Проєкт рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 322 від 19.11.2021р. 
Документ №322 від 19.11.2021р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 19.11.2021р.  № 322
м.Івано-Франківськ
 















Про звернення Івано-Франківської міської ради





Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Івано-Франківська міська рада


вирішила:


  1. Схвалити звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України Міністра освіти та науки, Міністра фінансів України щодо будівництва нових освітніх закладів в Івано-Франківській територіальній громаді (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністра освіти та науки, Міністра фінансів України, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради В.Синишина.






Міський голова                                                            Руслан МАРЦІНКІВ







ЗВЕРНЕННЯ

Депутатів Івано-Франківської міської ради до Президента України, Прем’єр-міністра, Міністра освіти та науки, Міністра фінансів України


Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, які представляють інтереси громадян знаємо про те, що є потреба у будівництві нових освітніх закладів. У місті Івано-Франківську, на щастя, позитивна динаміка, з кожним роком збільшується кількість дітей. Сьогодні у школах нашої громади навчається 34540 учнів. Важливо, що кожного року збільшується кількість першокласників, а випускників значно менше. Тому відбувається постійний приріст учнів та навантаження на існуючу освітню мережу. Зараз кількість учнів 1-х класів – 3 718, а кількість учнів 10-х класів – 1 733. У початковій школі, часто переповнені класи та не вистачає навчальних кімнат, приміщень. Кількість шкіл з понад 1000 учнів – 14. У другу зміну навчаються понад 6000 дітей. Така ситуація негативно впливає на якість освітньої послуги. Це також ще й навантаження на педагогів.

У 2022-2023 навчальному році очікуємо близько 3202 першокласників, а учнів 11-х класів, випускників - 1538. Ми повинні забезпечити виконання ЗУ «Про освіту» для всіх дітей.

Надзвичайно потрібне будівництво нових шкіл у місті Івано-Франківську. За кошти міського бюджету побудовано та відкрито 8 дитячих садочків, а з школами ситуація залишається критичною та наростає. Громада міста згуртовується та виходить на протести, з приводу недостатньої кількості місць у школах. Департаментом містобудування та архітектури Івано-Франківської міської ради передбачено та відведено у генеральному плані міста земельні ділянки для нового будівництва шкіл

Виходячи з вищевикладеного, просимо:

  1. Розробити план з будівництва нових освітніх закладів в Івано-Франківській ТГ на 2023-2025 роки за підтримки державного фінансування;
  2. Передбачити фінансування на будівництво та відповідні бюджетні призначення.

Також пропонуємо зі своєї сторони наступний план розбудови та розширення освітньої мережі:

  • На 2023 рік - добудова в Івано-Франківську в мікрорайоні Опришівці розпочатого корпусу ліцею та дитячого садка  - потреба  у дофінансуванні 120 млн. грн. Є вся необхідна документація та фундамент зроблений у 2019 році;
  • На 2024 рік – будівництво корпусі ЗШС №6 на вул.Пасічна,3 у м.Івано-Франківську  - 100 млн.грн. Є містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки №51/13-01/1/01 від 19.03.2013р.
  • На 2025 рік будівництво школи у межах вулиць Чумака-Шевченка с.Вовчинець Івано-Франківської міської ради – 120 млн. грн. Є містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки – Рішення Вовчинецької сільської ради від 07.10.2020р. «Про затвердження корегування Детального плану території…».




2011-2024 © Всі права застережено.