Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про звіт Хриплинської гімназії Івано-Франківської міськ..."  № 1130 від 06.08.2021р. 
Документ №1130 від 06.08.2021р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету 12.08.2021 року
Порядок денний  №35 від 12.08.2021р. 

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
 
від 06.08.2021р.  № 1130
м.Івано-Франківськ
 


Про звіт Хриплинської гімназії

Івано-Франківської міської ради

за 2020р.


Керуючись статтею 52 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради


вирішив:


  1. Звіт про роботу Хриплинської гімназії Івано-Франківської міської ради за 2020р. взяти до відома (додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови В.Дротянко.



Міський голова                                        Руслан Марцінків



Звіт

Хриплинської гімназії Івано-Франківської міської ради за 2020 рік


Згідно зі своїми функціональними обов’язками та керуючись Конституцією України, законами України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», Статутом Хриплинської гімназії та чинними нормативно-правовими документами в галузі освіти Вашій увазі представляю звіт про роботу закладу освіти у 2020 р.

Мета діяльності Хриплинської гімназії – формування у співпраці з родиною життєвокомпетентної особистості засобами сучасних підходів до навчання і виховання  в умовах Нової української школи.

       Місія Хриплинської гімназії - створення середовища для навчання, виховання та формування цілісної особистості  на засадах морально-етичних цінностей та загальнолюдських якостей.

У 2020 році управління закладом було спрямовано на здійснення державної політики в галузі освіти, збереження кількісних і якісних параметрів мережі, створення належних умов для навчання і виховання здобувачів освіти, удосконалення змісту освітнього процесу, упровадження нових освітніх технологій, розвиток здібностей дітей.

Керівництво, підвищення якості та ефективності внутрішньошкільного управління забезпечувалося документами планування роботи: перспективним, річним, робочим навчальним, місячним та тижневим планами. Принцип доцільності й оперативності прийняття управлінських рішень адміністрації базувався на аналітичних даних, отриманих у ході внутрішньошкільного контролю. Адміністрацією постійно проводились консультації та спільний розгляд  питань з такими структурними підрозділами закладу, як Рада школи, батьківський комітет, профспілковий комітет.

Хриплинська гімназія - заклад комунальної форми власності, який підпорядковується Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради. У 2020 році гімназія працювала за п’ятиденним робочим тижнем. Навчання однозмінне.

У Хриплинській гімназії у 2020 році у 9-ти класах навчалося 165 здобувачів освіти.

З  них : у 1-4 класах  –  74 здобувачі освіти; у 5-9 класах  – 91 здобувач освіти.

Працювала одна група подовженого дня та три класи з інклюзивним навчанням (1 клас, 3 клас, 4 клас).

Кожного року до 5 вересня перевіряється та узагальнюється явка дітей на навчання. Збираються та систематизуються довідки з освітніх закладів міста, які підтверджують подальше здобуття освіти випускниками нашої гімназії. Дітей Хриплинського освітнього округу неохоплених навчанням у 2020 р. не було.

Планова мережа Хриплинської гімназії на 2020-2021 н.р – 185 здобувачів освіти. У 1 клас 2020-2021 н.р згідно е-реєстрації зараховано 32 дитини.

Усі приміщення закладу нові, світлі і просторі, мають естетичний вигляд, забезпечені сучасними шкільними меблями, мультимедійними комплексами, відповідають санітарно-гієнічним вимогам. Опалення у гімназії централізоване. Їдальня  розрахована на 100 посадкових місць. Класних приміщень – 12: 8 кабінетів (включаючи кабінети біології,хімії, фізики, інформатики) обладнанні мультимедійними інтерактивними комплексами, 2 кабінети мають інтерактивне обладнання НУШ (2 та 3 класи), кабінет інформатики обладнаний 15 комп’ютерами, 2 переносні проектори та екрани. Кабінет психолога та соціального педагога, учительська, кабінет групи подовженого дня, кабінети директора та заступника, медичний кабінет  обладнанні комп’ютерною технікою та мають доступ до мережі Інтернет. Заклад має безлімітний високошвидкісний інтернет, локальну мережу, точку доступу WI-FI.

У 2020 р. у Хриплинській гімназії працювало 25 педагогів. Із них: учителів- предметників – 21, асистентів учителя в класах з інклюзивним навчанням – 3, практичний педагог (0,5 ставки) і соціальний педагог (0,5 ставки) – 1, обслуговуючий персонал – 13.

Права й обов’язки працівників обумовлені Статутом закладу. Відповідно до трудових угод складено і затверджено штатний розклад, розподілено навчальне навантаження, оформлено трудові книжки. Між адміністрацією та профспілковим комітетом Хриплинської гімназії укладено колективний договір та затверджені трудовим колективом правила внутрішнього трудового розпорядку.

Склад педагогічного колективу за кваліфікаційним рівнем


Спеціаліст

ІІ категорія

І категорія

Вища категорія

Педагогічне звання «Старший учитель»

5

2

4

7

7


Склад педагогічного колективу за стажем роботи


До 3-ох років

Від 3 до 10 років

Від 11 до 20 років

21 рік і більше

8

2

4

11


Склад педагогічного колективу за віком


До 30 років

31-40 років

41-50 років

51-60 років

Понад 60 років

6

6

3

4

6


Із 25 педагогічних працівників 20 осіб має повне тижневе навантаження, що складає 80 % від загальної кількості. Всі педагогічні працівники мають  вищу педагогічну освіту.

Велика увага у 2020 р. приділялася  питанню організації дистанційного навчання та створенню умов для дотримання карантинних обмежень у закладі. З цією мето активно використовувалися можливості сайту освітнього закладу, сторінки у Facebook, були створені групи для оперативного обміну інформацією в Viber, Messenger,тощо. Учителі використовували різні методи та технології, щоб навчання було ефективним та цікавим. Найбільш поширеними були: Viber, Google Classroom, YouTube, «На Урок», «Розумники», «Всеосвіта», «LearningApps.org.», Zoom, Meet, Facebook .

       У період карантинних обмежень онлайн здійснювалася і робота з педагогічними кадрами: засідання педагогічних рад, методичних об’єднань, засідання атестаційної комісії.

       Відповідно до річного плану роботи Хриплинської гімназії протягом навчального року було проведено предметні тижні, Дні наук, День здоров’я, психолого-педагогічні семінари. На належному науково-методичному рівні (як в очній формі для здобувачів освіти 1-4 класів, так і онлайн для здобувачів освіти 5-9 класів) проведено Тиждень писемності, День рідної мови, Тижні охорони праці, початкової освіти, здорового харчування, заходи з нагоди вшанування Лесі Українки, Тараса Шевченка, Героїв Небесної Сотні, День Соборності України, День пам’яті жертв Голодоморів.

Впродовж навчального року вчителі активно працювали над підвищенням власного фахового рівня, брали участь у Всеукраїнському конкурсі « Учитель року»:

Бецала Романа Василівна – учитель образотворчого мистецтва, трудового навчання, лауреат премії міського голови в номінації “Зоряний старт”, переможець І (зонального ) туру та ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу “Учитель року-2020” у номінації “Образотворче мистецтво”, номінант на участь у ІІІ ( фінальному)  етапі Всеукраїнського конкурсу “Учитель року” (даний етап було скасовано через поширення коронавірусної хвороби COVID-19),

Чорненька Ірина Іванівна – учитель природознавства, біології, лауреат премії міського голови в номінації “Зоряний старт”,

Пастушенко Наталія Антонівна – учитель математики, інформатики, учасник першого ( зонального) туру Всеураїнського конкурсу “Учитель року” у номінації “Математика”.

Педагоги Хриплинської гімназії  у травні 2020 р. були залучені до участі у телепроєкті «Відеошкола. Телеуроки на каналі « ВЕЖА»»: Чорненька Ірина Іванівна - Природознавство. Зміни в природі (5 клас), Пастушенко Наталія Антонівна - Інформатика: Вкладені алгоритмічні структури повторення та розгалуження (6 клас), Куриш Марта Ярославівна - Хімія. Розв’язування експериментальних задач(8 клас), Сапарова Наталія Петрівна - Природознавство. З чого складається система травлення (3 клас)

Здобувачі освіти Хриплинської гімназії брали участь у Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах, загальноміських конкурсах, виставках та змаганнях:

Андрійчук Владислава (учениця 6 класу) – ІІІ місце у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіадах з природознавства (підготувала вчитель природознавства Чорненька І.І.);

Рейкало Софія (учениця 5 класу) - ІІІ місце у ІІ (міському) етапі учнівської олімпіади “Як ти знаєш Біблію” (підготувала Фарбішевська Іванна Михайлівна –  вчитель гуртка з християнської етики);

Худояр Кіра (учениця 8 класу) - І місце у Всеукраїнській виставці конкурсі “Український сувенір”, І місце у відкритому онлайн фестивалі-конкурсі “Відлуння осені- 2020”, І місце у відкритій загальноміській онлайн-виставці конкурсі з образотворчого та декоративного мистецтва “Стрітенська мозаїка“ (підготувала Бецала Романа Василівна – вчитель образотворчого мистецтва, керівник гуртка);

Сапарова Софія (учениця 9 класу) І місце у Всеукраїнській виставці конкурсі “Український сувенір” (підготувала Бецала Романа Василівна – вчитель образотворчого мистецтва, керівник гуртка);

Фарбішевська Богданна (учениця 6 класу) - І місце у Всеукраїнському відкритому конкурсі декоративно-ужиткового мистецтва “Весна іде, красу несе”, ІІ місце у відкритій загальноміській онлайн виставці-конкурсі образотворчого мистецтва “Стрітенська мозаїка” ( підготувала Бецала Романа Василівна – вчитель образотворчого мистецтва, керівник гуртка).

Вихованці гуртка образотворчого мистецтва (учні 5-9 класів) - ІІІ місце у загальноміському конкурсі на кращий логотип закладу освіти (підготувала Бецала Романа Василівна – вчитель образотворчого мистецтва, керівник гуртка )

Жилюк Володимир (учень 4 класу) - І місце у вокальному конкурсі “Осінній дивосвіт” (за виконання пісні Андрія Кузьменка “Мам”) (підготувала Гвоздєва Людмила Миколаївна – вчитель музичного мистецтва, керівник гуртка).

Вихованці Школи футболу - ІІІ місце у бронзовій лізі (підготував Рибак Святослав Васильович – вчитель фізичної культури, керівник Школи футболу.

Учасники РУСу відзняли та презентували череж мережу Facebook відеоролики до Дня Вишиванки, з нагоди відзначення Дня міста, відеоролик-реквієм «Чорнобіль біль, який гірчить через роки».

Упродовж звітного періоду класні керівники проводили батьківські збори, зустрічі-тренінги, на яких піднімалися важливі для сьогодення питання навчання та виховання дітей. До даних зустрічей долучалися практичний психолог Фарбішевська І.М. та медична сестра Озарко М.М.

Практичний психолог Хриплинської гімназії  впродовж 202. здійснювала  постійний супровід дітей, які потребують підвищеної психолого-педагогічної уваги. Значну увагу психолог приділяла роботі щодо зниження рівня конфліктності та тривожності серед учнів, профілактиці булінгу, попередження та подолання негативних проявів поведінки, шкідливих звичок. Працювала над розвитком комунікативних  навичок здобувачів освіти, вихованням свідомого ставлення до власного здоров’я. Крім того систематично проводилася  профорієнтаційна робота та робота щодо  навчання учнів правового захисту, здійснювався контроль за дотриманням прав дитини у сім’ї.

Медичне обслуговування здобувачів освіти та педагогів гімназії було організовано відповідно до діючої нормативно-правової бази. Упродовж 2020 р. шкільна медична сестра, проводила систематичне та планове медичне обслуговування учнів, забезпечувала профілактику дитячих захворювань. Крім того медична сестра Озарко М.М. постійно проводила профілактичні бесіди з учнями щодо ведення здорового способу життя, профілактики негативних звичок, дотримання правил гігієни та санітарії, дитячого травматизму, профілактики та захисту від ГРВІ та COVID-19.

Організація харчування у 2020 р. здійснювалося згідно з рецептурним збірником Євгена Клопотенка. В наявності план заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування здобувачів освіти гімназії. Значна увага була зосереджена на організації  харчування відповідно до вимог нового санітарного регламенту, впровадження  системи НАССР. Гарячим харчування у 2020 р. було охоплено практично всіх учнів. За кошти місцевого бюджету гаряче харчування отримувало 52 здобувача освіти з числа пільгових категорій. Питання організації харчування перебувало на постійному контролі адміністрації гімназії.

У 2020 р. важлива увага приділялася зміцненню матеріально-технічної бази закладу освіти. А саме: за кошти, надані Хриплинською сільською радою, було придбано та встановлено спортивно-ігровий майданчик,  встановлені лавки з квітниками, велопаркова 28000 грн.,  придбано інтерактивну панель, ноутбук та принтер для 2 класу на суму 150 000 грн. Придбано тенісний стіл, тренажер, оновлено спортивний інвентар, дидактичну базу навчальних кабінетів, наочність, придбано художню  літературу у бібліотеку  на суму 52 000 грн ( кошти міського бюджету, депутатські кошти). Проведено поточні  ремонти у класних приміщення, придбано стенди з охорони праці - 10 000 грн. (допомога батьківської громадськості).

Аналіз роботи Хриплинської гімназії за 2020 р свідчить про системну та послідовну роботу  всього колективу. Однак є питання, які потребують вирішення: завершення будівництва спортивної зали та реконструкція старого корпусу освітнього закладу для потреб початкової школи НУШ, створення та облаштування ресурсної кімнати для діток з особливими освітніми потребами, вирішення питання з лініями електропередач.

Виходячи із сказаного вище, колектив Хриплинської гімназії свою діяльність у новому навчальному році спрямує на:  розвиток освітнього простору для НУШ з метою впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти; підвищення ефективності всього освітнього процесу; активізацію ролі учнівського самоврядування у житті гімназії; впровадження копетентнісного підходу в освітній діяльності; вдосконалення організації інклюзивної освіти у закладі; оптимізацію державно-громадського управління; удосконалення інформатизації освітньої діяльності.



Директор  Хриплинської гімназії                                                Г.В. Куницька



2011-2024 © Всі права застережено.