Проєкт рішення виконавчого комітету  "Про надання дозволів на вчинення правочинів щодо належн..."  № 1277 від 09.09.2021р. 
Документ №1277 від 09.09.2021р. Прийнятий
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Порядок денний  Порядок денний засідання виконавчого комітету 14.09.2021 року
Порядок денний  №40 від 14.09.2021р. 

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
 
від 09.09.2021р.  № 1277
м.Івано-Франківськ
 


Про надання дозволів на вчинення правочинів щодо належного дітям майна, в тому числі житла, право власності на яке або право користування яким вони мають


Керуючись ст.ст. 31, 32, 33, 56, 71, 203, 1278 Цивільного кодексу України, ст.ст. 60, 70, 171, 176, 177 Сімейного кодексу України, ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 17, 18 Закону України «Про охорону дитинства», ст. 12 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб та безпритульних дітей», ст. 11 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановами Кабінету Міністрів України від 24.09.2008р. №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», згідно з рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 23.04.2019 р. №502 «Про забезпечення житлових та майнових прав дітей в місті Івано-Франківську», з метою охорони та захисту прав та інтересів дітей при вчиненні правочинів щодо належного їм майна, в тому числі житла, право власності на яке або право користування яким вони мають, розглянувши первинні матеріали справ, беручи до уваги рекомендації комісії з питань захисту прав дитини від 27.08.2021 року, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради

вирішив:

1. Дати дозвіл:

1.1. На укладання договорів купівлі-продажу (дарування, міни тощо) житла, право користування яким мають діти:

1.1.1 – на укладання договору купівлі-продажу (дарування, міни тощо) щодо придбання на її ім’я – кв.– (загальною площею помешкання – кв.м, житловою площею – – кв.м) на вул.–, – у м.Івано-Франківську, право користування якою має –, – року народження, за згодою, поданою її батьком – органу опіки та піклування.

1.1.2. на укладання договору купівлі-продажу (дарування, міни тощо) щодо придбання на його ім’я – кв.– (загальною площею помешкання – кв.м, житловою площею – – кв.м) на вул.–, – в м.Івано-Франківську, право користування якою має його син –, – року народження, за згодою, поданою його матір’ю – органу опіки та піклування.

1.2. На укладання договорів купівлі-продажу (дарування, міни тощо) щодо придбання на ім’я дітей житла:

1.2.1. – та – від імені малолітнього –, – року народження, на укладання договору купівлі-продажу (дарування, міни тощо) щодо придбання на його ім’я цілого нежитлового приміщення №– (загальною площею – кв.м) на вул.–, – у м.Івано-Франківську.

1.2.2. – та – від імені малолітньої –, – року народження, на укладання договору купівлі-продажу (дарування, міни тощо) щодо придбання на її ім’я цілої кв.– (загальною площею помешкання – – кв.м, житловою площею – – кв.м) на вул.–, – у м.Івано-Франківську.

1.3. На укладання договорів купівлі-продажу (міни тощо) щодо відчуження належного дитині житла:

1.3.1. –, без згоди батька  –, від імені малолітнього сина –, – року народження, на укладання договору купівлі-продажу (дарування, міни тощо) щодо відчуження – частини кв.– (загальною площею помешкання – кв.м, житловою площею – – кв.м) на вул.–, – у м.Івано-Франківську.

Договір щодо відчуження укладати при одночасному придбанні на ім’я дитини –, – року народження, – частини кв.– (загальною площею помешкання – кв.м, житловою площею – – кв.м) на вул.–, –, корп.– у с.– Івано-Франківської міської ради.

1.3.2. Неповнолітнім –, – року народження, та – ,– року народження, за згодою батька – на укладання договору купівлі-продажу (дарування, міни тощо) щодо відчуження належних їм у рівних долях – частин садового будинку №– за адресою: м.Івано-Франківськ, садівницьке товариство «–», а також земельної ділянки для індивідуального садівництва  площею – га, яка знаходиться в м.Івано-Франківську, садівницьке товариство (садове товариство «–» –).

Зобов’язати батька отримані від відчуження кошти зарахувати на відкриті на ім’я дітей рахунки – (– «–»), –(– «–»).

1.3.3. Неповнолітнім –, – року народження, та –, – року народження, за згодою батьків – та –;

– та – від імені малолітніх –, – року народження, та –, – року народження, на укладання договору купівлі-продажу (дарування, міни тощо) щодо відчуження належних їм в рівних долях – частин кімн. – (загальною площею помешкання – кв.м, житловою площею – – кв.м) на вул.–, – у м.Івано-Франківську.

Договір щодо відчуження укладати при одночасному придбанні на ім’я неповнолітньої –, – року народження, – частини, неповнолітньої – ,– року народження, – частини, малолітнього –, – року народження, – частини та малолітнього – ,– року народження, – частини кв.– (загальною площею помешкання – кв.м, житловою площею – – кв.м) на вул.–, – в с.– Івано-Франківської міської ради.

1.4. Неповнолітній – ,– року народження, за згодою матері – на укладання договору про поділ спадкового майна між спадкоємцями, за яким спадщина розподіляється наступним чином:

  • – частина кв.– на вул.–, –  (загальною площею помешкання – кв.м, житловою площею – – кв.м) переходить неповнолітній –, – року народження;
  • – частина кв.– на вул.–, – (загальною площею помешкання – кв.м, житловою площею – – кв.м) переходить дідусеві дитини по лінії батька –;
  • земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), площею – га за кадастровим номером –; автомобіль марки –, легковий комбі –В, – року випуску, реєстраційний номер –; автомобіль марки –, легковий універсал – В, – року випуску, реєстраційний номер –; вклади у банківських установах: у сумі – грн – коп. з відповідними відсотками, що знаходяться на картці  – (–) згідно умов договору – від – року, у сумі – грн – коп. з відповідними відсотками, що знаходиться  у ТВБВ №–  –(філія Івано-Франківського обласного управління АТ «–»); у сумі – грн – коп. з відповідними відсотками, що знаходиться на картковому рахунку – (АТ «–») від – року - успадкує – з врахуванням частки, від якої на її користь відмовилася повнолітня дочка спадкодавця –.

2. Зобов’язати батьків зберегти житлові та майнові права дітей та подати в Департамент адміністративних послуг (Б.Питель) підтверджуючі документи в термін до одного року.

3. Термін дії дозволу один рік з дня прийняття рішення.

4. Організацію виконання рішення покласти на службу у справах дітей виконавчого комітету міської ради (І.Рохман).

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови  Олександра Левицького.




Міський голова                                                                        Руслан Марцінків



2011-2024 © Всі права застережено.