Проєкт рішення міської ради  "статут КП Водоекотехпром..."  № 268 від 02.11.2021р. 
Документ №268 від 02.11.2021р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 02.11.2021р.  № 268
м.Івано-Франківськ
 



































 

Про внесення на розгляд

міської ради проєкту рішення «Про

затвердження нової редакції статуту комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром»



Керуючись ст.52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 78 Господарського кодексу України, виконавчий комітет міської ради


вирішив:



1. Внести на розгляд міської ради проєкт рішення «Про затвердження нової редакції статуту комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром»» (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Р. Гайду.





Міський голова        Руслан МАРЦІНКІВ

































Про затвердження нової редакції статуту комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром»



Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 57, 78 Господарського кодексу України, міська рада


в и р і ш и л а :

1. Затвердити нову редакцію статуту комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром»  (додається).

2. Комунальному підприємству «Івано-Франківськводоекотехпром» (В.Савенко) провести заходи щодо державної реєстрації статуту комунального підприємства у порядку, встановленому чинним законодавством України.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Р. Гайду.




Міський голова        Руслан МАРЦІНКІВ

















Затверджено рішенням

Івано-Франківської міської ради

№ ____ від ________














С Т А Т У Т

комунального підприємства

«Івано-Франківськводоекотехпром»


(нова редакція)
















Івано-Франківськ – 2021 р.


1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ


     1.1.Комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» (надалі – Підприємство) є унітарним комерційним підприємством, утвореним на базі відокремленої частини комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади відповідно до Цивільного і Господарського кодексів України і входить до сфери управління Івано-Франківської міської ради.

     1.2.Підприємство створено відповідно до рішення Івано-Франківської міської ради четвертого демократичного скликання від 04.02.2003 року «Про створення комунального підприємства Івано-Франківськводоекотехпром».

     Підприємство є правонаступником Виробничого управління водопровідного господарства, Державного концерну «Екотехпром» та підприємств, що входили до складу цього концерну, в межах активів і пасивів цих підприємств, переданих йому Засновником.

     1.3. Власником Підприємства є Івано-Франківська міська територіальна громада в особі Івано-Франківської міської ради (далі – Засновник).

     1.4.Підприємство в своїй діяльності керується Конституцією України, законодавством України, відомчими та іншими нормативними актами, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, а також цим Статутом.

     1.5.Підприємство є самостійним господарським суб’єктом, набуває прав та обов’язків юридичної особи від дня його державної реєстрації, має поточні та інші (в тому числі валютні) рахунки в установах банків, круглу печатку, штампи, бланки зі своїм найменуванням, знаки для товарів і послуг, а також інші атрибути юридичної особи відповідно до законодавства України.

     1.6.Підприємство у своїй діяльності підзвітне й підконтрольне Івано-Франківській міській раді, її виконавчому комітету, наглядовій раді.

     1.7.Підприємство не несе відповідальності за зобов’язаннями Власника та виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

     2. НАЗВА І АДРЕСА ПІДПРИЄМСТВА

     2.1.Повне найменування Підприємства:

  • КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «Івано-Франківськводо-екотехпром».

     2.2.Скорочене найменування Підприємства:

  • КП «Івано-Франківськводоекотехпром».

     2.3.Місцезнаходження Підприємства: 76011, м. Івано-Франківськ, вул. Ботанічна, 2.


3. МЕТА ДІЯЛЬНОСТІ

     3.1.Підприємство створено з метою здійснення в інтересах Івано-Франківської міської територіальної громади діяльності щодо надання якісних послуг фізичним і юридичним особам із централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення, а також з утримання в належному стані гідроспоруд міських озер, утримання та ефективної експлуатації інших об’єктів комунального господарства міста та надання послуг для відпочинку населення.

     Предметом діяльності Підприємства є:

     3.1.1.Централізоване водопостачання та водовідведення населення Івано-Франківської міської територіальної громади, а також інших споживачів.

     3.1.2.Надання послуг по транспортуванню, переробці та утилізації рідких і твердих побутових і промислових відходів, розвиток і вдосконалення системи водовідведення.

     3.1.3.Здійснення експлуатації та підтримки в належному стані гідроспоруд міських озер, проведення благоустрою та озеленення, надання послуг для відпочинку населення.

     3.1.4.Організація та проведення науково-прикладних досліджень і дослідницько-конструкторських робіт, впровадження науково-технічних, конструкторських, технологічних та інших розробок.

     3.1.5.Видача технічних умов на будівництво і реконструкцію об’єктів водопостачання і водовідведення, проведення технічного нагляду за реконструкцією і будівництвом об’єктів.

     3.1.6.Виконання будівельно-монтажних робіт, створення бази будівельних матеріалів, виробництво будівельних матеріалів і конструкцій.

     3.1.7.Надання транспортних послуг.

     3.1.8.Здійснення матеріально-технічного постачання і збуту, іншої комерційної діяльності, не забороненої законом.

     3.1.9.Розробка та здійснення заходів щодо навчання, підвищення кваліфікації та підготовки персоналу.

     3.1.10.Надання лабораторних послуг та здійснення з дотриманням вимог чинного законодавства діяльності, пов’язаної із зберіганням, використанням, перевезенням, придбанням, відпуску, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів згідно списку 2 таблиці ІV постанови Кабінету Міністрів України №770 від 06.05.2000р. «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» при умові дотримання відповідних дозволів, та здійснення обігу, пов’язаного зі зберіганням, перевезенням, придбанням, відпуском прекурсорів.

     3.1.11.Ремонт та технічне обслуговування електронного й оптичного устаткування (послуги з повірки приладів обліку води).

     3.1.12.Надання інших допоміжних комерційних послуг (монтаж/демонтаж, заміна, опломбування/розпломбування приладів обліку води).

     3.1.13.Діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах (послуги з розробки та видачі технічних умов на підключення до водопровідних і каналізаційних мереж та  на установку приладів обліку, проектні роботи).

     3.1.14.Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціювання (послуги з приєднання, відключення, підключення та укладання водопровідно-каналізаційних мереж, обслуговування та поточний ремонт фонтанів).

     3.1.15.Вантажний автомобільний транспорт (надання послуг автотранспортних засобів та спецтехніки).

     3.1.16.Технічні випробування та дослідження (хіміко-бактеріологічний аналіз води).

     3.1.17.Виробництво готової їжі та страв (послуги кафе).

     3.1.18.Розподілення електроенергії (послуги спільного використання технологічних електричних мереж).

     3.1.19.Каналізація, відведення й очищення стічних вод (послуги з прочистки каналізації, громадська вбиральня).

     3.1.20.Надання інформаційних та консультаційних послуг.

     3.1.21.Збирання та оброблення стічних вод, утримання та обслуговування дощової каналізації.

     3.1.22.Експлуатація і проведення будівельно-монтажних та пусконалагоджувальних робіт устаткування мереж водопроводу та каналізації.

     3.1.23.Сортування, переробка та утилізація твердих побутових відходів.

     3.1.24.Виробництво і продаж електроенергії, біопалива та мінеральних добрив.

     3.1.25.Видобування з екологічно чистих джерел природного газу, його транспортування та продаж.

     3.1.26.Виробництво теплової енергії.

     3.1.27.Надання послуг теплопостачання та постачання гарячої води.

     3.1.28.Ведення житлового та промислового будівництва, ремонт, відновлення, заміна та реконструкція житлових, адміністративних будинків, промислових споруд та іншого нерухомого майна виробничого і невиробничого призначення, роботи по утриманню і ремонту проїзних шляхів, шляхових споруд та мереж.

     3.1.29.Будівництво, реконструкція, утримання та експлуатація автостоянок, автомийок, техобслуговування та ремонт автомобілів і номерних агрегатів.

     3.1.30.Здійчнення зовнішньоекономічної діяльності, відповідно до норм чинного законодавства України.

     3.1.31.Розробка і реалізація проектів інвестицій.

     3.1.32.Надання юридичних, аудиторських та консалтингових послуг, проведення семінарів і тренінгів.

     3.1.33.Розширення профілю (підвищення кваліфікації) працівників лабораторій.

     3.1.34.Вирощування та продаж рослин.

     3.1.35.Обслуговування джерел нецентралізованого  водопостачання.

     3.2.Підприємство здійснює також інші види діяльності, які не заборонені законами України та які не перешкоджають досягненню мети Підприємства.

     3.3.Окремі види діяльності, визначені законом, які підлягають ліцензуванню чи здійснюються за іншим спеціальним дозволом, здійснюється Підприємством тільки після одержання ним спеціального дозволу (ліцензії).


4.ФУНКЦІЇ ТА ПРАВА ПІДПРИЄМСТВА

     4.1.Визначення основних напрямків підприємства належить до компетенції Власника.

     4.2.Функціями Підприємства є:

     - забезпечення своєчасної сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів, згідно з нормами чинного законодавства України;

     - відповідно до укладених зі споживачами договорів забезпечення безперебійного надання послуг з централізованого постачання холодної води та централізованого водовідведення;

     - здійснення оперативної діяльності по матеріально-технічному забезпеченню виробництва;

     - здійснення будівництва, реконструкції, модернізації, а також капітального ремонту оборотних фондів;

     - забезпечення своєчасного освоєння нових виробничих потужностей та найшвидше введення в експлуатацію придбаного обладнання;

     - закупівля необхідних товарно-матеріальних ресурсів в юридичних осіб, незалежно від форм власності, та у фізичних осіб;

     - створення належних умов для високої продуктивності праці, забезпечення дотримання законодавства про працю, правил і норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

     - здійснення заходів по вдосконаленню організації заробітної плати працівників з метою посилення їх матеріальної зацікавленості, як в результатах особистої праці, так і в загальних підсумках роботи Підприємства, забезпечення економного та раціонального використання Фонду споживання і своєчасних розрахунків з працівниками Підприємства по заробітній платі;

     - виконання норм і вимог щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки;

     - інші функції, передбачені Статутом та чинним законодавством.

     4.3.Права Підприємства:

     4.3.1.Підприємство самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію та основні напрямки свого розвитку відповідно до галузевих, науково-технічних прогнозів та пріоритетів, кон'юктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації, а також, виходячи із необхідності забезпечення виробничого та соціального розвитку Підприємства, підвищення доходів.

     4.3.2.Відносини Підприємства з іншими підприємствами, установами, організаціями та громадянами в усіх сферах діяльності здійснюється на основі договорів. Підприємство вільне у виборі предмета договору, зобов'язань, будь-яких інших умов господарських взаємовідносин, що не суперечать нормам чинного законодавства України.

     4.3.3.Підприємство має право:

  • самостійно планувати свою діяльність, визначати стратегію та основні напрямки свого розвитку відповідно до плану розвитку Підприємства, кон’юнктури ринку, робіт, послуг та економічної ситуації;
  • укладати цивільні та господарські договори, виконувати роботи, надавати послуги за встановленими цінами або на договірній основі;
  • бути учасником цивільного,  господарського, адміністративного,  кримінального  процесу та користуватися усіма правами та обов’язками гарантованими чинним законодавством України;
  • від свого імені вчиняти будь-які правочини, набувати майнових та особистих немайнових прав, нести обов’язки, бути позивачем та відповідачем у всіх судових інстанціях;
  • отримувати безкоштовно від Засновника та його виконавчих органів інформаційні та довідкові дані й звітні документи, необхідні для виконання своїх завдань;
  • здійснювати інвестиційну діяльність;
  • придбавати або орендувати необоротні та оборотні активи за рахунок фінансових ресурсів, які має Підприємство, кредитів, позик та інших джерел фінансування, продавати, здавати майно в оренду в межах, встановлених Статутом та чинним законодавством;
  • визначати та встановлювати форми та системи оплати праці, чисельність працівників, структуру та штатний розпис в межах, визначених Засновником (якщо такі встановлені);
  • за згодою Засновника створювати філії та відділення з правом відкриття поточних (розрахункових) та інших рахунків, а також проводити їх реорганізацію та ліквідацію;
  • набувати інших прав, передбачених чинним законодавством в межах, встановлених Статутом та чинним законодавством.


5.МАЙНО ПІДПРИЄМСТВА.

     5.1. Майно Підприємства складається із виробничих і невиробничих фондів, а також інших коштів, вартість яких відображається в самостійному балансі Підприємства.

     5.2. Майно Підприємства є власністю Івано-Франківської міської територіальної громади і закріплюється за ним на праві господарського відання. Здійснюючи право господарського відання, Підприємство володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном згідно з чинним законодавством та цим Статутом та відповідно до обмежень, встановлених Засновником.

     5.3. Джерелами формування майна, фінансування виробничої діяльності, утримання Підприємства є:

  • статутний капітал підприємства, який складає 200 000 000 (Двісті мільйонів гривень)грн. та формується Власником протягом року;
  • доходи, отримані від надання послуг, а також від іншої господарської діяльності;
  • трансферти з міського бюджету на реалізацію програм підвищення рівня та якості надання житлово-комунальних послуг населенню;
  • капітальні вкладення;
  • грошові та матеріальні внески Власника;
  • кредити банків та інших кредиторів;
  • майно, придбане в інших суб'єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому законодавством порядку;
  • інші джерела, не заборонені законодавством України.

     5.4. Підприємство володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном в порядку, встановленому цим Статутом та чинним законодавством.

     5.5. Підприємство не має права безоплатно передавати належне йому майно крім випадків, передбачених законодавством чи рішенням Засновника.

     5.6.Розподіл прибутку Підприємства, розмір частки прибутку, що підлягає зарахуванню до міського бюджету, встановлюється за рішенням Засновника.

     5.7.Статутний капітал Підприємства може формуватися за рахунок грошового та майнового внеску Власника.


6.УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ.


     6.1. Вищим органом управління Підприємством є Івано-Франківська міська рада.

     6.2. До виключної компетенції Власника належить:

  • визначення основних напрямів діяльності Підприємства;
  • внесення змін та доповнень до Статуту Підприємства, зміна розміру статутного капіталу;
  • визначення форм контролю за діяльністю Директора;
  • обрання та відкликання Наглядової ради;
  • прийняття рішення про припинення Підприємства;
  • надання дозволу на відчуження та передачу в оренду нерухомого майна, якщо інше не передбачено рішенням Власника;
  • вирішення інших питань, які законодавством України та цим Статутом віднесені до виключної компетенції міської ради.

     6.3. За рішенням Власника окремі з його повноважень, за винятком тих, що належать до його виключної компетенції, можуть делегуватись виконавчому комітету міської ради, наглядовій раді.

     6.4. За рішенням Власника для здійснення контролю за виробничою, фінансово-господарською діяльністю Підприємства та регулювання його діяльності створюється Наглядова рада.

    6.5. Наглядова рада підприємства утворюється відповідно до рішення Івано-Франківської міської ради «Про наглядові ради комунальних підприємств Івано-Франківської міської ради».

    6.6. Порядок обрання голови наглядової ради та прийняття нею рішень здійснюється відповідно до рішення Івано-Франківської міської ради «Про наглядові ради комунальних підприємств Івано-Франківської міської ради»

     6.7. Персональний склад наглядової ради затверджується рішенням Івано-Франківської міської ради.

     6.8. Кількість членів наглядової ради не може перевищувати 7 осіб.

     6.9. Наглядова рада Підприємства:

- погоджує стратегічний плану розвитку підприємства;

- формує антикорупційну політику підприємства;

- забезпечує запобігання, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів керівника підприємства та членів наглядової ради;

- вносить пропозицій щодо обрання незалежного аудитора з перевірки діяльності підприємства відповідно до критеріїв та порядку, затверджених рішеннями міської ради;

- приймає рішення про надання згоди на вчинення господарського зобов'язання, щодо якого є заінтересованість, і значного господарського зобов'язання чи значного правочину, предметом якого є майно, роботи або послуги, ринкова вартість яких становить більше 1 відсотка вартості активів комунального підприємства, за даними останньої річної фінансової звітності;

- контролює за виконанням річного затвердженого фінансового плану підприємства;

- контролює за дотриманням на підприємстві норм і гарантій оплати праці, передбачених чинним законодавством України, генеральними (галузевими) угодами та колективним договором підприємства;

- контролює за дотриманням керівником підприємства умов укладеного з ним контракту та надання рекомендацій щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності, звільнення із займаної посади, пролонгації укладеного з ним контракту;

- заслуховує звіт про роботу керівника підприємства;

- ініціює позачергові ревізії (перевірки) фінансово-господарської діяльності підприємства;

- розглядає результати ревізій та аудиторських перевірок фінансово-господарської діяльності підприємства, надання пропозицій та рекомендацій щодо усунення виявлених порушень, а також причин та умов, що сприяли їх допущенню;

- надає пропозиції щодо внесення змін та доповнень до Статуту, перепрофілювання, реорганізації або ліквідації підприємства;

- попередньо розглядає питання одержання підприємством кредитів (позик), в тому числі на умовах лізингу;

- контролює за своєчасним, достовірним і повним оприлюдненням інформації про діяльність підприємства відповідно до вимог чинного законодавства України та рішень міської ради;

- здійснює інші повноваження визначенні рішенням Івано-Франківської міської ради «Про наглядові ради комунальних підприємств Івано-Франківської міської ради».

     6.10. Управління Підприємством здійснюється Генеральним директором.

     6.11. Генеральний директор Підприємства призначається на посаду та звільняється з посади у встановленому законом порядку.

     6.12. Генеральний директор Підприємства самостійно вирішує всі питання діяльності Підприємства, за винятком тих, що віднесені законодавством та цим Статутом до компетенції Власника, Уповноваженого органу та Наглядової ради.

     6.13. Генеральний директор Підприємства:

  • здійснює планування і фінансовий контроль за господарською діяльністю Підприємства;
  • несе персональну відповідальність за формування і виконання фінансового плану і плану розвитку Підприємства, за виконання доведених замовлень (завдань) Власника та компетентних виконавчих органів Івано-Франківської міської ради;
  • несе повну відповідальність за стан та діяльність Підприємства;
  • діє без довіреності від імені Підприємства, представляє його у всіх підприємствах, установах та організаціях незалежно від форм власності, судових установах, органах місцевого самоврядування;
  • розпоряджається коштами та майном відповідно до Статуту Підприємства та чинного законодавства;
  • укладає від імені Підприємства договори, видає довіреності, відкриває та закриває в установах банків розрахункові та інші рахунки;
  • у межах своєї компетенції видає накази та інші акти, організовує і перевіряє їх виконання, дає вказівки, обов'язкові для всіх підрозділів та працівників Підприємства;
  • затверджує посадові інструкції, приймає на роботу та звільняє з роботи працівників Підприємства;
  • обирає форми і системи оплати праці, встановлює працівникам розміри тарифних ставок, відрядних розцінок, посадових окладів, премій, винагород, надбавок і доплат, затверджує штатний розпис;
  • вирішує інші питання, віднесені законодавством, Засновником, Статутом Підприємства до його компетенції.

6.14. Генеральний директор Підприємства вчиняє правочини та видає документи розпорядчого характеру відповідно та з урахуванням Повноважень Наглядової ради, якщо така створена рішенням Власника.

6.15.Наглядова рада в межах компетенції контролює і спрямовує діяльність Підприємства.



7.ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА ТА СОЦІАЛЬНА

ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА


     7.1.Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.

     7.2.Планування фінансово-господарської діяльності здійснюється Підприємством шляхом складання річних фінансових планів у порядку та за формою, що визначаються Уповноваженим органом.

     7.3. Відрахування частини прибутку до бюджету міста Івано-Франківська в межах розміру, передбаченого фінансовим планом на поточний рік, здійснюється першочергово після сплати обов'язкових платежів.

     7.4. Підприємство звітує про стан виконання фінансового плану, про свою фінансово-господарську діяльність у встановленому порядку.

     7.5.Підприємство самостійно здійснює матеріально-технічне забезпечення своєї діяльності, якщо інше не встановлено Власником.

     7.6.Кошти, що залишаються після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат, виплат на оплату праці, оплату відсотків за кредитами банків, податків, передбачених законодавством України та інших платежів до бюджету, залишаються у його повному розпорядженні та використовуються відповідно до річних фінансових планів.

     7.7.Підприємство утворює за рахунок прибутку (доходу) спеціальні (цільові) фонди, призначені для покриття витрат, пов’язаних з його діяльністю.

     7.8.У разі зміни Генерального директора Підприємства може проводитись перевірки його фінансово-господарської діяльності в порядку, передбаченому законодавством. Рішення про перевірку ухвалює Уповноважений орган.

     7.9.Контроль за діяльністю Підприємства та ревізія його фінансово-господарської діяльності здійснюється згідно з чинним законодавством України.

     7.10.Інші особливості господарської та соціальної роботи Підприємства визначаються законодавством України.


8.ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА


     8.1.Підприємство має право самостійно здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, яка регулюється чинним законодавством України.

     8.2.При здійсненні зовнішньоекономічної діяльності Підприємство користується повним обсягом прав суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності відповідно до чинного законодавства.

     8.3.Підприємство має право брати участь у діяльності міжнародних виставок, ярмарок та інших форм співробітництва.

     8.4.Підприємство може відкривати в порядку, встановленому законодавством, рахунки для проведення валютних грошових операцій.

9.ОБЛІК ТА ЗВІТНІСТЬ

     9.1.Підприємство здійснює управлінський, фінансовий та податковий облік результатів своєї діяльності, формує та подає звітність, несе відповідальність за її достовірність.

     9.2.Облік і звітність Підприємства здійснюється відповідно до вимог Господарського кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», інших нормативно-правових актів.

     9.3.З метою підтвердження належності ведення обліку та звітності Підприємства, супроводу його господарської діяльності можуть залучатись аудиторські та консалтингові компанії.

     9.4. Власник та/чи Уповноважений орган можуть встановлювати форми організації та ведення бухгалтерського обліку та звітності.

     9.5.Директор та головний бухгалтер Підприємства несуть персональну відповідальність за додержання порядку ведення і достовірність даних бухгалтерського обліку та звітності.

10. ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ ТА ЙОГО САМОВРЯДУВАННЯ

     10.1.Трудовий колектив Підприємства складають усі громадяни, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору, контрактів, колективної угоди між адміністрацією і профспілковим комітетом, а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівників з Підприємством.

     10.2.Підприємство гарантує діяльність професійних спілок, створених на підприємстві, забезпечує їх утримання згідно колективного договору та чинного законодавства.

     10.3.Виробничі і трудові відносини, включаючи питання найму і звільнення, режиму праці, відпочинку, гарантії і компенсації, регулюються чинним законодавством України, цим Статутом, колективним договором, правилами внутрішнього трудового розпорядку, а також трудовим договором.

     10.4.Повноваження трудового колективу Підприємства реалізуються загальними зборами та їх виборним органом – профспілковим комітетом, члени якого обираються на зборах трудового колективу.

11. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

     11.1.Припинення діяльності Підприємства відбувається шляхом його ліквідації або реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) за рішенням Власника або за рішенням суду.

     11.2.У випадку реорганізації Підприємства його права та обов’язки переходять правонаступникові.

     11.2.Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, склад якої визначається Власником або уповноваженим ним органом.

     11.3.Засновник встановлює порядок та визначає строки проведення ліквідації, а також строк для заяви претензій кредиторами, що не може бути меншим, ніж два місяці з дня оголошення про ліквідацію.

     11.4.У випадку визнання Підприємства банкрутом порядок утворення та роботи ліквідаційної комісії, а також умови ліквідації визначаються відповідно до чинного законодавства України.

     11.5.Підприємство вважається реорганізованим або ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинення його діяльності.

     11.6.При реорганізації і ліквідації Підприємства працівникам, які звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.

12. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

     12.1.Якщо внаслідок змін у законодавстві України окремі положення цього Статуту суперечать діючому законодавству України, вони втрачають силу і до моменту внесення відповідних змін до цього статуту Власник та Підприємство керуються нормами законодавства.

     12.2.Якщо будь-яке положення цього Статуту стає недійсним або неможливим для виконання, то це не впливатиме на чинність та/або можливість інших положень цього статуту.


Секретар міської ради                                                 Віктор СИНИШИН



2011-2024 © Всі права застережено.