Проєкт рішення міської ради  "Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати..."  № 285 від 11.11.2021р. 
Документ №285 від 11.11.2021р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 11.11.2021р.  № 285
м.Івано-Франківськ
 












Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за оренду об’єктів комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади


Керуючись Законом України «Про оренду державного та комунального майна», Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядком передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання оренди державного та комунального майна» від 3 червня 2020 р. № 483, враховуючи лист Івано-Франківської дирекції АТ «Укрпошта» №13/525 від 30.03.2021 року, листи Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 03.06.2021 року                №63-02/3040 «Про погодження проєкту рішення» та від 25.10.2021 року              № 63-02/5795 «Про погодження проєкту рішення», а також пропозиції виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (рішення виконавчого комітету міської ради від 12.10.2021 року № 1402 та від 18.11.2021р. №         ), Івано-Франківська міська рада

вирішила:

  1. Внести зміни до пункту 2.7 Методики розрахунку орендної плати за оренду об'єктів комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади, затвердженої рішенням Івано-Франківської міської ради від 24.12.2020 р. №400-3, доповнивши його підпунктом в) наступного змісту:

«в) державним закладами охорони здоров’я, які включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій.».

  1. Внести зміни до п. 2.8 Методики розрахунку орендної плати за оренду об'єктів комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади, затвердженої рішенням Івано-Франківської міської ради від 24.12.2020 р. №400-3, виклавши абзац п’ятий в наступній редакції:

«- розміщення поштових відділень на території м. Івано-Франківська – 8%, розміщення поштових відділень на території сіл, що входять до складу Івано-Франківської міської територіальної громади –  1 грн. в рік;».

  1. Секретаріату Івано-Франківської міської ради (С.Козлов) опублікувати це рішення в газеті «Західний кур’єр».
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Миколу Вітенка та постійну депутатську комісію з питань  з питань містобудування та земельних відносин, оренди та приватизації комунального майна (Р.Терешко).



Міський голова                                                        Руслан МАРЦІНКІВ



































Порівняльна таблиця до проєкту рішення Івано-Франківської міської ради

«Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за оренду об’єктів комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади»


Діюча редакція

Пропонована редакція

2.7 Розмір річної орендної плати за оренду нерухомого майна 1 гривня для цілей укладення та/або продовження договорів оренди встановлюється таким орендарям:

а) органам місцевого самоврядування, іншим установам і організаціям, комунальним некомерційним підприємствам, засновником яких є Івано-Франківська міська рада та які включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій;

б) установам і організаціям, комунальним некомерційним підприємствам у сфері охорони здоров’я, освіти, культури чи спорту, музеям, засновником яких є Івано-Франківська обласна рада та які включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій.





  .  .  .

2.7 Розмір річної орендної плати за оренду нерухомого майна 1 гривня для цілей укладення та/або продовження договорів оренди встановлюється таким орендарям:

а) органам місцевого самоврядування, іншим установам і організаціям, комунальним некомерційним підприємствам, засновником яких є Івано-Франківська міська рада та які включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій;

б) установам і організаціям, комунальним некомерційним підприємствам у сфері охорони здоров’я, освіти, культури чи спорту, музеям, засновником яких є Івано-Франківська обласна рада та які включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій;

в) державним закладами охорони здоров’я, які включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій.


  .  .  .

2.8 Орендна плата за договорами оренди, які продовжуються без проведення аукціону на підставі абзаців другого та п’ятого частини другої статті 18 Закону (окрім договорів, укладених з суб’єктами, зазначеними в п.2.7 цієї Методики та додатку до Методики), розраховуються із застосуванням наступних орендних ставок залежно від цільового призначення об’єктів:

  .  .  .


- розміщення поштових відділень – 8%;


2.8 Орендна плата за договорами оренди, які продовжуються без проведення аукціону на підставі абзаців другого та п’ятого частини другої статті 18 Закону (окрім договорів, укладених з суб’єктами, зазначеними в п.2.7 цієї Методики та додатку до Методики), розраховуються із застосуванням наступних орендних ставок залежно від цільового призначення об’єктів:

   .  .  .


- розміщення поштових відділень на території м. Івано-Франківська – 8%, розміщення поштових відділень на території сіл, що входять до складу Івано-Франківської міської територіальної громади – 1 грн. в рік;













ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення міської ради «Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за оренду об’єктів комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади»

(надалі - проєкт рішення міської ради)


1. Характеристика стану речей у сфері, яку регулює це рішення:

Проєкт рішення міської ради «Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за оренду об’єктів комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади» розроблений на підставі вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання оренди державного та комунального майна» № 483 від 3 червня 2020 р., враховуючи лист Івано-Франківської дирекції АТ «Укрпошта» №13/525 від 30.03.2021 року та листи Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 03.06.2021 року №63-02/3040 «Про погодження проєкту рішення» та від 25.10.2021 року № 63-02/5795 «Про погодження проєкту рішення».

2. Потреба і мета прийняття рішення:

Проєкт рішення міської ради розроблений з метою підтримки операторів поштового зв’язку для надання якісних послуг населенню сіл, що приєднались до Івано-Франківської міської територіальної громади а також з метою сприяння в забезпеченні збереження умов надання медичних послуг державними закладами охорони здоров’я населенню Івано-Франківської міської територіальної громади.

3. Прогнозовані соціально-економічні та юридичні наслідки прийняття рішення:

Схвалення поданого проєкту рішення міської ради дає можливість встановити орендну плату для розміщення поштових відділень на території сіл, що входять до складу Івано-Франківської міської територіальної громади та для державних закладів охорони здоров’я в розмірі 1 грн. в рік .

4. Фінансово-економічне обґрунтування:

Поданий проєкт рішення міської ради не потребує матеріально-фінансових затрат.

5. Механізм виконання рішення:

Врегулювати в рамках чинного законодавства відносини між виконавчим комітетом міської ради, який є орендодавцем об'єктів Івано-Франківської міської територіальної громади, та юридичними особами, які орендують ці об'єкти, з урахування змінених положень Методики розрахунку орендної плати за комунальне майно.


Директор Департаменту

комунальних ресурсів

Івано-Франківської міської ради                                 І. Гриненько


" ___" ______________2021 рік







Секретар міської ради

В. Синишин ___________________2021 р.

Заступник міського голови

М. Вітенко ____________________2021 р.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради 

І. Шевчук_____________________ 2021 р.

Директор департаменту правової політики міської ради   

Н. Кедик______________________ 2021 р.

Голова постійної депутатської комісії з питань містобудування, земельних відносин, оренди та приватизації комунального майна

Р. Терешко ____________________2021 р.

Директор департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради

С. Криворучко _________________2021р.

Заступник начальника відділу  роботи з розпорядчими документами управління документального забезпечення 

У. Панишак ___________________2021 р.

Заступник начальника управління самоврядного контролю-начальник відділу контролю комунального майна Департаменту комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради

Р. Тріщ________________________2021 р.

Директор департаменту комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради

І. Гриненько___________________2021 р.

т.78-35-45





2011-2024 © Всі права застережено.