Проєкт рішення міської ради  "Про затвердження нової редакції Статуту комунального пі..."  № 114 від 06.09.2022р. 
Документ №114 від 06.09.2022р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 06.09.2022р.  № 114
м.Івано-Франківськ
 

                                                                                       Проєкт












Про затвердження нової редакції Статуту

комунального підприємства

«Муніципальна інспекція «Добродій»



       Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення контролю у сфері благоустрою, дотримання публічної безпеки і порядку, захисті майна, забезпечення прав і законних інтересів суб’єктів господарювання, фізичних осіб, бюджетних установ та закладів, міська рада


                                       вирішила:


  1. Затвердити нову редакцію Статуту комунального підприємства «Муніципальна інспекція «Добродій» (додається).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови В. Сусаніну.







Міський голова                                                   Руслан МАРЦІНКІВ












Затверджено рішенням

Івано-Франківської міської ради

№______ від____________











СТАТУТ


Комунального підприємства

«МУНІЦИПАЛЬНА ІНСПЕКЦІЯ «ДОБРОДІЙ»

(нова редакція)
























м. Івано-Франківськ - 2022р.

1. Загальні положення

1.1. Комунальне підприємство «Муніципальна інспекція «Добродій» (надалі – Підприємство) є підприємством, утвореним на базі відокремленої частини комунальної власності територіальної громади міста Івано-Франківська відповідно до Цивільного і Господарського кодексів України і входить до сфери управління Івано-Франківської міської ради.

1.2. Підприємство у своїй діяльності керується Конституцією України, Цивільним та Господарським кодексами України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», нормативно-правовими актами Президента України і Кабінету Міністрів України, іншими нормативними актами, рішеннями Івано-Франківської міської ради, виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Статутом.

1.3. Засновником підприємства є Івано-Франківська міська рада (далі – Засновник). Підприємство підзвітне та підконтрольне Засновнику і підпорядковане виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради. Підприємство безпосередньо підпорядковане першому заступнику міського голови м.Івано-Франківська.

1.4. Підприємство є самостійним господарським суб’єктом, набуває прав та обов’язків юридичної особи від дня його державної реєстрації, має поточні та інші (в тому числі й валютні) рахунки в установах банків, круглу печатку, штампи, бланки зі своїм найменуванням а також інші атрибути юридичної особи відповідно до законодавства України.

1.5. Підприємство є уповноваженим представником Засновника у сфері дотримання та виконання вимог законодавства про благоустрій населених пунктів, про відходи,  про охоронну діяльність та безпеку і порядок.

1.6. Підприємство не відповідає за зобов’язаннями Засновника. Підприємство несе відповідальність за своїми зобов’язаннями в межах належного йому майна відповідно до чинного законодавства.


2. Назва і адреса підприємства

2.1. Повне найменування Підприємства:

- КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «Муніципальна інспекція «Добродій».

2.2. Скорочене найменування Підприємства:

- КП «Муніципальна інспекція «Добродій».

2.3. Місцезнаходження Підприємства:

- 76008, м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, будинок 126.


3. Мета та завдання Підприємства

3.1. Метою діяльності підприємства є:

3.1.1. Забезпечення на території міста законності, правопорядку, охорони прав, свобод, законних інтересів та майна територіальної громади, в межах наданих повноважень у взаємодії з Нацполіцією.

3.1.2. Здійснення нагляду за дотриманням на території Івано-Франківської міської територіальної громади положень чинного законодавства у сфері благоустрою та вимог Правил благоустрою, затверджених рішенням Івано-Франківської міської ради.

3.1.3. Організація та участь у демонтажах, відповідно до Рішень міської ради, Рішень виконавчого комітету міської ради, Комісії з безпеки дорожнього руху Івано-Франківської  міської територіальної громади та інших уповноважених органів.

3.1.4. Контроль за забезпеченням належного санітарного стану території Івано-Франківської міської територіальної громади.

3.1.5. Захист майна, забезпечення прав і законних інтересів суб'єктів господарювання, фізичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, бюджетних установ та закладів;

3.1.6. Реалізація, впровадження системи відеонагляду, встановлення камер відеоспостереження, здійснення аналітичних заходів в реалізації системи відеонагляду на території Івано-Франківської  міської територіальної громади.

3.1.7. Моніторинг та спостереження за ситуацією на території Івано-Франківської міської територіальної громади за допомогою системи відеонагляду.

3.1.8. Контроль за порядком дотримання регламентованого в’їзду на території об’єктів благоустрою Івано-Франківської міської територіальної громади. 

3.1.9. Забезпечення контролю за здійсненням заходів з охорони майна та фізичних осіб.

3.1.10. Здійснення іншої господарської діяльності не забороненої законодавством.


3.2. Для досягнення мети своєї діяльності у сфері благоустрою, попередження правопорушень, що посягають на публічний порядок і публічну безпеку Підприємство реалізує наступні завдання:

3.2.1. Забезпечення правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян у встановленому  чинним законодавством порядку спільно з Нацполіцією.

3.2.2. Здійснення постійного контролю та нагляду за дотриманням законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про відходи», Правил благоустрою, затверджених рішенням Івано-Франківської міської ради інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері благоустрою, у порядку встановленому законодавством.

3.2.3. Контроль за чистотою вулиць, парків, скверів та прибудинкових територій.

3.2.4. 3дійснення контролю за санітарним станом та станом благоустрою, забезпечення попередження, запобігання та припинення правопорушень, що посягають на публічну безпеку і порядок у встановленому законодавством порядку.

3.2.5. Здійснення контролю за додержанням суб’єктами господарювання, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами вимог законодавства у сфері поводження з побутовими відходами.

3.2.6. Вжиття заходів щодо зупинення робіт, які проводяться самовільно і порушують стан благоустрою та приведення об’єктів благоустрою до належного стану.

3.2.7. Контроль за відновленням благоустрою зруйнованого внаслідок проведення земляних робіт та вжиття заходів до виконавців земляних робіт щодо відновлення елементів благоустрою.

3.2.8. Контроль за дотриманням умов виконання дозволів на:

- виконання планових та аварійних робіт у зв'язку з будівництвом, реконструкцією та ремонтом інженерних мереж;

- виконання земляних робіт;

3.2.9. Здійснення контролю за виданими паспортами прив’язки на тимчасові споруди відповідності умов видачі та схемі розміщення тимчасових споруд.

3.2.10. Здійснення контролю щодо недопущення незаконної торгівлі та торгівлі з рук у невстановлених місцях.

3.2.11. Здійснення профілактичних заходів з метою запобігання правопорушенням у сфері благоустрою.

3.2.12. Надання методичної, консультативної та іншої допомоги суб’єктам господарювання, установам, організаціям з питань утримання територій, будівель, споруд, забезпечення благоустрою.

3.2.13. Забезпечення охорони громадського порядку під час проведення масових заходів спільно з працівниками національної поліції.

3.2.14. Участь у рятуванні людей і майна, підтриманні громадського порядку у разі стихійного лиха чи інших надзвичайних ситуацій.

3.2.15. Підготовка проектів рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови з питань, що входять до компетенції.


3.3. Для досягнення мети своєї діяльності у сфері охоронної діяльності

Підприємство реалізує наступні завдання:

3.3.1. Охорона майна, що перебуває у комунальній власності.

3.3.2. Надання послуг з охорони державної, комунальної, приватної власності на договірній основі або на підставі рішень Івано-Франківської міської ради, рішення виконавчого комітету або розпорядження міського голови.

3.3.3. Використовує пункти централізованого спостереження, технічні засоби охорони та пожежогасіння, транспорт реагування, службові собаки.

3.3.4.Здійснює контроль за станом майнової безпеки об'єкта охорони;

3.3.5. Здійснює, у порядку встановленому законодавством охорону публічної безпеки і порядку в місцях розміщення охоронюваних об’єктів.

3.4. Підприємство може здійснювати інші види діяльності згідно з діючим законодавством. У випадку, якщо така діяльність вимагає спеціального дозволу (ліцензії) Підприємство повинно одержати її у встановленому порядку та додержуватись визначених умов та правил здійснення даного виду діяльності (ліцензійних умов).


4. Права та обов’язки Підприємства

4.1. Підприємство у сфері благоустрою, дотримання законодавств про відходи, попередження правопорушень, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку має наступні повноваження:

4.1.1. Проводити рейди та перевірки, обстеження території, об'єктів Івано-Франківської міської територіальної громади щодо стану їх благоустрою, додержання суб’єктами господарської діяльності, установами та організаціями незалежно від форм власності та громадянами законодавства у сфері благоустрою.

4.1.2. Відвідувати підприємства, установи, організації, суб’єктів підприємницької діяльності незалежно від форми власності з метою дотримання чинного законодавства у сфері благоустрою, поводження з відходами.

4.1.3. Вимагати від громадян, посадових та службових осіб суб’єктів господарювання, установ, організацій незалежно від форм власності, які порушують законодавство у сфері благоустрою, поводження з побутовими та виробничими відходами, безпеки і порядку, припинення правопорушень та виносити на місці усні попередження та надавати приписи на усунення виявлених порушень особам, які допустили малозначні адміністративні порушення.

4.1.4. Складати протоколи про адміністративні правопорушення на службових та посадових осіб підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та громадян в межах компетенції та порядку передбачених чинним законодавством.

4.1.5. Здійснювати контроль за виконанням наданих приписів та запланованих заходів на усунення виявлених порушень.

4.1.6. Направляти протоколи про адміністративне правопорушення на розгляд органам (посадовим особам), уповноваженим розглядати справи про адміністративні правопорушення відповідно до положень Кодексу України про адміністративні правопорушення.

4.1.7. Направляти повідомлення громадянам, посадовим та службовим особам підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності для надання усних або письмових пояснень та проводити опитування зазначених осіб у зв'язку з порушенням ними вимог законодавства у сфері благоустрою, поводження з відходами, публічної безпеки і порядку.

4.1.8. Контролювати та сприяти в забезпеченні чистоти і порядку на території Івано-Франківської міської територіальної громади, а також очищенню територій та об'єктів від сміття, будівельних та побутових відходів, снігу, льоду, самовільного розміщених об'єктів та елементів благоустрою.

4.1.9. 3дійснювати відповідно до чинного законодавства фото, відеозйомки, звукозапис, як допоміжний засіб для запобігання порушень вимог законодавства у сфері благоустрою, поводження з відходами, публічної безпеки і порядку.

4.1.10. Залучати в установленому порядку фахівців підприємств, установ і

організацій (за погодженням з їх керівниками).

4.1.11. Подавати у встановленому порядку пропозиції з розвитку та поліпшення стану благоустрою територій та об'єктів в Івано-Франківській міській територіальній громаді, поводження з відходами, громадського порядку, удосконалення Правил благоустрою.

4.1.12. Надавати допомогу підприємствам, установам, організаціям не залежно від форми власності та громадянам у поліпшені стану території та об'єктів благоустрою Івано-Франківської міської територіальної громади, дотримання вимог законодавства в сфері поводження з відходами, охорони безпеки і порядку.

4.1.13. Брати участь у межах своєї компетенції, у роботі комісій, утворених міською радою, виконавчим комітетом, міським головою, виконавчими органами міської ради.

4.1.14. Надавати інформацію органам державного контролю відповідно до чинного законодавства.

4.1.15. Одержувати у встановленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, службових та посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності документи, довідки, інші матеріали, необхідні для виконання покладених на Підприємство завдань.

4.1.16. Брати участь у пленарних засіданнях сесій міської ради, засіданнях постійних комісій міської ради та виконавчого комітету, нарадах, комісіях, робочих групах, утворених міським головою, міською радою та її виконавчими органами у встановленому порядку.

4.1.17. Скликати у встановленому порядку наради відповідно до своєї компетенції.

4.1.18. Передавати до державних контролюючих та правоохоронних органів інформацію та матеріали, що свідчать про порушення вимог законодавства у сфері благоустрою, поводження з відходами, громадського порядку.

4.1.19. Встановлювати особу порушника, якщо особа не відома, за допомогою правоохоронних органів, та інших органів виконавчої влади.

4.1.20. Приймати участь та безпосередньо розглядати звернення та скарги підприємств, установ, організацій і громадян з питань, що відносяться до компетенції Підприємства.

4.1.21. У разі виявлення продукції неналежної якості, фальсифікованої, небезпечної для життя, здоров'я, майна споживачів і навколишнього природного середовища терміново повідомляти про це центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, інші органи, що здійснюють контроль і нагляд за якістю і безпекою продукції.

4.2. У сфері здійснення охоронної діяльності Підприємство має наступні повноваження:

4.2.1. Придбавати, зберігати та використовувати в установленому законодавством порядку спеціальні засоби, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України.

4.2.2. Використовувати радіозв’язок за наявності дозволу на їх використання на наданих радіочастотах.

4.2.3. Використовувати транспорт реагування:

4.2.3.1. Транспорт реагування суб'єкта охоронної діяльності є спеціальним транспортом і обладнується засобами радіотехнічного зв'язку, кольорографічними схемами та написами, відповідними світловими та звуковими сигналами у порядку, визначеному діючим законодавством.

4.2.4. Вимагати від громадян, службових та посадових осіб підприємства, установи, організації незалежно від форм власності припинення протиправних  дій, дотримання законності та правопорядку.

4.2.5. Вимагати від службових осіб об'єктів охорони та інших осіб дотримання пропускного та внутрішньо об’єктового режимів.

4.2.6. Не допускати проникнення осіб та затримувати тих, які намагаються проникнути (проникли) на об'єкт охорони або залишити його, порушуючи встановлені правила, з обов'язковим негайним повідомленням про це територіальний орган Нацполіції.

4.2.7. 3астосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби та використовувати службових собак відповідно до Закону.

4.2.8. Під час здійснення пропускного режиму на об'єктах охорони проводити огляд речей фізичних осіб (за їх добровільною згодою), транспортних засобів, вилучення речей і документів, що є знаряддями або предметами правопорушення, перевірку документів, що засвідчують особу, дають право на вхід (вихід) осіб, внесення (винесення), ввезення (вивезення) майна, в'їзд (виїзд) транспортних засобів, зокрема щодо їх відповідності складу матеріальних цінностей, що переміщуються на об'єкти охорони (з об'єктів охорони).

4.2.9. Проводити відкриту відео та фотозйомку подій, як допоміжний засіб запобігання протиправним діям на об'єкті, що охороняється.

4.2.10. Дотримуватись обмежень в частині здійснення охоронної діяльності, що визначені Законами України.

4.3. Інші повноваження:

4.3.1. Забезпечувати цільове використання закріпленого за ним майна та виділених з бюджетів коштів.

4.3.2. Здійснювати належне утримання основних фондів, а також забезпечувати своєчасне освоєння нових виробничих потужностей.

4.3.3. 3дійснювати заходи з удосконалення організації своєї роботи.

4.3.4. Виконувати рішення Івано-Франківської міської ради, її виконавчого комітету, розпорядження міського голови міста Івано-Франківська.

4.3.5. Здійснювати інші повноваження, покладені на Підприємство відповідно до чинного законодавства.



5. Майно та кошти Підприємства

5.1. Майно Підприємства складається із виробничих і невиробничих фондів, а також інших коштів, вартість яких відображається в самостійному балансі Підприємства.

5.2. Майно Підприємства є власністю Івано-Франківської міської територіальної громади і закріплюється за ним на праві повного господарського відання. Здійснюючи право господарського відання, Підприємство володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном згідно з чинним законодавством та цим Статутом та відповідно до обмежень, встановлених Засновником.

5.3. Власністю Підприємства є прибутки, а також майно, придбане ним в результаті здійснення додаткової фінансово-господарської діяльності.

5.4. Статутний капітал Підприємства становить 8 000 000,00 грн. (вісім мільйонів гривень 00 коп.) і формується впродовж одного року з дня державної реєстрації підприємства.

5.5. Статутний капітал Підприємства може бути збільшений за рішенням Засновника за рахунок додаткових внесків.

5.6. Джерела формування майна Підприємства:

- грошові та матеріальні внески Засновника;

- доходи, одержані від надання послуг а також від інших видів діяльності не заборонених чинним законодавством України;

- кредити банків та інших кредиторів;

- капітальні вкладення та дотації з бюджетів;

- майно, придбане у інших суб'єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому законодавством порядку;

- інші джерела, не заборонені чинним законодавством України.

5.7. Підприємство володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном в порядку, встановленому цим Статутом та чинним законодавством.

5.8. Підприємство не має права безоплатно передавати належне йому майно крім випадків, передбачених законодавством чи рішенням Засновника.

5.9. Передача майна підприємства на баланс інших установ, організацій та прийняття на баланс майна як передається від інших установ, організацій та підприємства, що відноситься до сфер управління Івано-Франківської міської ради здійснюється за рішенням виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

5.10. Чистий прибуток Підприємства, одержаний в результаті додаткової діяльності направляється Підприємством на розвиток матеріально технічної бази та створення фонду матеріально заохочення.


6. Управління Підприємством

6.1. Вищим органом управління Підприємством є Засновник.

6.2. До виключної компетенції Засновника належить:

- внесення змін та доповнень до Статуту Підприємства, зміна розміру статутного капіталу;

- визначення форм контролю за діяльністю Директора;

- прийняття рішення про припинення Підприємства;

- надання дозволу на відчуження та передачу в оренду нерухомого майна, якщо інше не передбачено рішенням Засновника;

- вирішення інших питань, які законодавством України та цим Статутом віднесені до виключної компетенції Засновника.

6.3. За рішенням Засновника окремі з його повноважень, за винятком тих, що належать до його виключної компетенції, можуть делегуватись виконавчому комітету міської ради.

6.4. Управління Підприємством здійснюється директором, який призначається на посаду і звільняється з посади міським головою м. Івано-Франківська на умовах контракту за погодженням першого заступника міського голови.

6.5. Директор вирішує всі питання господарської діяльності Підприємства, за винятком тих, що віднесені до компетенції Засновника.

6.6. Директор Підприємства:

- діє без довіреності від імені Підприємства, представляє його у всіх підприємствах, установах та організаціях незалежно від форм власності, судових установах, органах місцевого самоврядування;

- укладає від імені Підприємства договори, видає довіреності, відкриває та закриває в установах банків розрахункові та інші рахунки;

- у межах своєї компетенції видає накази та інші акти, організовує і перевіряє їх виконання, дає вказівки, обов'язкові для всіх підрозділів та працівників Підприємства;

- затверджує посадові інструкції, приймає на роботу та звільняє з роботи працівників Підприємства за погодженням першого заступника міського голови;

- обирає форми і системи оплати праці, встановлює працівникам розміри тарифних ставок, відрядних розцінок, посадових окладів, премій, винагород, надбавок і доплат;

- несе відповідальність за господарську діяльність Підприємства, за виконання фінансових планів, ефективного використання та охорони майна і коштів, що закріплені за Підприємством;

- має право вносити зміни до видів економічної діяльності в межах предмету діяльності підприємства, передбаченого цим Статутом ;

- вирішує інші питання, віднесені законодавством, Засновником, Статутом Підприємства до його компетенції;


7. Господарські відносини Підприємства

7.1. Відносини підприємства з іншими суб’єктами господарювання, громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюються на основі договорів.

7.2. Підприємство вільне у виборі предмета договору, визначені зобов’язань, інших умов господарських взаємовідносин, що не суперечать законодавству України та статуту.

7.3. Контроль за діяльністю підприємства та ревізія його фінансово- господарської діяльності здійснюється згідно з чинним законодавством України.

7.4. Інші особливості господарської діяльності Підприємства визначаються законодавством України.

7.5. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток (дохід).

7.6. Підприємство здійснює бухгалтерський, оперативний облік та веде бухгалтерську і статистичну звітність згідно з законодавством України, а також обов'язкову звітність за формою, що встановлюється Кабінетом Міністрів України.


8. Зовнішньоекономічна діяльність

8.1. Підприємство здійснює зовнішньоекономічну діяльність згідно з чинним законодавством України, враховуючи мету і напрями своєї діяльності.

8.2. Прибуток в іноземній валюті, отриманий у результаті зовнішньоекономічної діяльності, використовується в порядку, встановленому чинним законодавством та цим Статутом.

8.3. Підприємство має право самостійно укладати договори (контракти) з іноземними юридичними та фізичними особами в межах, встановлених Статутом та чинним законодавством.


9. Облік та звітність

9.1. Підприємство здійснює управлінський, фінансовий та податковий облік результатів своєї діяльності, формує та подає звітність, несе відповідальність за її достовірність.

9.2. Облік і звітність Підприємства здійснюється відповідно до вимог Господарського кодексу України, Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», інших нормативно-правових актів.

9.3. З метою підтвердження належності ведення обліку та звітності Підприємства, супроводу його господарської діяльності можуть залучатись аудиторські та консалтингові компанії.

9.4. Засновник та виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради мають право вимагати звіту директора, щодо фінансово-господарської діяльності Підприємства.

9.5. Директор та головний бухгалтер Підприємства несуть персональну відповідальність за додержання порядку ведення і достовірність даних бухгалтерського обліку та звітності.


10. Трудовий колектив та його самоврядування

10.1. Штатний розпис підприємства затверджується Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради.

10.2. Трудовий колектив Підприємства складають усі громадяни, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору, контрактів, колективної угоди між адміністрацією і профспілковим комітетом, а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівників з Підприємством.

10.3. Підприємство гарантує діяльність професійних спілок, створених на підприємстві, забезпечує їх утримання згідно колективного договору та чинного законодавства.

10.4. Виробничі і трудові відносини, включаючи питання найму і звільнення, режиму праці, відпочинку, гарантії і компенсації, регулюються чинним законодавством України, цим Статутом, колективним договором, правилами внутрішнього трудового розпорядку, а також трудовим договором.

10.5. Повноваження трудового колективу Підприємства реалізуються загальними зборами та їх виборним органом – профспілковим комітетом, члени якого обираються на зборах трудового колективу.


11. Припинення діяльності Підприємства

11.1. Припинення діяльності Підприємства відбувається шляхом його ліквідації або реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) за рішенням Засновника або за рішенням суду.

11.2. У випадку реорганізації Підприємства його права та обов’язки переходять правонаступникові.

11.3. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, склад якої визначається Засновником або уповноваженим ним органом.

11.4. Засновник встановлює порядок та визначає строки проведення ліквідації, а також строк для заяви претензій кредиторами, що не може бути меншим, ніж два місяці з дня оголошення про ліквідацію.

11.5. У випадку визнання Підприємства банкрутом порядок утворення та роботи ліквідаційної комісії, а також умови ліквідації визначаються відповідно до чинного законодавства України.

11.6. Підприємство вважається реорганізованим або ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинення його діяльності.

11.7. При реорганізації і ліквідації Підприємства працівникам, які звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.


12. Заключні положення

12.1. Будь-які зміни до цього Статуту можуть бути внесені виключно на підставі рішення Івано-Франківської міської ради.

12.2. Якщо внаслідок змін у законодавстві України окремі положення цього статуту суперечать діючому законодавству України, вони втрачають силу і до моменту внесення відповідних змін до цього статуту Засновник та Підприємство керуються нормами законодавства.

12.3. Якщо будь-яке положення цього Статуту стає недійсним або неможливим для виконання, то це не впливатиме на чинність та/або можливість інших положень цього Статуту.




2011-2024 © Всі права застережено.