

149,7

149,7

2025

149,7

149,7





2011-2024 © Всі права застережено.