Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про звіт Секретаріату Івано-Франківської міської ради ..."  № 266 від 19.02.2021р. 
Документ №266 від 19.02.2021р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету 26.02.2021 року
Порядок денний  №9 від 26.02.2021р. 

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
 
від 19.02.2021р.  № 266
м.Івано-Франківськ
 


Про звіт Секретаріату

Івано-Франківської міської ради


Керуючись ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради


вирішив:


  1. Звіт про роботу Секретаріату Івано-Франківської міської ради за 2020 рік взяти до відома (додається).


  1. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради В.Синишина.




Міський голова                                                   Руслан Марцінків








Звіт про роботу

Секретаріату Івано-Франківської міської ради

за 2020 рік


Секретаріатом Івано-Франківської міської ради за період роботи з 01.01.2020 р. по 31.12.2020 р. проведено ряд заходів та проектів у рамках виконання функціональних завдань та посадових обов`язків, реалізації цільових міських програм.

Структуру Секретаріату Івано-Франківської міської ради складають:

  • керівник Секретаріату;
  • заступник керівника Секретаріату;
  • відділ сприяння діяльності депутатів;
  • експертно-аналітичний відділ.

У звітний період структурні підрозділи Секретаріату Івано-Франківської міської ради в повному обсязі виконували свої функції  та поставлені перед ними завдання. Секретаріатом міської ради підготовлено та організовано  проведення 15-ти сесій Івано-Франківської міської ради, на яких прийнято 418 рішення міської ради. Організовано засідання Погоджувальної ради. У 2020 році працівники Секретаріату міської ради забезпечували роботу депутатів міської ради відповідно до карантинних та санітарно-епідеміологічних норм. Забезпечено пряму трансляцію усіх пленарних засідань міської ради.

Публічність Івано-Франківської міської ради забезпечується реалізацією Секретаріатом міської ради усіх механізмів відкритості та прозорості у діяльності ради. Усю діяльність міської ради працівники Секретаріату висвітлюють на офіційному веб-сайті міської ради «www.mrada.if.ua». Це зручний та багатофункціональний портал, який дозволяє мешканцям міста віднайти вичерпну інформацію про діяльність депутатів, засідання депутатських комісій, роботу депутатських груп та фракцій. На веб-сайті розміщується уся поточна інформація про перебіг подій та заходи Івано-Франківської міської ради. За період з 01.01.2020 р. по 31.12.2020 р. на офіційному веб-сайті міської ради оприлюднено інформацію про роботу ради, зокрема:

  • 565 інформаційних повідомлень про роботу ради, депутатів ради, постійних комісій, депутатських груп та фракцій;
  • 58 анонсів про події в Івано-Франківській міській раді та місті Івано-Франківську;
  • 15 протоколів пленарних засідань Івано-Франківської міської ради.

Також працівниками секретаріату забезпечено функціонування та наповнення офіційної сторінки Івано-Франківської міської ради в соціальній мережі «facеbook.com». Сьогодні офіційна сторінка Івано-Франківської міської ради у соціальній мережі «facebook.com» налічує майже 7 тис. читачів. Також працівники Секретаріату забезпечують функціонування офіційних сторінок міської ради соціальній мережі «instagram.com» та на окремому каналі мережі «youtube.com».

Забезпечено зв’язки із засобами масової інформації та сприяння їм у висвітленні питань роботи ради, депутатів міської ради, постійних комісій, депутатських груп та фракцій. Також працівниками забезпечено оприлюднення проектів рішень міської ради на сайті ради, та опублікування прийнятих рішень міської ради на сторінках газети «Західний кур’єр».

За вказаний період працівники секретаріату забезпечували організацію 17-ти засідань профільних депутатських комісій, надавали допомогу головам комісій у веденні їх діловодства та протоколів, зокрема:

  • 4 комісій з питань бюджету;
  • 8 комісій з питань земельних відносин;
  • 4 комісій з питань оренди та приватизації комунального майна;
  • 4 комісій з питань підприємництва та регуляторної діяльності;
  • 4 комісій з питань житлово-комунального господарства;
  • 5 комісій з питань гуманітарної політики.

Спеціалістами управління надавалась допомога головам комісій у скликанні засідань комісій, веденні їх діловодства та протоколів, підготовці питань, які виносяться на розгляд комісій, готувалися інформації разом із відділами та управління виконкому.

Секретаріатом міської ради готувалися проекти рішень, які виносилися на розгляд сесій міської ради та доопрацьовувалися рішення міської ради.

Секретаріату здійснюють контроль за виконанням рішень Івано-Франківської міської ради. На контролі знаходяться:

  • 152  рішення міської ради;
  • 25   депутатських запитів;
  • 23   протокольних доручень сесій міської ради.

Контроль ведеться в Програмі електронного реєстру нормативних актів «Діловод». Ведеться реєстрація  інформації з відділів, управлінь виконкому, підприємств та установ міста, звернень від юридичних  та фізичних осіб  (188) документів.

Секретаріат ради організовував роботу секретаря міської ради, а саме:

  • прийом громадян секретарем міської ради -  організовано та проведено прийоми кожного другого вівторок місяця;
  • робочі наради у секретаря міської ради  із підпорядкованими структурними підрозділами.

       Секретаріатом проводиться робота щодо обслуговування електронної системи голосування «Віче» для депутатів Івано-Франківської міської ради. Забезпечено оприлюднення результатів голосувань депутатів міської ради на пленарних засіданнях згідно даних електронної системи голосування «Віче».

У структурному підрозділі формується електронна база проектів рішень та рішень сесій міської ради та подається для розміщення на сайті міської ради  «www.mrada.if.ua».

       Згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» відділом було опрацьовано та надано відповіді на 18  інформаційних запити. Постійно підтримуються контакти з іншими міськими радами обласних центрів України. Здійснено постійний моніторинг змін до законодавства України, зокрема з питань місцевого самоврядування. Проводилася навчально-роз’яснювальна робота для помічників-депутатів міської ради, зареєстровано та видано 38 посвідчень помічникам-консультантам.

Спільно з Івано-Франківським регіональним відділенням Асоціації міст України організовано два засідання секції секретарів місцевих рад.

Здійснено заходи, спрямовані на розширення та удосконалення зв'язків міської ради з громадськістю. Забезпечено проведення Міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства. Проведено 5 навчальних семінарів для учасників конкурсу; прийнято та опрацьовано 120 проектних заявок у таких номінаціях та визначено переможців:

  • «Проекти громадських та благодійних організацій» - 15, переможці - 12;
  • «Проекти громадських та благодійних організацій при закладах та установах культури» - 3, переможці – 3;
  • «Проекти громадських та благодійних організацій при дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах» - 35, переможці - 32;
  • «Проекти ОСББ, ЖБК, БК» - 63, переможці – 50;
  • «Проекти сільських рад - 4, переможці -  4.

Організовано засідання конкурсної комісії, здійснено нагородження переможців конкурсу, здійснено консультування переможців міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства.

З метою максимального висвітленні інформації про перебіг конкурсу та реалізацію проектів переможців конкурсу Секретаріатом міської ради створено окрему інтернет-платформу «www.konkurs.mrada.if.ua». На веб-сайті відображено всю інформацію про умови конкурсу, кошти які виділяються міською радою на співфінансування проектів та інформацію про реалізацію самих проектів з інтерактивною картою кожного проекту в масштабах міста.

В рамках реалізації програми «Івано-Франківськ – місто героїв» відкрито 15 анотаційних пам`ятних дощок. Здійснювалась робота з наповнення сайту «www.geroi.if.ua». В рамках програми здійснено випуск та презентацію книги «Івано-Франківськ – місто героїв». Міську програму «Івано-Франківськ – місто героїв» у 2020 році працівниками Секретаріату міської ради подано на Всеукраїнський конкурс кращих практик місцевого самоврядування під егідою Міністерства розвитку громад та територій України, у якому здобуто ІІ місце.

Секретаріат міської ради за звітний період втілив ряд проектів з метою залучення молоді міста до управління містом. Здійснювався набір кандидатів на стажування у структурних підрозділах Івано-Франківської міської ради молодих людей за проектом «Молодь і влада».

Забезпечено функціонування веб-сайту «Електронні петиції до влади міста Івано-Франківська.

У грудні місяці 2020 року працівники Секретаріату міської ради забезпечили організацію роботи новообраного скликання депутатів Івано-Франківської міської ради, а саме: спільно з Івано-Франківською міською виборчою комісією організували проведення першої сесії Івано-Франківської міської ради 8-го демократичного скликання; розроблено та виготовлено посвідчення депутатів, персональні картки голосування; забезпечено налаштування електронної системи поіменного голосування депутатів «Віче»; внесено зміни на офіційному вебсайті Івано-Франківської міської ради «www.mrada.if.ua», спільно із депутатськими комісіями розроблено нову редакцію Регламенту Івано-Франківської міської ради та положення про роботу депутатських комісій; здійснено заходи з організації прийомів громадян депутатами міської ради.

 


Керівник Секретаріату міської ради                                                            Н. Карабин



2011-2024 © Всі права застережено.