Проєкт рішення міської ради  "Про встановлення вартості харчування учнів закладів про..."  № 186 від 24.11.2023р. 
Документ №186 від 24.11.2023р. На розгляді
        

 
Рішення

Рішень немає

 
Пов'язані документи

Пов'язаних документів немає

 
Історія документа

Історії немає



ПРОЄКТ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
 
від 24.11.2023р.  № 186
м.Івано-Франківськ
 
















Про встановлення вартості

харчування учнів закладів

професійно-технічної освіти

Івано-Франківської міської ради

за кошти бюджету Івано-Франківської

міської територіальної громади


Керуючись ст.25,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до частини  3 ст. 56 Закону України «Про освіту», частини 7 ст. 20 Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020р. №1008-р «Про затвердження плану заходів з реформування системи шкільного харчування», міська рада


вирішила:


  1. Встановити з 1 січня 2024 року вартість гарячого харчування для учнів, які навчаються у закладах професійно-технічної освіти Івано-Франківської міської ради денної форми навчання, та проживають на території Івано-Франківської міської ради, за кошти з бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади у розмірі 70,00 грн/день на одну дитину.
    1. Звільнити від плати за гаряче харчування батьків, або осіб, які їх замінюють, учнів закладів професійно-технічної освіти Івано-Франківської міської ради таких категорій:
  • дітей-сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • дітей з числа внутрішньо переміщених осіб; дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
  • дітей з числа осіб, визначених у ст.10, ст. 10.1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • дітей, учасників бойових дій (на підставі посвідчень встановленого  зразка для учасників бойових дій або на підставі довідки, передбаченої додатком 6 до постанови КМ України від 21 жовтня 2022р. №1193 про безпосередню участь у бойових діях);
  • діти з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям».
  1. Здійснювати звільнення від оплати за харчування учнів на підставі заяви матері (батька) або особи, яка їх замінює, та документів, що підтверджують соціальний статус.
  2. Фінансовому управлінню Івано-Франківської міської ради (Г.Яцків) здійснити фінансування Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради в межах кошторисних призначень.
  3. Секретаріату міської ради (С.Козлов) опублікувати дане рішення в газеті «Західний кур`єр»
  4. Рішення вступає в дію з 01.01.2024.
  5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови – директора Департаменту освіти та науки В.Дротянко та голову постійної комісії міської ради  з питань гуманітарної політики У.Досюк.



Міський голова                                             Руслан МАРЦІНКІВ














2011-2024 © Всі права застережено.