Проєкт рішення міської ради  "Про затвердження Положення про порядок звільнення ..."  № 250 від 11.12.2020р. 
Документ №250 від 11.12.2020р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 11.12.2020р.  № 250
м.Івано-Франківськ
 





Про  затвердження   Положення про

порядок  звільнення  учасників  бойових 

дій  АТО/ООС, членів їх  сімей, членів  сімей

загиблих (померлих) під час участі в АТО/ООС та

учасників АТО/ООС, членів їх сімей – мешканців

Івано-Франківської міської територіальної громади

від сплати за житлово-комунальні

послуги на 2021 – 2025 роки



Відповідно до Бюджетного кодексу України, керуючись ст. ст. 26,52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою посилення соціального захисту учасників АТО/ООС, членів сімей учасників та загиблих (померлих) в АТО/ООС мешканців Івано-Франківської міської територіальної громади, міська рада


вирішила:


1.Затвердити Положення про порядок звільнення учасників бойових дій АТО/ООС, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) під час участі в АТО/ООС та учасників АТО/ООС, членів їх сімей – мешканців Івано-Франківської міської територіальної громади від сплати за житлово-комунальні послуги на 2021-2025 роки (додаток ).

2. Головним розпорядником коштів Положення визначити департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради (В.Семанюк).

3. Видатки на фінансування Положення у 2021-2025 роках здійснювати в межах кошторисних призначень, передбачених в бюджеті Івано-Франківської міської територіальної громади на відповідні роки на дану мету по головному розпоряднику коштів у відповідності до кодів програмної класифікації видатків.

4. Секретаріату міської ради (Н.Карабин) забезпечити опублікування рішення в газеті «Західний Кур’єр» та розмістити на офіційному сайті міста Івано-Франківська.

5. Рішення вступає в силу з 1 січня 2021 року.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького та голову постійної депутатської комісії з питань гуманітарної політики Уляну Павликівську.




Міський голова                                                                         Руслан Марцінків


Додаток

до рішення міської ради

від _____20__ р. № ______


ПОЛОЖЕННЯ
про порядок звільнення учасників бойових дій АТО/ООС, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції та учасників АТО/ООС, членів їх сімей – мешканців Івано-Франківської міської територіальної громади від сплати за житлово-комунальні послуги на 2021-2025 роки


1. Положення про порядок звільнення учасників бойових дій  АТО/ООС, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції та учасників АТО/ООС, членів їх сімей – мешканців  Івано-Франківської міської територіальної громади від сплати за житлово-комунальні послуги (надалі – Положення) визначає порядок звільнення учасників бойових дій  АТО/ООС, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції та учасників АТО/ООС до встановлення статусу та членів їх сімей, які проживають у Івано-Франківській міській територіальній громаді, від сплати за житлово-комунальні послуги в межах норм, передбачених чинним законодавством, що надаються суб’єктами господарювання усіх форм власності.

2. Дія Положення поширюється на учасників бойових дій АТО/ООС, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції та учасників АТО/ООС, членів їх сімей, які проживають в Івано-Франківській міській територіальній громаді.

3. Право на звільнення від сплати за житлово-комунальні послуги відповідно до Положення надається:

3.1. Учасникам бойових дій АТО/ООС – особам, які мають посвідчення учасників бойових дій АТО/ООС та членам їх сімей.

3.2. Членам сімей загиблих (померлих) під час участі в АТО/ООС.

3.3. Учасникам АТО/ООС та членам їх сімей до отримання статусу учасників бойових дій АТО/ООС та членів сімей учасників бойових дій АТО/ООС.

4. До членів сім’ї пільговика належать: дружина (чоловік), неповнолітні діти (до 18 років), неодружені повнолітні діти, визнані особами з  інвалідністю з дитинства І та ІІ групи, або особами з інвалідністю І групи,  непрацездатні батьки, особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням.

5. Пільги на житлово-комунальні послуги надаються в межах норм, передбачених чинним законодавством.

6. Для звільнення від сплати за житлово-комунальні послуги особи, зазначені у пунктах 3-4 цього Положення, подають в департамент соціальної політики виконкому міської ради такі документи:

6.1 Заяву за встановленою формою.

6.2 Копію паспорта (всіх сторінок).

6.3 Копію картки фізичної особи – платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті).

6.4 Пільгове посвідчення (учасника бойових дій АТО/ООС, особи з інвалідністю внаслідок війни,  члена сім’ї загиблого (померлого)).

6.5  Копію свідоцтва про шлюб (при потребі).

6.6. Копію свідоцтва про народження (при потребі).

7. Під час подання копій документів заявники надають їх оригінали для огляду та засвідчення їх копій.

8. Департамент соціальної політики веде Реєстр учасників бойових дій АТО/ООС членів їх сімей,  осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції та Тимчасовий реєстр учасників АТО/ООС членів їх сімей – мешканців Івано-Франківської міської територіальної громади.

9. Підприємства, які надають житлово-комунальні послуги, ведуть окремий облік пільговиків.

10. Підприємства, які надають житлово-комунальні послуги  подають департаменту соціальної політики інформацію про нараховані суми звільнення від плати за житлово-комунальні послуги в межах норм, передбачених чинним законодавством за попередній місяць за формою “2-пільга“ у паперовому та електронному форматі щомісячно, не пізніше 25 числа за звітним місяцем відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 року № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги».

11. Після звіряння форми «2- пільга» від підприємств та організацій, які надають послуги, департамент соціальної політики забезпечує подання у  фінансове управління виконавчого комітету міської ради інформації про фактично нараховані суми звільнення від плати за житлово-комунальні послуги для проведення розрахунків за надані послуги за попередній місяць.

12. Підставою для відшкодування коштів підприємствам за звільнення учасників бойових дій АТО/ООС, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції та учасників АТО/ООС, членів їх сімей – мешканців Івано-Франківської міської територіальної громади від плати за житлово-комунальні послуги є розрахунки форми «2- пільга» на паперовому носії.

13. Пільги учасникам бойових дій АТО/ООС, членам їх сімей надаються у розмірі 75 % з державного бюджету та 25 % з  бюджету Івано-Франківської територіальної громади, а членам сімей загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції у розмірі 50 % з державного  та 50 % з бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади. У разі, коли не надаються пільги з державного бюджету  в розмірі, визначеному законодавчо, надаються пільги у розмірі 100% з бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади.

14. Пільга учасникам АТО/ООС та членам їх сімей, бійцям добровольцям АТО/ООС надається з бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади в розмірі 100 % до отримання учасниками АТО/ООС, бійцями добровольцями АТО/ООС посвідчень учасників бойових дій.

15. Якщо серед зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку є особи, які мають право на пільги, передбачені законодавством України та місцевими нормативно-правовими документами, і користуються ними, сума, яка підлягає відшкодуванню згідно з цим Положенням, визначається з врахуванням наявних пільг.

16. Учасники бойових дій АТО/ООС, члени їх сімей, члени сімей загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції мають право на звільнення від сплати за житлово-комунальні послуги з моменту їх Реєстрації департаментом соціальної політики та підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги.

17. Пільги учасникам бойових дій АТО/ООС, членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції  та учасникам АТО/ООС, членам їх сімей надаються на такі житлово-комунальні послуги:

17.1. Комунальні послуги (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, а також вивезення побутових відходів, розподіл газу тощо);

17.2. За користування житлом (послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій).

18. До отримання учасником АТО/ООС статусу та посвідчення учасника бойових дій АТО/ООС комунальні та інші підприємства міста, які надають житлово-комунальні послуги, надають пільгу учасникам АТО та членам їх сімей, на підставі Тимчасового реєстру учасників АТО/ООС та членів їх сімей, наданого департаментом соціальної політики.

19. Підставою для включення департаментом соціальної політики учасників АТО/ООС та членів їх сімей до Тимчасового реєстру учасників АТО/ООС та членів їх сімей є довідка, видана та скріплена печаткою уповноважених органів (зокрема, Міністерства оборони України (військовими комісаріатами, військовими частинами тощо), Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної фіскальної служби тощо або їх територіальними органами (надалі – уповноважені органи), про участь особи в  антитерористичній операції, а також документів, передбачених п.п. 6.1-6.4, 6.6, 6.7.


Секретар міської ради                                         Віктор Синишин



2011-2024 © Всі права застережено.