Проєкт рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 372 від 22.12.2021р. 
Документ №372 від 22.12.2021р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 22.12.2021р.  № 372
м.Івано-Франківськ
 


Про звернення Івано-Франківської міської ради



Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Івано-Франківська міська рада


вирішила:


  1. Схвалити звернення до Президента України, Прем`єр-міністра України щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Президента України, Прем`єр-міністра України, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр»  та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).



Міський голова                                                              Руслан Марцінків






Президенту України

Володимиру Зеленському


Прем’єр-міністру України

Денису Шмигалю


Звернення Івано-Франківської міської ради

щодо врегулювання проблемних питань

у сфері постачання теплової енергії


30 вересня 2021 року між Кабінетом Міністрів України в особі Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій України та Міністра енергетики України, HAK «Нафтогаз України», Офісом Президента України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад було укладено Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 pp.

Цим Меморандумом органи місцевого самоврядування зобов’язалися не допустити підвищення росту тарифів на постачання теплової енергії для населення та залишити розмір тарифу на рівні опалювального періоду 2020/2021 рр. Натомість, з метою фінансової підтримки підприємств теплопостачання та сталого проходження опалювального сезону 2021/2022 рр., державні органи України зобов’язалися забезпечити у 2022 році спрямування до місцевих бюджетів територіальних громад: ПДФО у розмірі 4%, 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні пального та 13,44 % акцизного податку з ввезеного на митну територію України пального.

Прогнозовані втрати бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади за четвертий квартал 2021 року на покриття різниці в тарифах підприємств теплопостачання, які застосовуються для населення та економічно обґрунтованими, складуть орієнтовно 53 мільйони гривень. Це призведе до скорочення витрат на підтримку соціально незахищених верств населення громади, позаяк щомісячно відбувається підвищення цін на різні товари, послуги першої необхідності та, особливо, на продукти харчування.

У Меморандумі не передбачено покриття дефіциту коштів місцевих бюджетів на підтримку підприємств теплопостачання у четвертому кварталі 2021 року. Тому, просимо напрацювати механізм компенсації покриття різниці в тарифах за четвертий квартал 2021 року та передбачити державну субвенцію, оскільки, сьогодні бюджети громад несуть непосильні витрати на оплату послуг підприємств теплопостачання у зв’язку зі зростанням тарифів для бюджетних установ у 2,2 рази через здорожчання природного газу.

Просимо, напрацювати механізм щодо недопущення підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для населення та бюджетних установ та щодо нарахування оплати за розподіл (доставку) природного газу виключно по факту спожитого обсягу газу за конкретний період нарахування (місяць), тобто включити в ціну газу.



2011-2024 © Всі права застережено.