Проєкт рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 373 від 22.12.2021р. 
Документ №373 від 22.12.2021р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 22.12.2021р.  № 373
м.Івано-Франківськ
 



Про звернення Івано-Франківської міської ради



Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Івано-Франківська міська рада


вирішила:


  1. Схвалити звернення до Президента України, Прем`єр-міністра України, Міністра інфраструктури України щодо необхідності реконструкції Івано-Франківського міжнародного аеропорту (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Президента України, Прем`єр-міністра України, Міністра інфраструктури України, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр»  та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).



Міський голова                                                            Руслан Марцінків






Президенту України

Володимиру Зеленському


Прем’єр-міністру України

Денису Шмигалю


Міністру інфраструктури України

Олександру Кубракову


Звернення Івано-Франківської міської ради

щодо необхідності реконструкції

Івано-Франківського міжнародного аеропорту

       

Івано-Франківський міжнародний аеропорт є єдиним аеропортом у регіоні, що користується великим попитом серед туристів та мешканців Прикарпаття. Івано-Франківський аеропорт належить до аеропортів класу «Б» та здійснює запасні функції для аеропортів міст Львів, Чернівці, Бориспіль. Впродовж останніх років спостерігається тенденція щодо збільшення пасажиропотоку.

До 2010 року цілісний майновий комплекс аеропорту Івано-Франківськ  знаходився у  комунальній власності територіальних громад області. У 2010 році аеропорт передано у концесію з ТзОВ «Скорзонера» терміном на 30 років. Згідно з умовами договору, компанія була зобов’язана вкласти в реконструкцію та покращення комплексу не менш ніж 50 млн грн. Однак за цей період інфраструктура аеропорту зазнала виключно руйнувань та занепаду, а економічний результат діяльності є дотаційним.

2 серпня 2019 року, під час свого першого візиту на Прикарпаття, Президент України Володимир Зеленський публічно домовився із директором ТОВ «Скорзонера» Олександром Шевченком про реконструкцію Івано-Франківського міжнародного аеропорту. «Ми домовилися і хочемо, щоб протягом півтора року в Івано-Франківську був хороший міжнародний аеропорт», - заявив тоді Володимир Зеленський. Однак жодних дій після цих публічних заяв так і не було вчинено.

Сьогодні Івано-Франківський міжнародний аеропорт потребує невідкладного вирішення питання щодо ремонту злітно-посадкової смуги та модернізації пасажирського терміналу. Допоки аеропорт чекає обіцяного ремонту, наш регіон та місто втрачає туристів.

Ми заявляємо, що місто Івано-Франківськ зацікавлено у реконструкції аеропорту та готове долучитися до спільної реалізації цього проекту.

Звертаємося до Президента України взяти під особистий контроль подальшу координацію питання щодо реконструкції Івано-Франківського міжнародного аеропорту та включити реалізацію проекту до державної програми щодо будівництва аеропортів країни.


Звернення схвалено

на пленарному засіданні 19-ї сесії

Івано-Франківської міської ради

23 грудня 2021 року



2011-2024 © Всі права застережено.