Проєкт рішення міської ради  "Про звернення Івано-Франківської міської ради..."  № 178 від 19.10.2023р. 
Документ №178 від 19.10.2023р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 19.10.2023р.  № 178
м.Івано-Франківськ
 


Про звернення

Івано-Франківської міської ради





       Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Івано-Франківська міська рада


вирішила:


  1. Схвалити звернення до Прем`єр-міністра України, Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах для забезпечення безперебійної роботи підприємств теплокомуненерго (додається).
  2. Секретаріату міської ради (С.Козлов) направити дане звернення до Прем`єр-міністра України, Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, оприлюднити в газеті «Західний кур’єр» та на офіційному вебсайті міської ради.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (В.Синишина).





Міський голова                                                         Руслан МАРЦІНКІВ






                       Прем`єр-міністру України

                       Денису ШМИГАЛЮ


                       Міністру розвитку громад,

                       територій та інфраструктури України

                       Олександру КУБРАКОВУ


Звернення

Івано-Франківської міської ради

щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах

для забезпечення безперебійної роботи підприємств теплокомуненерго


       Під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради України 6 жовтня 2023 року, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на запитання щодо необхідності компенсації різниці з тарифів відповів, що завдання вирішення питання накопичених боргів надзвичайно складне, але воно не впливає на суму, яка необхідна для того, щоб проходити опалювальний сезон цього року, а борги які накопичувались попередніми роками, цього року виплачувати не потрібно.

       Прем’єр-міністр України зазначив, що коли домовлялися з головами громад, уряд чітко розумів, що 4% є достатнім компенсатором для того, щоб громади могли підтримати підприємства теплокомуненерго.

       Асоціація міст України 25 серпня 2023 року надала уряду розрахунки, які підтверджують недостатність 4% ПДФО для компенсації різниці в тарифах. Більше того, на виконання чинного Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення» №1730, яким передбачено обов’язок держави коштом державного бюджету компенсувати заборгованість з різниці в тарифах підприємствам тепло- та водопостачання, Міністерство розвитку територій, громад та інфраструктури України підтвердило наявність такої заборгованості в обсязі 36 млрд грн.

       Сьогодні ми наголошуємо на необхідності передбачення відповідного ресурсу в державному бюджеті та перерахування коштів субвенції підприємствам тепло- та водопостачання. Тільки виконання державою взятих на себе зобов’язань та термінове погашення заборгованості з різниці в тарифах забезпечить безперебійну роботу підприємств теплокомуненерго в умовах прогнозовано надзвичайно важкого опалювального сезону 2023/2024 року.


               Звернення схвалено

               на пленарному засіданні

               чергової 38-ї сесії міської ради

               20 жовтня 2023 року



2011-2024 © Всі права застережено.