Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про звіт Чукалівської початкової школи Івано-Франківськ..."  № 1048 від 22.07.2021р. 
Документ №1048 від 22.07.2021р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету 29.07.2021 року
Порядок денний  №33 від 29.07.2021р. 

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
 
від 22.07.2021р.  № 1048
м.Івано-Франківськ
 


Про звіт Чукалівської 

початкової школи

Івано-Франківської 

міської ради за 2020р.


Керуючись статтею 52 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


  1. Звіт про роботу Чукалівської початкової школи Івано-Франківської міської ради за 2020р. взяти до відома (додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови В.Дротянко.



Міський голова                                                                Руслан Марцінків




Звіт 

Чукалівської початкової школи  Івано-Франківської міської ради 

за 2020 рік

         

Чукалівська початкова школа Івано-Франківської міської ради є комунальним закладом освіти I ступеня, що здійснює освітню діяльність на  рівні початкової освіти.

           Юридична адреса: 77458, Івано-Франківська область, Тисменицький район, с.Чукалівка, вул. Довбуша, буд. 1, код ЄДРПОУ 20563171.

         Заклад освіти в своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», Державним стандартом загальної початкової освіти, Концепцією Нової української школи, планом роботи закладу на поточний навчальний рік. 

       Чукалівська початкова школа  Івано-Франківської міської ради провадить освітню діяльність та діє на підставі Статуту. 

Освітній процес закладу освіти спрямований на те, щоб випускники нової української початкової школи були освічені, мотивовані до навчання впродовж життя; володіли рідною та англійською мовами, вивчали іноземні мови; щоб були здорові та емоційно стабільні; комунікабельні й толерантні; творчі, готові організувати власну діяльність; активні, впевнені в собі, здатні приймати рішення і брати відповідальність; вміти самоаналізувати та самовдосконалюватись; обізнані в сучасних інформаційних технологіях; орієнтовані на життєвий успіх; свідомі громадяни.   

Роботу педагогічного колективу  спрямовано на реалізацію науково-методичної проблеми: «Всебічний розвиток школяра та вчителя шляхом впровадження інноваційних технологій в освітній процес» та виконання таких завдань:

1.Спланувати методичну та виховну роботу школи на реалізацію наступних цілей:

- ознайомлення педколективу з ключовими поняттями науково-методичної проблеми школи;

- формування позитивного ставлення учасників освітнього процесу до реалізації загальношкільної проблеми.

2.Створити умови для впровадження завдань щодо реалізації  проблеми школи:

- визначення рівня комунікаційної компетентності педагогічних працівників;

- створення умов для методичного вдосконалення педколективу;

- створення системи шкільних інформаційних ресурсів (розробки уроків, методична література, мультимедійні проекти).

3.Створити у педагогічному колективі власну модель інноваційного розвитку закладу освіти.

4.Розвивати в учнів стійкий інтерес до пізнання, бажання та вміння самостійно вчитися, займатися плануванням своєї навчальної праці, пізнавання джерел знань, уміння оцінювати їхню користь, уміння аналізувати свої помилки, різнобічно застосовувати знання, здійснювати самооцінку.

5.Створити оптимальні умови для виявлення, розвитку та реалізації потенційних можливостей обдарованих дітей у всіх напрямках: інтелектуальному, творчому, спортивному, естетичному.

6.Надати кожному учневі початкову освіту відповідно до його можливостей, здібностей та інтересів.

7.Розвивати педагогічну співпрацю сім’ї, школи і громадськості як реальний шлях утвердження демократизації та гуманізації в шкільному житті.

8.Забезпечити сприятливі умови для фізичного розвитку учнів, дотримування санітарних правил, правил безпеки життєдіяльності дітей.

9.Зміцнювати матеріально-технічну базу школи; забезпечити освітній процес сучасними технічними засобами, комп’ютерною та мультимедійною апаратурою.

       Змінилася і роль учителя. Учитель Нової української школи – успішний новатор, котрий надихає власним прикладом до інтелектуального та ціннісного розвитку, підтримує та спрямовує у партнерській взаємодії особисті запити і координує групові. 

       Початкова школа є найкращим варіантом для навчання дітей віком 6-10 років. І саме від колективу працівників школи залежить, чи заклад освіти стане домом для маленької особистості, в якому вона буде почувати себе захищеною, щасливою і щодня радісно зустрічатися з друзями та своєю першою вчителькою. 

 У Чукалівській початковій школі працює дружній, творчий та талановитий колектив. Всього 11 працівників. Серед них: 8 педагогів.

Педагогічний стаж працівників становить: - від 3 до 10 років – 3 педагоги (37,5 %); від 10 до 20 років – 2 педагоги (25 %); 20 років стажу і більше – 3 педагоги (37,5  %).

Щодо фахового складу: -«спеціаліст ІІ категорії»  - 4 педагоги (57,1 %);    «спеціаліст вищої категорії»  - 3 педагоги (42,9 %).

Педагогічні звання: «старший вчитель» – 1 педагог.  

Усі вчителі пройшли перший обов’язковий етап підвищення кваліфікації на сайті студії онлайн-освіти EdEra, три сесії (72 години) навчання за Типовою освітньою програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників, розробленою відповідно до Концепції Нової української школи. 

Щорічно педагоги підвищують свій фаховий рівень, удосконалюючись на онлайн-курсах від EdEra («Бери й роби. Змішане та дистанційне навчання», «Робота вчителів початкових класів з дітьми з особливими освітніми потребами», «Недискримінаційний підхід у навчанні», «English for Primary School Teachers», організаторами якого були МОН України спільно з Британською Радою). 

У 2020-2021 навчальному році у 1-4 класах навчалася 31 дитина віком 6-10 років. Відповідно до мережі функціонували 4 класи і   1 група дошкільного виховання, в якій налічувалось 12 дітей 5-річного віку.

Заклад освіти поетапно працює над виконанням вимог Нової української школи, організовуючи сучасне освітнє середовище, дистанційне навчання.

Освітній процес у 1-4 класах здійснюється за програмами, рекомендованими Міністерством освіти і науки України: Нової української школи (учні 1-3 класів, вчителі: Янківська М.М. (1 клас), Вацеба О.Д. (2 клас), Римар Г.О. (3 клас); за  Програмою для початкової школи  (учні 4 класу, вчитель Бурик Л.В.).

Освітній процес у дошкільній групі (вихователь Гаврилів Т.І.) здійснюється за програмою «Впевнений старт».

Крок за кроком формуємо школу комфортною та дружньою для дітей, пристосовуємо освітній процес до сучасних викликів життя. У класах панує атмосфера довіри, взаємопідтримки та взаємоповаги, партнерства між учасниками освітнього процесу. Вся робота спрямована на  вивчення історії рідного краю,  звичаїв і традицій нашого народу, символіки, оберегів. На уроках педагоги  використовують новітнє обладнання (мультимедійний комплекс: ноутбук, принтер, ламінатор, телевізор), навчають працювати в команді, використовують різноманітні інтерактивні завдання, які зацікавлюють учнів процесом учіння, розвивають самостійність, уміння аналізувати, робити висновки, узагальнювати тощо. 

Кожен день у Новій українській школі починається з «ранкового кола» (учні діляться своїми настроями, враженнями, знаковими подіями тощо).

Пріоритетом діяльності початкової школи є створення безпечного освітнього середовища.

Класи Нової української школи обладнані  мультимедійним комплексом, укомплектовані дидактичним, ігровим матеріалом, одномісними регульованими партами, меблевими стінками, книжковими шафами.

У 2020 році найбільша увага приділялась питанню організації освітнього процесу під час дистанційного навчання та створенню умов для дотримання карантинних обмежень у закладі. Активно використовувалися можливості сайту школи, сторінки закладу у Фейсбук, були створені групи для оперативного обміну інформацією у Viber.

Для якісного навчання у змішаному та дистанційному форматі педагоги використовують онлайн-платформи  «Zoom», «Classroom», «Теле-уроки». Школа підключена до мережі швидкісного інтернету, провайдер «Netgroup». 

Вихователь  дошкільної групи також активно працювала дистанційно, використовуючи програму Zoom,  згідно програми «Впевнений старт».

До послуг учасників освітнього процесу психологічна служба. Практичним психологом та соціальним педагогом  активно практикуються заходи: «Цінність і неповторність людського життя», «Азбука спілкування», «Профілактика насилля в школі та сім’ї», «Булінг як явище у закладах освіти,його форми та учасники», «Знай свої права та обов’язки»,« Щаслива сім'я без насильства», «Безпека дітей в інтернеті», «Перші кроки до школи. Роль батьків у підготовці дитини до навчання в умовах НУШ».

       Варто відмітити багаторічну співпрацю нашої школи зі священиком Чукалівської церкви св. Благовіщення, отцем Любомиром. Щороку, в час великого посту, діти спільно проходять Хресну дорогу. Учні 3-4 класів приступають до Сповіді та Святого причастя. Співпраця з духовними наставниками відображається у різноманітних акціях милосердя ( організація допомоги воїнам на Сході, збір коштів для «Дому Сірка»).

    У 2020-2021 навчальному році традиційно, відповідно до плану роботи школи, було проведено такі загальношкільні свята:

  • День вчителя;
  • Осінь барвами малює;
  • День св. Миколая «Світом Миколай мандрує»;
  • Новий рік вже ступає на поріг;
  • З дитинства йду до Тараса;
  • День матері;
  • Прощавай, Букварику!;
  • Прощавай, початкова школо!;
  • Свято останнього дзвоника.

        

         Покращено матеріально-технічну базу приміщень закладу освіти. 

Чукалівська початкова школа забезпечена обладнаними навчальними приміщеннями ( три класні кабінети) з відповідними меблями, стільцями, партами, телевізором, принтером, ноутбуком – мультимедійною системою, що є достатнім для виконання затвердженої освітньої програми.

      У 2020 році територію школи огороджено новим парканом від головної дороги села по вулиці Довбуша. На шкільному подвір’ї знаходяться ігровий та спортивний майданчики для занять та відпочинку учасників освітнього процесу. Укладено навколо будівлі та на подвір’ї закладу доріжки з бруківки. Забезпечено працівників школи засобами індивідуального захисту ( масками, захисними щитками, рукавицями), антисептиками та засобами для дезінфекції поверхонь. 

Створено сайт Початкової школи: chukalivska-zagalnoosvitnya-shkola-i-stupenya.cms.webnode.com.ua, а також сторінка у Facebook. На них висвітлюються основні заходи, оголошення, інформація.

Результати аналізу роботи Чукалівської початкової школи  свідчать про системну та послідовну роботу педагогічного колективу. Однак, є питання, які потребують вирішення: встановлення пожежної сигналізації, ресурсна кімната, спортивний зал, харчування учнів.

  


Директорка Чукалівської початкової школи 

Івано-Франківської міської ради                                               Тетяна Шипова



2011-2024 © Всі права застережено.