Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про розгляд питань органу опіки та піклування ..."  № 691 від 10.12.2020р. 
Документ №691 від 10.12.2020р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету 17.12.2020 року
Порядок денний  №48 від 17.12.2020р. 

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
 
від 10.12.2020р.  № 691
м.Івано-Франківськ
 


Про розгляд питань

органу опіки та піклування


Керуючись статтями 19, 141, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», рішенням виконавчого комітету від 29.10.2020 року № 1137 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради», ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від _____ року (справа № _____, провадження № _____), беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 04.11.2020 року та від 02.12.2020 року з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:

       1. Надати Івано-Франківському міському суду Івано-Франківської області висновок щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав _____ та _____  відносно дітей _____, _____ року народження, та _____, _____ року народження (додаток).

       2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Олександра Левицького.




Міський голова                                                               Руслан Марцінків




Додаток

до рішення виконавчого

комітету міської ради

від __________ №____



Висновок

щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав

_____ та _____ відносно дітей _____,

_____ року народження, та _____, _____ року народження


У провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом _____ до _____ та _____ про позбавлення батьківських прав стосовно дітей _____, _____ року народження, та _____, _____ року народження.

       Рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від _____ року шлюб між батьками розірвано, дітей залишено на проживання з матір'ю _____ та прийнято рішення про стягнення з _____ аліментів на користь дітей по 700 грн. щомісячно до досягнення ними повноліття.

       На обліку в службі у справах дітей малолітні _____, _____ року народження, та _____, _____ року народження, перебувають з _____ року у зв'язку з ухиленням батьків від виконання батьківських обов'язків. Наказом служби у справах дітей від _____ р. за заявою бабусі _____ дітей влаштовано на тимчасове проживання у її сім'ю за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. _____, кв. _____.

       Згідно з інформацією міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді від _____ року № _____, сім'я перебуває під соціальним супроводом з _____ року у зв'язку із тимчасовим влаштуванням дітей у сім'ю бабусі _____ через ухиляння батьків від своїх батьківських обов'язків з виховання та утримання дітей.

       За час соціального супроводу сім'ї зареєстровано та влаштовано _____ в дошкільний навчальний заклад, здійснено супровід матері у Міський центр зайнятості з метою подальшого працевлаштування, неодноразово надавалась допомога продуктами харчування, одягом та канцтоварами. Проводились бесіди з бабусею та матір'ю з метою вирішення конфліктів у родині, необхідності догляду за неповнолітніми дітьми, покращення емоційного мікроклімату в сім'ї, ведення здорового способу життя, належного виконання батьківських обов'язків.

       На даний час покращено емоційний стан дітей та мікроклімат у сім'ї, де перебувають діти разом з бабусею, проживаючи окремо від матері. Фахівцем із соціальної роботи неодноразово відвідано сім'ю за адресою проживання, однак жодного разу матері _____ не було вдома. Телефонний зв'язок відсутній, постійного місця проживання немає, не працює. З батьком _____ проводилась бесіда в січні 2020 року  в МЦСССДМ щодо участі у вихованні дітей, налагодженні стосунків з колишньою дружиною, наданні матеріальної допомоги дітям, погашенні заборгованості по аліментах. На даний час місце його перебування невідоме, телефонний зв'язок відсутній.

       Батьки не приймають участі у вихованні дітей, матеріально не допомагають.

       Згідно з довідками, виданими ліцеєм № _____ Івано-Франківської міської ради від _____ року № _____ та № _____ відомо, що _____  навчається у _____ класі, а _____ у _____ класі цього навчального закладу.

Також, відповідно до інформації ліцею № _____ від _____ року № _____, відомо, що мати _____ та батько _____ батьківські збори не відвідували, не заверталися до класного керівника щодо успішності та поведінки дітей, телефонний зв'язок з ним не підтримували.

       На питання навчально-виховного характеру реагує бабуся хлопчиків, _____, яка надала свої контактні дані, забирає дітей після уроків, відвідує батьківські збори, оплачує гаряче харчування. Вихованням та матеріальним утриманням дітей займаються бабуся та дідусь.

Згідно з інформацією відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області на гр. _____, _____ р.н., у 2020 році складено 1 протокол про адміністративне правопорушення за ст. 51 КУпАП (дрібне викрадення чужого майна). _____ року відкрито кримінальне провадження за ст. 164 ч. 1 ККУ щодо  ухилення _____ від сплати аліментів на утримання малолітніх дітей.

       27.10.2020 року працівником служби у справах дітей спільно з соціальним педагогом ліцею № _____ та інспектором ювенальної превенції відвідано сім'ю за місцем проживання та складено акт обстеження житлово-побутових умов сім'ї. Згідного з цим актом житлово-побутові умови проживання сім'ї – задовільні, діти забезпечені одягом, взуттям, продуктами харчування, іграшками, канцтоварами, ліками (при потребі). Вихованням та утриманням дітей займається бабуся та дідусь. Місце перебування батьків невідоме. Їм надіслано запрошення в службу у справах дітей для надання пояснень на 02.11.2020 р. на 09.00 год., однак батьки не з'явились. Також батькам надіслано запрошення рекомендованим листом із врученням на засідання комісії з питань захисту прав дитини на 04.11.2020 р. на 13.00 год. Проте батьки не з'явились.

Дане питання розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини 04.11.2020 р., на якому прийнято рішення про надання висновку щодо доцільності позбавлення батьківських прав _____ та _____  відносно дітей _____, _____ року народження, та _____, _____ року народження.

       Однак, 09.11.2020 р. матір _____ звернулась в службу у справах дітей із заявою на ім'я заступника міського голови, заступника голови комісії з питань захисту прав дитини О. М. Левицького про повторний розгляд даного питання на наступному засіданні комісії для надання нею пояснень. Працівниками служби у справах дітей з матір'ю проведено бесіду щодо належного виконання батьківських обов'язків, ведення здорового способу життя та попереджено про встановлену законодавством України відповідальність батьків за виховання, утримання та навчання дітей. Також батькам надіслано запрошення рекомендованим листом із врученням на засідання комісії з питань захисту прав дитини на 02.12.2020 р. на 13.00 год. у 311 каб. Батько _____ на засідання комісії не з'явився. Питання про доцільність (недоцільність) позбавлення батьківських прав _____ та _____  відносно дітей _____, _____ року народження, та _____, _____ року народження, розглядалося у присутності матері _____ та бабусі _____.

       Керуючись ст.ст. 19, 141, 150, 155, 164, 165, 166, 171 Сімейного Кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини» (зі змінами та доповненнями), рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 29.10.2020 року № 1137 «Про затвердження Положення про комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради», беручи   до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 04.11.2020 року та від 02.12.2020 року, з метою забезпечення реалізації прав, свобод та законних інтересів дитини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вважає за доцільне

позбавлення батьківських прав _____ та _____ відносно дітей _____, _____ року народження, та _____, _____ року народження.



Керуючий справами

виконавчого комітету міської ради                                          Ігор Шевчук



2011-2024 © Всі права застережено.